Мільйони готівки та нерухомість у інших областях декларують місцеві депутати

Мільйони готівки та нерухомість у інших областях декларують місцеві депутати

Бізнес зареєстрований на близьких, нерухомість у Львові та Карпатах, десятки одиниць нерухомого майна, мільйони готівки... – це та інше задекларували депутати міської ради.

Цикл публікацій про декларації тернопільських можновладців продовжує редакція “RIA плюс” разом з системою YouControl. Аналізуємо нові е-декларації за 2016 р. місцевих обранців. У попередніх публікаціях ми вже проаналізували декларації перших тридцяти шести за алфавітом депутатів міської ради. У цій — останніх шість.

Загалом у Тернопільській міській раді є 42 депутати. Електронну звітність щодо майна та доходів подали всі місцеві обранці.

Зауважимо, що, починаючи з е-декларацій за 2015 рік, за приховування власності посадовцям можуть присудити 51 000 грн штрафу, громадські роботи, позбавлення волі до двох років із позбавленням права обіймати державні посади.

Відео дня

Заощаджує на потім

Депутат від «Самопомочі» Андрій Шкула працює кореспондентом у ТОВ "Медіа Дім RIA" та декларує тернопільську квартиру, власником якої є його дружина. Також в дружини депутата у власності автомобіль ГАЗ 3110 1999 року випуску.

Сукупний дохід по всіх статтях у е-декларації пан Шкула фіксує - 102 182 грн, в тому числі: 19 602 - основна зарплата декларанта, 27682 грн - зарплата за сумісництвом, 10 320 грн - соцвиплати на дитину, 43 709 грн - кредит до карткового рахунку та ін.

В е-документі депутат Андрій Шкула також зазначає 2 224 грн як кошти, розміщені на банківських рахунках, та 177 тис. грн готівку, яку він тримає у різній валюті.

Окрім зазначеного, декларант  зафіксував грошові зобов’язання перед фінустановою. Зокрема, зазначає 11013 доларів як отриманий кредит його дружини ще у 2007 році та 1810 доларів – кошти, сплачені в рахунок позики. Разом з тим Андрій Шкула вказує у е-документі зобов'язання за договорами страхування, що в загальній сумі становить 11231 грн.

Таке страхування є різновидом недержавного пенсійного страхування. Тобто і накопичувальна програма, і страхування. Останнє в роботі журналіста, а зараз ще й в депутатстві не зайве, - жартома розповідає депутат. - Щодо державної пенсії, боюсь, що в нашій державі ці гроші навіть існувати не дозволять...

Андрій Шкула
Об’єднання “Самопоміч”

Нерухомість: одна квартира
102 182 грн - сукупні доходи сім'ї
2 224 грн - кошти на банківських рахунках 
177 000 грн - готівка у різній валюті 
Автомобіль: ГАЗ-3110 1999 року

 


Працює в стінах міськради

Депутат від ВО «Свобода» Олег Шморгай працює завідувачем сектору комунікацій та зв'язку управління транспорту комунікацій та зв'язку в міськраді. Декларант фіксує квартиру, що знаходиться у спільній власності його дружини та третьої особи. У власності самого декларанта є автомобіль DAEWOO Lanos 2008 року випуску. Сукупний дохід сім'ї Шморгай становить - 144 206 грн, з яких: 108 750 грн - дохід від підприємницької діяльності, 13 813 грн - пенсія декларанта, 11 323 грн - зарплата дружини депутата та 10 320 грн - соцдопомога на дитину.

На час виходу статті редакція «20 хвилин» коментаря про декларацію від депутата Шморгая так і не отримала.

Олег Шморгай 
ВО “Свобода” 

Нерухомість: одна квартира
144 206 грн - сукупні доходи сім'ї
Автомобіль: DAEWOO Lanos 2008 року 

 


Готівки майже на мільйон гривень

Підприємець Наталія Шоломейчук у міськраді в 2016 році представляла інтереси політпартії ВО “Батьківщина”, станом на сьогодні - позапартійна. Депутат декларує ряд нерухомого майна, зокрема тернопільську квартиру майже в 100 кв. м, гараж, житловий будинок (у документі зазначений як недобудова - прим. ред.) у Гаях-Гречинських. Там же чотири земельні наділи загальною площею в 2738 кв. м. До слова, квартира депутата - у спільній власності. Все інше добро - власність Наталії Шоломейчук. Дохід від підприємницької діяльності декларант фіксує 150 тис. грн. - єдиний дохід у е-документі, який фіксує депутат, однак готівки зазначає 835 тис. грн у різній валюті.

Близько 24 років я займаюся підприємницькою діяльністю у сфері сільського господарства, - на Тернопільському центральному ринку продаю насіння, - розповідає Наталія Шоломейчук. - Коли економічна ситуація була стабільна - продажі були кращі. Ситуація з клієнтами зараз дещо складніша, тому доводиться шукати й інші джерела доходу. Зокрема, в сезон торгуємо і новорічними прикрасами.

Наталія Шоломейчук 
Позапартійна

Нерухомість: одна квартира, гараж, житловий будинок, чотири земельні ділянки
150 000 грн - дохід
835 000 грн - готівка у різній валюті
Автомобіль: відсутній

 


Займався підприємницькою діяльністю

Депутат від Об’єднання «Самопоміч» Юрій Штопко працює директором з міжнародного розвитку ТОВ "Медіа Дім "РІА”. Декларант у е-документі зазначає дачний будинок та дві невеликі земельні ділянки загальною площею в 1200 кв. м. 

Юрій Штопко фіксує загальний дохід 32 103 грн. Фінансові зобов’язання у сім’ї минулого року також були. Зокрема, у декларації зазначено 293 грн як отриманий кредит та 65 268 грн – кошти, сплачені в рахунок позики. 

Разом з тим декларант зазначає право власності на автомобіль Nissan X-trail 2008 року випуску, 414 тис. грн готівки у різній валюті та 162 грн як кошти, розміщені на банківських рахунках.

Попередні роки я був приватним підприємцем. А в 2016 році, коли став депутатом, перестав займатись підприємницькою діяльністю, - коментує Юрій Штопко. – Сьогодні більше займаюсь громадською роботою і роботою на окрузі, де мене обирали люди. У сім’ї були і є власні заощадження.

Юрій Штопко
Об’єднання «Самопоміч»

Нерухомість: дачний будинок, дві земельні ділянки
32 103 грн - сукупні доходи сім'ї
414 000 грн - готівка у різній валюті
Автомобіль: Nissan X-trail 2008 року

 


Три зарплати за основним місцем роботи

Представник від Блоку Петра Порошенка “Солідарність” Віктор Шумада працює секретарем міської ради, за що отримав минулого року 256 603 грн зарплати за основаним місцем роботи. Декларант фіксує три зарплати, отримані його дружиною Іриною за основним місцем роботи, що становить 63 083 грн. Загалом доходи сім’ї депутата по всіх статтях у е-декларації - 321 697 грн. На банківських рахунках у сім’ї 27 656 грн, а готівки у різній валюті - 558 тис. грн. 

Окрім зазначеного, декларант зафіксував грошові зобов’язання перед фінустановою. Зокрема, зазначає 238 500 – кошти, сплачені в рахунок основної суми позики. Разом з цим Віктор Шумада зазначає корпоративні права його дружини у ЖБК "Сучасні будівельні технології-СБТ" та автомобіль Ford Transit 2005 року випуску, авто у власності декларанта. Також у власності пана Шумади є одна квартира та земельна ділянка.

Моя дружина в минулому році працювала в різних установах, - коментує ситуацію з трьома зарплатами за основним місцем роботи Віктор Шумада. – Пані Ірина спочатку працювала в обладміністрації, потім була помічником нардепа, а згодом перевелась в обласну раду.

Віктор Шумада
БПП “Солідарність” 

Нерухомість: одна квартира та земельна ділянка
321 697 грн - сукупні доходи сім'ї
558 000 грн - готівка у різній валюті
27 656 грн - кошти на банківських рахунках 
Автомобіль: Ford Transit 2005 року 

 


Майже 7 млн. грн готівки

Остання у списку декларантів, яких ми аналізуємо, депутат міськради від «Радикальної партії Ляшка» Оксана Яциковська. Вона працює директором ПП "Радіо Бонус". Декларант фіксує ряд нерухомого майна. Зокрема: чотири житлових будинки загальною площею в 1584,7 кв. м., два з яких пані Яциковська зазначила як об'єкт незавершеного будівництва. Будинки розміщені у Львові, Татарові біля Яремче, Білій Тернопільського району, Киданцях Збаразького району. Також декларантка зазначила одну квартиру у Львові площею в 135,4 кв. м, там же два гаражі. Окрім зазначеного, декларант фіксує 15 земельних наділів - понад 2,1 га. Земельні ділянки розміщені у Львові та у Винниках, Татарові, Білокриниці на Кременеччині, Миколаївці Бучацького району, с. Киданці, що у Збаразькому районі, с. Біла поблизу Тернополя. Також у декларації зазначено одна нежитлова будівля у Львові площею в 944,3 кв. м та у Тернополі одне нежитлове приміщення площею в 12,4 кв. м.

Депутат зазначає два автомобілі, що належать її чоловікові Ігорю Яциковському - BMW X5 2008 року та Volkswagen Touareg 2005 року. Зазначена у декларації вартість обох авто на 2008 рік - 867 460 грн.

Декларант зазначає і корпоративні права. Зокрема, Оксана Яциковська має у власності ПП "Радіо Бонус", ТзОВ "Місто-Інфо", ПП "Резон-К", а її чоловік - ПП "Бенефіт". Згідно з ресурсом YouControl, чоловік декларантки має стосунок ще до однієї організації, яку не зазначила у е-документі депутат Яциковська. Зокрема, Ігор Яциковський є керівником та власником 96,89% статутного фонду товариства з обмеженою відповідальністю "Дитячий Світ ЛТД”.

Доходи сім'ї Оксани Яциковської в загальній сумі становлять 358 016 грн. Готівки депутат має найбільше в міськраді - 6 840 000 грн. Разом з тим пані Яциковська мала і фінансові зобов’язання. Зокрема у декларації зазначено 45 984 грн – кошти, сплачені в рахунок позики. 

Отримати коментар про декларацію Оксани Яциковської нам не вдалося.

Оксана Яциковська
“Радикальна Партія Олега Ляшка”

Нерухомість: чотири житлових будинки, одна квартира, 15 земельних наділів, одна нежитлова будівля та одне нежитлове приміщення
358 016 грн - сукупні доходи сім'ї
6 840 000 грн - готівка у різній валюті
Автомобілі: BMW X5 2008 року та Volkswagen Touareg 2005 року

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up