Нерухомість “на халяву” та понад 20 тис. грн - зарплати. Аналізуємо декларації чиновників

Нерухомість “на халяву” та понад 20 тис. грн - зарплати. Аналізуємо декларації чиновників

По кілька земельних наділів, квартир та будинків фіксують посадовці мерії у своїх е-деклараціях. Часто подібне добро вони отримують в безоплатне користування.

Цикл публікацій про декларації тернопільських посадовців продовжує редакція “RIA плюс”. Аналізуємо нові е-декларації за 2017 рік виконавчих органів Тернопільської міської ради. Як ми вже писали, доїх складу входить 11 відділів, 18 управлінь та одна служба у справах неповнолітніх та дітей. Аналізуємо е-декларації посадовців у послідовності розміщення їх на сайті міськради. У попередній публікації ми вже проаналізували декларації десяти посадовців.

Сьогодні ж першим розглядаємо декларацію начальника відділу земельних ресурсів Віктора Кібляра. Пан Кібляр з 2011 року і по сьогодні працює у Тернопільській міській раді на займаній посаді. У е-документі декларант зазначає заробітну плату, отриману за основним місцем роботи в понад 251 тис. грн, тобто 20938 грн в місяць. Окрім цього, у посадовця є задекларовані певні готівкові активи - 15 тис. дол США та 130 тис. грн.

Щодо нерухомості, то у власності декларанта будинок у с. Кушлин, Кременецького району та квартира в Тернополі, що у спільній власності. Частка квартири посадовця всього 25 %.

Відео дня

Три земельні ділянки за містом

У е-документі начальник управління освіти і науки Ольга Похиляк зазначає минулорічний річний дохід в 241 930 грн (20160 грн в місяць) у вигляді заробітної плати та 7494 грн пенсії. Також посадовець має відкритий на 10251 дол США рахунок в банку.

Щодо нерухомості, то у власності посадовиці три земельні ділянки у с. Велика Березовиця, площею понад 0,4 га, та квартира в Тернополі, площею в 44 кв. м., за якими декларант виступає єдиним власником. Крім того, Ольга Похиляк має у власності житловий будинок, який, щоправда ще не введений в експлуатацію, площею понад 250 кв м. До слова, пані Похиляк на займанійпосаді з 6 грудня 2010 року.

Будинок площею понад 300 кв. м

Начальник управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Микола Круть у е-декларації зазначив сукупний дохід сім’ї у понад 433 тис грн, з яких: 246 073 грн заробітна плата отримана за основним місцем роботи посадовця, 186 813 грн  - зарплата дружини пана Олега та 217 грн - подарунок у негрошовій формі. Крім того 205 грн знаходиться на рахунку в банку. За елементарнимирозрахунками офіційна заробітна плату посадовця становить понад 20 тис. грн у місяць. Також пан Круть зазначає RenaultFluence 2010 року випуску, вартістю понад 143 тис грн.

У власності декларанта є квартира, площею 34 кв м., 100%-им власником якої є посадовець, земельна ділянка, загальною площею 1290 кв м, й житловий будинок, площею в 301 кв. м, які знаходяться в Збаражі та передані його сім'ї в безоплатне користування.

Також посадовець перебуває в керівних органах в ГО “Тернопільська міська організація Товариства Червоного Хреста”. З березня 2011 року до лютого 2012 року працював у Тернопільській міській раді на посаді начальника управління у справах сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму. З 2012 року до теперішнього часу працює начальником управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту.

Екс-помічник нардепа

Наступна декларація - начальника управління культури і мистецтв Олександра Смика. З 2011 року декларант працює на посаді начальника управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради. Також з 2014-2015 р. р. працював на посаді заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

Його річний дохід торік у грошовій формі склав 248 022 грн (тобто 20668,5 грн в місяць) заробітної плати за основним місцем роботи та 364 грн - за сумісництвом. Отримує пан Смик й пенсію - 7774 грн. У дружини дохід дещо нижчий - 110 427 грн заробітної плати. Крім того посадовець зареєстрував 178 грн подарунку у грошовій формі та 1348 грн роялті. У сім'ї також є заощадження в банку на суму понад 111 тис. грн.

Щодо нерухомості, то пан Смик є власником двох квартир, зокрема одна площею в 20,7 кв. м в Тернополі, та інша квартира площею в 83,7 кв м, однак остання перебуває в спільній власності. Дружині ж посадовця належить земельна ділянка в Тернополі  площею в 600 кв м.

Декларарнт у документі не зазначає ряду організацій, до яких має безпосередній стосунок. Зокрема, не вказав причетність до обласної організації Національної спілки письменників України, ГО "Музей м. Тернополя" та політпартії "Народна Самооборона". До речі, пан Смик був помічником на платній основі нардепа 6-го скликання Тараса Стецьківа, який у парламенті представляв інтереси Блоку «Наша Україна — Народна Самооборона». Періодом раніше пан Смик також був помічником нардепа 4-го скликання Володимира Бондара, щоправда на громадських засадах. Пан Бондар на той час представляв інтереси політпартії «Наша Україна».

Кошти від відчуження майна

Начальник відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Ростислав Левчук задекларував річний дохід минулого року у грошовій формі у 264 052 грн, з яких 249730 грн - заробітна плата, отримана за основним місцем роботи, 14045 - заробітна плата, отримана за сумісництвом та інше. Також декларант отримав 378383 грн доходу від відчуження рухомого майна. Сім'я посадовця зазначає також певні заощадження в банку.

Пан Левчук також вказує, що він є 100%-им власником квартири в Тернополі площею 102,5 кв м. При цьому декларант вказує причетність до Тернопільського обласного благодійного фонду "Віта". Крім зазначеного, на дружину посадовця як кінцевого бенефіціарного власника зареєстроване ТОВ "Зелений продукт". До слова, пан Левчук на займаній посаді з 2011 року і до сьогодні.

Підсумувавши можна зауважити, що місцеві посадовці, мають чималу заробітну плату, а їхні близькі чимало нерухомості, яка часто їм надана в безоплатне користування.

До слова, у прес-службі міськради нам наголосили, що усі декларанти зафіксували свої доходи за повний 2017 рік, відповідно і зарплата за рік зазначена, незалежно на якій посаді працював декларант. Крім того, у зазначені декларантами обсяги зарплати включені всі податки, які сплачуються, тому і виходять такі суми.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up