Овочі та фрукти дорожчають, а цибуля тепер золота! Ми порівняли, де дешевше купувати у Тернополі

Овочі та фрукти дорожчають, а цибуля тепер золота! Ми порівняли, де дешевше купувати у Тернополі

Вартість деяких продуктів на полицях магазинів стрімко зросла. Ми порівняли ціни у чотирьох мережах супермаркетів та на ринку Тернополя. Дивіться, де дешевше купувати овочі та фрукти і як змінилися ціни!

Вартість продуктів продовжує зростати. Це стосується і овочів та фруктів. Дорожчають не лише імпортні товари, а і українські, які ще минулого року вартували в кілька разів дешевше.

Цибуля подорожчала у 4 рази

В магазинах та на ринку одразу кидається в очі ціна на звичайну жовту цибулю. Вона вже коштує 42–49,5 грн за кілограм у супермаркетах міста. На овочевому ринку за не просять 40–45 гривень. Ще минулого місяця ціна була нижча на 10–15 гривень, а якщо порівнювати ціни рік тому, то вартість зросла понад в 4 рази! Тоді кілограм цибулі коштував 8–10 гривень.

Відео дня

Як розповіли продавці на ринку – самі в шоці від таких цін.

– Цього року малий урожай, цибулю в основному везуть з Півдня, Херсонщини, але через війну мало засадили. Тому така ціна. Я думаю, вона ще подорожчає на 5–10 гривень за кілограм, поки не буде новий урожай, – каже один з продавців.

Як змінюються ціни

Ми порівняли, як змінилися ціни за місяць. Морква подорожчала. Вона коштувала  23,6–24 грн, тепер – ціна сягає і 30 гривень.

Білокачанна капуста була по 7,6, тепер – 12–14 гривень – подорожчала майже вдвічі за місяць.

Найдешевші помідори на полицях магазинів коштували в середньому 80 гривень за кілограм у січні. Тепер – 85–96 гривень.

Огірки були по 69–71 грн, тепер по 99–113 грн.

Однак деякі овочі все ж дешевшають, хоча і незначно. Буряк за місяць подешевшав в середньому на гривню. Наразі його можна придбати по 8,8–9,9 грн, У січні ціна була 10,5–11 гривень.

Ціни на картоплю не змінилися. Вартість звичайної білої у всіх супермаркетах майже однакова – 7,6 грн, як і минулого місяця.

Трохи подорожчали і імпортні цитрусові. Банани за місяць виросли в ціні на 1–2 гривні та коштують по 70–72 грн за кілограм, а ще напередодні нового року ціна було 59–60 гривень.

Де дешевше?

Ми дізналися актуальні ціни на овочі та фрукти у Тернополі, станом на 16 лютого. У інфографіці можна побачити ціни чотирьох мереж супермаркетів: «Сільпо», «АТБ», «Рукавичка» та NOVUS. Також ми побували на овочевому ринку.

А де ви зазвичай купуєте овочі та фрукти? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Papa Rimskiy

    Хлопи, хто без грошей гайда записуватись в добровольці в гвардію наступу, зарплата 3000 грн, на огірок, цибулю хвате і жінці на манікюр дасьте.

    Маєтки наші хлопи, хто буде захищати? Сзочете жкрти, шеренгою буде стряти під воєнкомат ом.
  • Oleh Jst

    Зробили себе разом, бо вибрали опцію "паржать"
  • Ірина Тодосійчук

    Новус редакції заплатив?
  • Віра Падляк

    ��

keyboard_arrow_up