На зарплати вчителям Уряд спрямував 2,2 млрд гривень

На зарплати вчителям Уряд спрямував 2,2 млрд гривень

Місцева влада зможе виплачувати вчителям повні надбавки і премії.

Уряд спрямував додатково 2,2 млрд гривень для виплати заробітних плат вчителям, повідомляє пресслужба МОН України.

Так, виплата коштів педагогам вперше буде здійснюватися із розрахунку реальної кількості учнів, а не за торішніми даними. Це рішення  було прийняте сьогодні, 12 лютого 2020 року, на засіданні Кабміну.

«Зараз ми вперше за 4 роки при розрахунку кількості коштів на зарплати вчителів врахували дані не минулого, а цього навчального року. Оскільки у формулу, за якою розраховується заробітна плата, закладається показник наповнюваності класу, ці дані суттєво впливають на формування бюджету. Гроші, які ми зараз “докинули” на місця, не вплинуть на ставку чи обов’язкові виплати. Однак вони дозволять місцевій владі платити повну надбавку за престижність та премії», – зазначила Міністерка освіти і науки Ганна Новосад.

Відео дня

Завдяки цим коштам:

  • бюджети міст обласного значення збільшаться на 933,6 млн
  • районні бюджети збільшаться на 588,4 млн
  • бюджети об’єднаних територіальних громад збільшаться на 712,3 млн

«Хочу підкреслити, що це рішення ніяк не вплине на вчителів, яким міська влада й до цього виплачувала усі надбавки та премії. До таких міст, наприклад, належить Київ. Разом з тим, ми маємо намір змінити підхід до виплати зарплати вчителям, збільшивши базову ставку. Я переконана, що це зробить професію вчителя більш захищеною і створить запобіжники для місцевої влади, яка часто маніпулює надбавками серед працівників-бюджетників», – додала Міністр.

Нагадаємо, що Уряд надав субвенцію у 3,5 млрд грн для реалізації програми “Спроможна школа для кращих результатів”.

Нагадаємо, у січні цього року вчителі Нападівської школи Лановецького району скаржилися на несвоєчасну виплату зарплати. Після того, як кілька вчителів поскаржилися про це на «гарячу лінію» урядового порталу – з відділу освіти ОТГ прийшов наказ провести службову перевірку, чому вчителі телефонували в робочий час.
 

Читайте також «Зарплату затримують, за скарги – тиснуть»: чому в районах проблеми з виплатами зарплати вчителям
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

  • Адуд Рогі

    порахував. не вистачає до 4000 баксів все рівно. знову взули вчителів))))))

    Оксана reply Адуд Рогі

    Є такі вчительки, які отримують по 4 тисячі доларів! Але вони на трасах в 2 зміну стоять )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up