Не заплатив аліментів - оголосять в розшук і не випустять з країни

Не заплатив аліментів - оголосять в розшук і не випустять з країни

За несплату аліментів правоохоронці можуть оголошувати батьків у розшук і навіть більше - не випустити їх з країни. Про зміни у законодавстві розповіли під час прес-конференції в Головному управлінні юстиції в Тернопільській області. Зокрема, за борги перед дітьми відповідні служби можуть арештувати як рухоме, так і нерухоме майно батьків. 

Посадовці удосконалили порядок стягнення аліментів. Якщо є заборгованість у три місяці, виконавець має повідомити про право стягувача звернутися до органів досудового розслідування із заявою про кримінальне правопорушення. 

- Відтепер стягнення від прожиткового мінімуму для забазпечення виплати аліментів становить не 30% як було раніше, а 50% від прожиткового мінімуму на кожну дитину, - роз’яснює начальник Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Едуард Кольцов. - Розміри аліментів тепер можна також визначати за домовленістю між батьками. Також надається можливість дитині розпоряджатися коштами, які їй виплачують в якості аліментів. Раніше цим займався виключно опікун дитини до повноліття.

Відео дня

Нове законодавство розширило важелі впливу на боржників. Зокрема, в управлінні юстиції кажуть, що за борги перед дітьми відповідні служби можуть арештувати як рухоме так і нерухоме майно батьків. Також правоохоронці можуть за борги оголошувати в розшук і не випустити з країни батьків. Бували випадки, коли боржникам в аеропорту відмовляли в проходженні митного контролю.

- Це все роблять для того аби батьки повернулися лицем до своїх дітей і виконали батьківський обов'язок, - наголошує пан Кольцов. - Якщо людина прийняла рішення виховувати дитину, то вона повинна виховувати її до кінця. Якщо батько з тих чи інших причин не сплачує аліментів протягом трьох і більше місяців, то до нього застосовують заходи примусового виконання шляхом накладення арешту на майно. Разом з тим, з початку року діє єдиний реєстр боржників, де зібрана вся інформація щодо відкритих виконавчих документів, в тому числі боргів по аліментах. 

Посадовець каже, що цей реєстр - частина автоматичної системи виконавчих проваджень, яка діє із січня цього року. Реєстр створений для того аби забезпечити відповідним структурам доступ до інформації про ту чи іншу фізособу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Piter Savka

    Тепер хлопці важайте. Добре думайте де член свій член суваєте.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up