ПЛР та експрес-тест на COVID-19 у Тернополі. Яка ціна та чи є знижки для подорожуючих

ПЛР та експрес-тест на COVID-19 у Тернополі. Яка ціна та чи є знижки для подорожуючих
  • Тепер, щоб поїхати в іншу область, потрібно мати або довідку про вакцинацію, або негативний результат ПЛР чи швидкого тесту на антиген.
  • Ми порівняли вартість та час виконання досліджень у різних тернопільських лабораторіях? Де швидше та дешевше? Де діють знижки для тих, хто їде в іншу область? Про це далі!
  • Щоб прочитати новину до кінця – авторизуйтесь або оформіть підписку. Цим ви допоможете нам робити більше корисних публікацій для вас!

Відповідно до нових правил, якщо ви не щепились, для міжрегіональних переїздів потрібно мати довідку з негативним результатом на COVID-19. Ці правила діють як для пасажирів залізниці, так і для автобусних перевезень. 

Що потрібно для тестування?

Для ПЛР-тесту чи швидкого тесту на антиген роблять мазок спеціальною ватною паличкою з носової порожнини. Для точності ПЛР-результату забір виконують ще і з ротової порожнини.

Медики радять здавати тест зранку. Перед цим бажано не їсти, пити, палити, чистити зуби, промивати носову порожнину, полоскати горло тощо.

Відео дня

Для того, щоб здати тест, вам потрібно мати з собою документ, що посвідчує особу – паспорт, закордонний паспорт, водійське посвідчення. Якщо потрібна довідка для поїздки за кордон – краще звіряти інформацію з закордонного паспорту – радять у лабораторіях.

Ми звернулися до державних та приватних лабораторій у місті. Запитали про ціни, акційні пропозиції, швидкість виконання ПЛР-тестування та необхідність попереднього запису.

Швидкі тести роблять впродовж 15-30 хвилин, однак варто враховувати те, що в лабораторії може бути черга. Хоча деякі фірми ведуть попередній запис. 

Ціни подаємо станом на 27 жовтня. На сайтах лабораторій зазвичай вказують, що вартість в різних містах може відрізнятися, тож ми телефонували на гарячі лінії та дізнавалися актуальні ціни саме для тернопільських. 

Для зручності ми також додаємо посилання на сайти лабораторій, де вказані адреси пунктів та їх графік роботи, а також довідкові телефони лабораторій.

Тернопільський ОЦКПХ

Обласний лабораторний центр змінив свою назву. Тепер це Тернопільський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України. Через зміну назви знайти актуальну інформацію про платне тестування в інтернеті виявилось непросто. Колишній сайт центру вже не працює, а на фейсбук–сторінці нової структури інформацію про ПЛР–тести та графік роботи пункту забору ми не знайшли. Тож інформацію дізнались, зателефонувавши до самого центру.    

Вартість ПЛР–тестування – 600 гривень. Експрес-тестів, на жаль, не роблять. Працює пункт забору на Федьковича, 13 у будні дні з 8:30 до 15:00, у вихідні з 8:30 до 13:00. Результат буде готовий в день здачі – потрібно прийти і забрати довідку з печаткою.

Телефон: 035-252-14-25

Сінево

ПЛР–тест коштує 850 гривень. Якщо оплатити аналіз на сайті одразу – дешевше. Тоді ціна складатиме 765 гривень. Однак результат треба чекати два дні з моменту здачі аналізу.

Швидкий тест на антиген коштує 500 гривень, при оплаті на сайті – 450 грн. Однак до кінця року діє знижка для подорожуючих. ЇЇ можуть отримати ті, хто придбав транспортний квиток і виготовляє тест для поїздки. Треба показати придбаний квиток у лабораторії. Тоді вартість тестування коштуватиме 300 гривень. Чекати результат потрібно близько пів години.

У місті є кілька лабораторій, де можна здати тести. Їх адреси та графік роботи дивіться за посиланням.

Телефон: 044-205-00-20

Ескулаб

ПЛР-тест коштує 699 гривень. Результат – за 24 години.

Тест на антиген коштує 400 гривень. При онлайн замовленні та оплаті на сайті лабораторії діє знижка. Тоді тест обійдеться в 360 гривень. Є також і спеціальна пропозиція для пасажирів – швидкий тест на антиген коштує 290 гривень, якщо пред’явити квиток у паперовому чи електронному вигляді. У ньому має бути вказана дата поїздки та ПІБ пасажира.

Інформацію про адреси лабораторій та графік роботи дивіться за посиланням.

Телефон: 080–050–36–80

Оксфорд Медікал

Тут ПЛР–тест коштує 1000 гривень. Чекати на результат треба добу. Також для здачі потрібен попередній запис.

Швидкий тест на антиген коштує 350 гривень. Здати аналізи можна за попереднім записом. Для цього треба звернутися на гарячу лінію. Акцій для тих, хто їде в іншу область, на жаль, немає. Результат видають за 15 хвилин.

Детальну інформацію дивіться за посиланням.

Телефон: 068-752-52-52

Панакея

У медичній лабораторії вартість ПЛР-тесту коштує 620 гривень.  Швидкий тест на антиген – 480 гривень. При оплаті послуги на сайті – діє 10% знижка. Для ПЛР тестування потрібен попередні запис. Результат буде готовий за 6 годин.

Також діє знижка для подорожуючих в іншу область. Пред'явивши квиток, вартість швидкого тесту складає 180 гривень. Результат буде готовий максимум до пів години часу.

Адреси лабораторій та графік роботи дивіться на сайті.

Телефон: 080-033-69-19

Тож порівняння цін дивіться на графіці. Зауважимо, що на ній вказані ціни без урахування знижок, які діють у деяких лабораторіях при оплаті на сайті, під час запису на аналіз.

Немає опису.

А ви вакцинувались? Чи доводилось вам задавати тест на ковід, щоб поїхати в іншу область? Як до цього ставитеся? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up