Як живе тернопільський бізнес на четвертому місяці війни? Аналізуємо збитки та очікування (ЦИФРИ)

Як живе тернопільський бізнес на четвертому місяці війни? Аналізуємо збитки та очікування (ЦИФРИ)
  • Після 24 лютого, перебуваючи в шоковому стані, багато тернопільських компаній призупинили свою роботу. Але поступово почали відновлювати процес.
  • «20 хвилин» поспілкувалися з тернопільськими підприємцями та дізналися, як війна вплинула на їх бізнес. Чи довелося звільняти співробітників або зменшувати їм заробітну плату? Або навпаки: може, нові умови дали нові можливості та зараз компанії ведуть набір працівників чи збільшують зарплату?

Ми поспілкувалися з дев’ятьма різними компаніями, які представлять відмінні сфери. Майже всі тернопільські підприємці кажуть, що після російського вторгнення їм довелося не деякий час поставити все на паузу. Хтось — на день, хтось — на тиждень, а хтось — і на місяць. 90% опитаних нами компаній після 24-го лютого не працювали. І, станом на червень 2022-го року, 20% місцевого бізнесу не відновив своєї роботи у повному обсязі.

Скорочення штату і робочих місць

— Нам потрібне розуміння влади, —  обурюється Віталій Барилка, керівник сервісу виклику авто «549». —  Вони живуть якимись 90-ми роками, вважаючи, що таксі — це таксист і все. Ні, в нас є й інші працівники, яким треба платити зарплату, ми платимо податки. А в нас вважають: «Їздять, хай їздять, але ми їм ніч відрубаємо, для чого їм їздити вночі». Хоч ми підходили з ініціативами, що даватимемо щоранку списки щодо виконаних замовлень, хто куди їздив, і все буде прозоро. Але їм прозорості не треба. Хай їздять підпільно, як хочуть, а ми будемо їх ловити та штрафувати. Не будемо мати ніякої звітності.

Щодо обмежень, на які довелося піти підприємцям, – це скорочення штату , зменшення робочих годин, відтак зменшення заробітної плати. Також є компанії, які відправили співробітників у відпустки, які не оплачуються. Ще частині підприємств, у яких була така можливість, довелося адаптуватися до роботи онлайн. Ще 45% компаній були змушені частково перепрофілювати свою роботу, розвивати нові напрямки.

Відео дня

— Ми адаптувалися до роботи онлайн. Багато займаються волонтерством, змінили географію своїх ринків. Для частини людей змінили стиль, ритм праці, вимоги до роботи, — пояснює Руслан Савчишин, засновник MagneticOne Group.


Інфографіка Юлії Іноземцевої

90% опитаних нами компаній запевняють, що зараз вони виплачують заробітну плату своїй співробітникам у повному обсязі. Виключення складають ті бізнес-структури, де оплата праці здійснюється погодинно. Там кажуть, що обсяги роботи стали меншими, відтак люди працюють менше годин та, відповідно отримують менше грошей. Хоча вартість години роботи залишається такою ж, як і була до 24-го лютого.

Всі на допомогу війську

100% компаній запевняють, що так чи інакше вони допомагають Збройним силам України. Про якусь дрібну одноразову допомогу вони навіть не вважають за необхідне казати. 35% опитаних компаній надують свої послуги військовим, роблять це частково безкоштовно або ж з великими знижками, фактично за собівартість. Решта підприємств надавали різноманітну фінансову допомогу. Наприклад, перераховуючи певний відсоток від своїх заробітків на потреби армії. Також тернопільський бізнес активно допомагає переселенцям, надаючи послуги харчування, лікування, розселення безкоштовно або зі значними знижками.

Також ми просили тернопільських бізнесменів оцінити, наскільки довготривалими є фінансові резерви їх компаній. Усі кажуть, що на це питання важко відповісти, оскільки дуже складно зробити такі підрахунки. Втім у жодній з опитаних компаній не виявилося резервів навіть на пів року. Найбільш оптимістичні прогнози щодо резервів на три місяці у 10% компаній. 35% бізнесменів заявили про те, що їх резерви вже вичерпалися.

— Малий бізнес не думає про заощадження. Стоїть ставка на те, щоб працювало те, що працювало до того. Є видатки, які потрібно виплачувати, персонал, яким треба платити заробітну плату, комунальні платежі. Дуже суттєво збільшилася собівартість, немає підтримки від банків, купівельна спроможність зменшилася. Ми пішли максимально на зменшення зазорів, щоб і людям не було дуже дорого і ми мали можливість працювати, — пояснює Назар Андрушко, власник мережі кав’ярень «Скаварідка».

Збитки є у всіх

Знову ж таки, 100% компаній заявляють про втрати. Але не всі можуть їх назвати. Хтось намагається не підраховувати, аби не засмучуватися. Є такі, що вважають це не доцільним, коли бізнес має змогу працювати на відміну від колег зі сходу та півдня України, де бізнес знищено чи окуповано.

— Вплинуло не тільки на наш бізнес, а на кожну людину в Україні і вплинули суттєво. Хтось позбувся життя, роботи, бізнесу. На нас війна позначилась зменшенням замовлень, — каже Володимир Волощук, керівник компанії «Маркет-меблів».

А дехто заявляє про збитки ледь не у 100% обсязі. Серед тих, хто зміг їх назвати, підприємці також кажуть розмір збитків від 30% до 50%.

— Ми не моніторили збитки, але вони є і є суттєві. Від держави не отримуємо в повному об’ємі виплати. НСЗУ виплачує лише сталу суму для пацієнтів, які підписали декларації з нашим центром. Тому заборгованість вже досить велика. Звернень пацієнтів стало набагато менше. Люди заощаджують, особливо на платні послуги. Не готові використовувати кошти. Якщо звертаються, то мінімально, лиш те, що найбільш необхідне, — розповідає Ольга Романчук, директорка Медичного центру Святої Терези.

З вірою в ЗСУ очікують на краще

Також підприємці кажуть про те, що подальшу динаміку розвитку бізнесу в другій частині 2022 року спрогнозувати надзвичайно складно. Але при цьому 80% налаштовані оптимістично і сподіваються на позитивну динаміку. Проте підприємці кажуть, що все залежить від «дурного путіна» та від того, як швидко наближатимуть перемогу на полі бою Збройні сили України. Віра в армію є, відтак і очікування розвитку та покращення.

У 90% опитаних тернопільських компаніях запевняють, що зараз не розглядають можливості скорочення своїх співробітників. 20% довелося робити це ще на початку березня. Додатково це робити необхідності немає. 

— Першочергово — збереження робочих місць. Від зарплат залежать родини. Це основна місія, попри допомогу війську, волонтерам. Намагаємося працювати, наскільки це можливо, — каже Василь Олексій, директор мережі закладів «Автопорт».

Інші продовжують.

— Поки не плануємо розширення. Потрібно утримати на такому рівні, як є. На початку року ми набрали штат хороших працівників, яких не вдавалося знайти раніше. Тільки набрали, розпочалася війна, довелося звільняти. Люди, звісно не будуть чекати, поки ми їх знову будемо наймати, знайшли роботу. У березні було більше замовлень. Багато переселенців зверталися, які тікали від війни, по дорозі щось трапилося з авто. Місцеві хотіли за кордон і хотіли перевірити авто перед дорогою. Далі стало менше клієнтів, мабуть, гроші закінчуються, — припускає Ірина Бутрин, менеджерка СТО «GT Motors»

Однак підприємці наголошують на тому, що зменшувати зарплату працівникам точно не будуть. Але, можливо, останнім доведеться працювати більше, швидше або звикати до нових вимог.

— Ми переорієнтувалися на ті послуги, на які є попит. Більше займаємося лікуванням, всі естетичні процедури, які раніше виконували, вони втратили актуальність. Розширюємо інші напрямки, — пояснює Роман Малярик, керівник клініки «Віасан».

Нові робочі місця — для фахівців

Натомість всі 100% опитаних бізнесменів визнають необхідність підвищення заробітної плати для своїх співробітників. Серйозно налаштовані збільшити зарплату тільки в 35% компаній.

Інфографіка Юлії Іноземцевої



— Є бажання збільшувати заробітну плату, ціни піднялися. Якщо хочеш утримати команду, ти робиш все, щоб їх зарплата збільшилася. Не завжди є можливість, але намагаєшся щось для цього зробити, —пояснює Назар Андрушко власник мережі кав’ярень «Скаварідка».
Розглядають можливість найняти на роботу нових співробітників — 45%  компаній. 

— Якщо спеціалісти такі, як нам потрібні, то готові взяти. У нас специфічна робота, заготівельники взуття, затяжчики, їх ніхто вже років 10 не готує. Тому ми дорожимо своїми, а якщо є, наприклад, такі спеціалісти переселенці, то могли б і взяти. Бо хороші фахівці потрібні, — каже Неля Хоміцька власниця магазину-ательє «Територія взуття».

Ще на 35% підприємств  не бачать зараз можливості ані для нових працівників, ані для збільшення заробітної плати для вже існуючих. Всі бізнесмени сходяться на тому, що першочерговим завданням є зберегти бізнес. 

— Складно, але ми тримаємося», — Руслан Савчшин, засновник MagneticOne Group підсумував нашу розмову.

Інфографіка Юлії Іноземцевої

Платять податки у повному обсязі

За перші чотири місця 2022-го року платники податків на Тернопільщині сплатили до зведеного бюджету 4 млрд 79,1 млн гривень податків і зборів. Попри війну — це більше, ніж за аналогічний період минулого року на 174,8 млн гривень або 4,5%, повідомляють в головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

Роботодавці Тернопільщини сплатили 2 млрд 267,6 млн грн єдиного внеску. Це -— плюс 20% до п’яти місяців минулого року. До бюджету надійшло на 377,7 млн гривень більше цього платежу.

Платники податків Тернопільщини перерахували за 5 місяців 2022-го року 160,3 млн гривень військового збору. Це на 25,4 млн гривень або на 19% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Додатково від мешканців тернопільщини військо отримало 4,7 млн гривень. Таким чином показники виконано на 103%.

— Сподіваюся, що суб’єкти господарювання та бізнес і надалі відповідально ставитимуться до своєчасної та в повному обсязі сплати податків і зборів. Адже від такої соціально відповідальної позиції залежить фінансова спроможність нашої держави та краю, ми ж теж тримаємо економічний фронт України, а це і соціальні виплати для переселенців, фінансування Збройних сил України тощо, — каже начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up