Найдешевші та найдорожчі дачі у Тернопільському районі: де придбати та як приватизувати

Найдешевші та найдорожчі дачі у Тернопільському районі: де придбати та як приватизувати
  • Часто дача для людини стає місцем, де вона може відпочити від міського шуму вулиць та стати ближчою до природи.
  • Скільки вартує придбати дачну ділянку та де її придбати дешевше, дізнавалися «20 хвилин».

Експерти кажуть, що дачу вибрати доволі тяжко, адже на її ціну впливає дуже багато факторів: площа будинку, кількість кімнат, поверхів, опалення, площа дачної ділянки, опалення тощо. Важливо якісно зіставити ці фактори, аби не переплатити.

Для зручності ми розділили Тернопільський район на дві зони: передмістя та решта сіл. Журналісти «20 хвилин» з'ясували, де придбати дачу дешевше та яку ж ціну найчастіше просять в тому чи іншому населеному пункті.

Скільки коштують дачі в передмістях Тернополя?

Згідно з даними сайту DOM.RIA, у передмісті Тернополя станом на 13 липня лише в трьох населених пунктах продають дачні ділянки. Загалом на сайті 49 оголошень про продаж будинку.

Відео дня

У Березовиці середня ціна на будинок складає 25 000 доларів. Там продають в основному двоповерхові дачі, тому й ціна доволі висока. У деяких випадках ціна може доходити до 47 000 доларів.

У Петрикові в середньому за дачу вам доведеться заплатити 12 000 доларів. Здебільшого там продають одноповерхові будинки, які потребують щонайменше косметичного ремонту. Про це вказують в самому оголошенні. Ціна стартує від 6 800 доларів та доходить до 37 000 доларів.

Якщо ви бажаєте придбати дачний будинок в Смиківцях, то вам доведеться заплатити в середньому 18 000 доларів. Здебільшого будинки тут обжиті. Ціна на них - від 12 000 доларів та доходить до 28 000 доларів.

Скільки коштують дачі в селах Тернопільського району?

Не у всіх селах Тернопільського району продаються дачні будинки, проте загалом оголошень про станом на 13 липня налічується понад 100.

У Буцневі продаються доволі багато дачних будинків «на будь-який смак». Середня ціна – 15 000 доларів. Хоча початкова ціна на будинки – 5 600 доларів. Часто можна зустріти дачі, що продають за 7 000 доларів.

В Івачеві продають лише два дачні будинки, один з яких вартує 32 000 доларів.

У селі Острів дачний будинок можна придбати вже від 6 200 доларів. Середня ціна – 10 000 доларів.

У селі Підгороднє найвища середня ціна пояснюється тим, що один з представлених дачних будинків продають за 60 000 доларів.

Отже, найдешевше придбати дачі в селах Курники, Ступки та Драганівка, а от найдорожче – у Підгородньому, Буцневі та Івачеві.

Як приватизувати дачну ділянку?

Згідно із Земельним кодексом, кожен громадянин має право на отримання землі у власність на безоплатній основі. Це стосується і дачних ділянок.

Щоб приватизувати ділянку, що уже перебуває у власності, необхідно подати заяву до місцевої сільської чи селищної ради, або в управління Держгеокадастру.

Будь-які місцеві органи влади повинні протягом одного місяця дати відповідь (рішення, розпорядження, наказ), або дозволити розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у приватну власність, або мотивовано дати відмову в його видачі. Повідомлення про прийняття даного рішення надсилається заявнику в письмовій формі або вручається особисто протягом 3-х робочих днів з моменту його прийняття. Підставою для відмови у видачі даного рішення може бути лише невідповідність розташування земельної ділянки вимогам законодавства України.

Які потрібні документи

На першому етапі оформлення приватизації до заяви, поданої в органи місцевого самоврядування, необхідно додати:

– копію паспорта та ідентифікаційного коду заявника;

– довідку з управління кооперативу із викопіюванням зі схеми організації території кооперативу, на якій зазначено місце розташування дачної ділянки, документи, що підтверджують участь у дачному кооперативі та видачі ділянки з певним номером;

– документ про користування ділянкою, виданий територіальним органом самоврядування;

– акт про погодження меж ділянки землі.

У ході приватизації, заявнику потрібно буде оплатити послуги організацій, що займаються проведенням землевпорядних робіт у даному районі. Ціна на приватизацію землі в Україні залежить від конкретної ситуації (розташування, розміри ділянки тощо), кажуть експерти. Розміри витрат на оформлення становлять від трьох до десяти тисяч гривень.

Правила безпечних продажів

1.Не розголошуйте особисту інформацію Якщо шахраї потребують копії ваших документів: паспорта, ідентифікаційного коду, — не погоджуйтеся їх передавати.

2. Зберігайте в таємниці дані карти банку:

PIN-код, CVV2-код, термін дії картки, а також паролі з СМС.

Ви можете назвати покупцям тільки 16-ти значний номер картки.

3. Перевіряйте стан рахунку вашої картки перед передачею покупцю товару.

Переконайтеся, що оплата товару отримана, звернувшись до співробітника банку або через інтернет-банкінг.

4. Відкрийте спеціальну карту для продажів і покупок в інтернеті

Так ви зможете максимально захистити вашу основну карту, адже її номер та інші реквізити ніде не вказуються.  

Правила безпечних покупок

1.Уважно вивчайте оголошення

  • будьте пильні, якщо в оголошенні:
  • непідтверджений номер телефону;
  • підозріло низька ціна;
  • немає фото товару; занадто мало інформації про товар або послугу.

2. Ви можете довіряти:

  • Реальним об'єктам нерухомості від перевірених продавців;
  • Оголошенням з підтвердженим номером телефону продавця зі спеціальною відміткою в оголошенні.

А де ви придбали чи бажаєте придбати дачу? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анатолій Венгринович

    В таких статтях спеціалісти з сайту Dom.ria завжди повинні вказувати, що наведені цифри - це є тільки цінова пропозиція від власників (продавців) нерухомості і аж ніяк на ці цифри не потрібно орієнтуватися при оцінці своєї власної нерухомості, адже на цьому сайті, як і на інших рекламних майданчиках ціни переважно завищені (на 5 - 30%).  Щоб знати точніші ціни, ті. за якими продається ця нерухомість, потрібно звертатись до фахівців - рієлторів, в яких є база реально проданих об'єктів (аналогів).
  • David Starr

    Не придбав і не бажаю навіть близько )
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up