Ми порівняли курс валют у обмінниках Тернополя. Чи реально купити у касі банку дешевше?

Ми порівняли курс валют у обмінниках Тернополя. Чи реально купити у касі банку дешевше?
  • Курс долара почав знову стрімко зростати у обмінниках. У більшості банків курс стабільний, але чи є валюта у касах?
  • Журналісти «20 хвилин» перевірили, чи можна купити долар або євро у банках та порівняли курси у обмінниках міста. Дивіться. Де вигідніше здавати, а де – купувати іноземну валюту.

Проблема з готівковою валютою у банках вже існує від початку повномасштабного вторгнення. Купити долар або євро у касі банків – справжній квест для тернополян. З валютою в обмінниках проблем немає, однак там вона коштує дорожче.

В касах має з’явитися валюта

Як повідомляють в НБУ https://t.me/nbu_ua/1082, проблема з нестачею готівкової валюти в касах окремих банків є тимчасовою. Вона виникла через ситуативні логістичні труднощі з доставкою готівкових доларів США з-за кордону та має  вирішитися найближчим часом.

Також в Національному банку повідомляють що вже провели першу операцію з обміну готівкового долара на безготівковий. НБУ запропонував 100 млн дол. США готівкою й фактично вся сума була вибрана банками. Вже найближчим часом вони зможуть поповнити свої каси валютною готівкою і задовольнити попит клієнтів.

Відео дня

Наступну таку операцію повинні провести 12 вересня. Тож дефіцит валюти в банках незабаром має зникнути.

Чи є валюта у банках Тернополя

Ми перевірили, чи реально купити готівкову валюту у деяких місцевих відділеннях банків. У багатьох банках курс на кілька гривень нижчий, ніж у обмінниках. Однак купити долар або євро по привабливим цінам, на жаль, не вийде.

У відділенні «Приватбанку» на вулиці Митрополита Шептицького готівкової валюти немає. Як розповіли у касі – її можна замовити, щоб зняти кошти з вашої карти з іноземною валютою. Просто купити валюту не вдасться – її немає в касі.

В «Укрексімбанку» на вулиці Шептицького ні долара, ні євро немає. Там також курс нижчий, ніж в обмінниках та багатьох інших банках.

Не було валюти і у відділенні «Ощадбанку» на вулиці Руській. Там розповіли, що долара в касі немає. Залишилось лише 100 євро, які ще можна купити.

В Unex Bank також доларів в касі немає, але є євро по 40,70 грн.

Курс долара та євро у відділеннях банків, які є у місті, дивіться на графіках.

Долар дорожчає у обмінниках

У різних обмінниках валюта є і її не проблема купити. Однак курс не такий привабливий, як у банках. Якщо курс євро у обмінниках та банках майже однаковий, то долар коштує на кілька гривень дорожче.

Долар почав дорожчати. Якщо впродовж кількох тижнів його можна було купити за 40,7-41 грн, то тепер він коштує від 41,8 до 42,2 гривень.

Порівняння курсу долара у деяких обмінниках дивіться на графіці:

Євро вже дешевше за долар. Коштує європейська валюта від 40,9 до 41,85 грн.

А ви користуєтесь послугами обмінників? Пишіть у коментарях!  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Viktor Aleksandrovich Ka

    У валютчиків під прикриттям поліції спитайте!
  • Rostik Kalyta

    Випустить гасробайтерів за кордон на роботу та будуть зелені в банках
  • Тарас Палас

    А ви знаєте що більшість тих обмінників працюють нелегально.Чеки не видають а як видають то якісь ліваки.Може краще поцікавтесь на які фін компанії вони працюють.????
  • Люба Мидляк

    Банки зв'язані з валютчиками тому там нічого і не купиш.

keyboard_arrow_up