На немовля тернополянам вистачає "державних" грошей

На немовля тернополянам вистачає "державних" грошей
Кошти, які виплачує держава при народженні дитини, цілком покривають витрати на немовля, переконалися Міщуки - віртуальна родина, за якою ми стежимо вісім років.

Спершу матері виплачують 8 тис. 160 грн. Цього якраз вистачає на те, щоб придбати ліжечко, коляску та вкрай необхідні для дитини речі. Усе, що залишається, йде на харчування - для дитини та матері. Пелюшки "з'їдають" решту суми.
Оскільки маля - друга дитина у родині, тому багато речей йому дісталися "у спадок" від старшого братика. Проте навіть не зважаючи на це витрати - чималі.
Найсуттєвіші суми родина витрачає на харчування маленької донечки, тому що у мами не вистачає грудного молока. Щоб дитина наїдалася, малюка доводиться догодовувати спеціальними сумішами для немовлят. Поки що донечці Міщуків - менше місяця, тому наразі однієї банки суміші вистачає на 10 днів. З часом витрати, звісно, зростатимуть. Однак слід врахувати і те, на харчування для матері родина почала витрачати значні суми. Пані Міщук повинна дотримуватися суворої дієти, щоб у дитини не було вздуття животика та харчової алергії. У її раціоні щодня повинні бути: м'ясо, кисло-молочні продукти та різні види каш. А ці продукти останнім часом лише дорожчають.
Чималі витрати йдуть на пелюшки. Щодня їх використовують не менше трьох-пяти штук. До того ж, діти дуже швидко ростуть і, відповідно, гардероб доводиться весь час поповнювати.
Довідка
- Розмір державної допомоги при народженні дитини становить нині 24 тис. 480 грн - на першу дитину, 48 тис. 960 грн - на другу, 97 тис. 920 грн - на третю і кожну наступну дитину.
- Решту суми допомоги на першу дитину виплачують протягом наступних 24 місяців, на другу дитину - 48 місяців, на третю і кожну наступну дитину - 72 місяців, причому рівними частинами.
За інф. соцзабезу

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Anonymous

    Я теж народжувала у 2007 році. Але я не може сказати що тих грошей, які виплачували на дитину було достатньо. При тому що на себе я їх не тратила, годувала дитину груддю, а не сумішами, підгузники використовувала тільки на сон і на прогулянку, вдома обходилися пеленками, повзунками і тим не менше в місяць йшло 2 пачки підгузників по 72 штуки. А дитина постійно росте, повзунки, роспашонки, колготочки постійно треба поновляти. Крім того курточки шапочки і т.д і т.п. А на рахунок того скільки не піднімай все одно мало, я не згідна. Подивіться як різко піднялися ціни на дитячі товари. Якщо равніще каляску можна було купити за 900-1200 гр (нормальної якості), то тепер така сама каляска коштує від 3-х тисяч. А одяг, взуття???

    Anonymous reply Anonymous

    жіночко! колись зарплата була 200грн.! і це у кращому випадку. так що все нормально зараз у вас, не партесь!

    Anonymous reply Anonymous

    Колись це коли??? Бо у 2007-му мінімальна зарплата була 600 грн.

    Anonymous reply Anonymous

    y 1997

    Anonymous reply Anonymous

    ви не повірите, але у 1997 діти також народжувались. уявляєте?
  • Anonymous

    пустушка і соска - це одне і те ж

    Anonymous reply Anonymous

    тут під соскою розуміється та яка на пляшечку одягається, а не пустушка.

    Anonymous reply Anonymous

    У 2007 році, отримували 8000. Тих грошей на дитину вистачало сповна! Просто маю з чим порівняти, бо першу народила у 1999, і було дуже важко, до сих пір памятаю, що банка суміші коштувала 14гр., а один підгузник 1.60. Грошей на дитину отримувала 40гр. на місяць. А з другою дитиною, не було взагалі проблем - купляли усе що необхідно і вистачало .Просто не треба на себе тратити, тоді на дитину буде вистачати

    Anonymous reply Anonymous

    Мамусі не плачтеся все мало та мало, чим більше появляється грошей тим більші появляються витрати. Я у 2003 народила двійню, від держави одержувала по 95 грн. на дитину і вроді голодні не були,та й виросли здорові без всяких крутих м ясних п юрешок. Так що дякуйте нашій деб.....ній державі і за то що поки ці гроші виплачують.
  • Anonymous

    Мабуть, давно у вас діток не було, якщо не знаєте, що до місяця дитна стільки какає, скільки разів їсть, а це приблизнно 10-12 разів. Відповідно стільки є підгузників йде, потім десь до пів року 5-8. Особисто в нашої родини витрати на немовля розпочалися лише після вводу прикорму, тому що малечі треба купувати кашку, суміш, фрукти, йогурти і сирки, котрі коштують досить таки дорого. При тому, що малюк їсть ще й мамине молочко, я його 5 разів на день підгодовую різними смакотами, котрі, як првило він не з"їдає, а решта викидую і щодня готую нові супи, каші, п"юре. А коли приїхала в Тернопіль і глянула, що одне п"юре форуктове від 7 до 13 грн., то на овочево-м"ясні стало страшно дивитися..... От як вистачає коштів на маленьку дитину і іна мамине харчування. До 6 місяців в моїй дієті було багато дорогих продуктів окрім м"яса і кашів - сир твердий овечий або коров"ячий високої процентності жирності, постійна халва, чай з молоком і мінімум 7 горіхів в день. Якщо порахувати, що все це купується, то виходить чимала сума в місяць тільки для того, щоб малюк мав смачне і поживне мамине молочко, а не суміші з бутилочок... А ще приїхавши в Тернопіль ми похворіли ГРВІ і прийшовши до лікаря-педіатра, після огляду вона призначила в лікування так звану "не шкідливу" гомеопатію - Афлубін і порадила вітамінчики. Тільки я подумавши про здоров"я своєї дитини відмовилася від такого "добра" і дитині пройшов і кашель і нежить піссля адаптації. Чому ніхто не враховує того, що дітки хворіють і їм порібне або шаленно дорогі препарати або розсудливі батьки і великий гаманець батька, а на допомогу не виживає ніхто, якби не хвалили себе можновладці. Хай Бозя дасть їм всім прожити на ту допопмогу, котру вони, так вкрай обачно, хочуть виплачувати матерям і немовлятам...

    Anonymous reply Anonymous

    я виріс без "памперсів"!! кашками не вигодовували!! нормально! можна і без цего обійтися! а зараз продукції для дітей "море". піди на базар і купи у бабці яблука... і зроби сам пюре(і непотрібно буде викидати).

    Anonymous reply Anonymous

    А яка допомога влаштує тебе, скільки не дай, все - мало. Ти би попробувала народити в 90-ті роки, взагалі ніякої допомоги не було, так що не скигли.

    Anonymous reply Anonymous

    у 2007 році я на дитину отримала 8000 грн. а потім до 3 років по 140 грн. то взагалі мовчу про таку "допомогу". жаль, що леякі "батьки", особливо по селах, живуть лише за дитячі гроші. і народжують по 4-5 дітей, не особливо піклуючись про них.

    Anonymous reply Anonymous

    я народила в 1997 році без чоловіка, і не отримала жодної гривні від держави. моя донечка також хворіла і потребувала щораз їжі та більшого одягу. а халви, горіхів і козячого сиру я навіть не нюхала. і нічого. доця моя здорова, а я не рахую чужих грошей.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up