Паски від 40 грн, а м’ясо трохи подорожчало: що і за скільки пропонують на ярмарку до Великодня

- Напередодні Великодня у Тернополі організувати сільськогосподарські ярмарки. Фермери та підприємці пропонують святкову випічку та декорації, молоді овочі, молочну продукцію та м’ясо.
- Що і скільки коштує та чи змінилися ціни – дізнавалися журналісти «20 хвилин».
Через підготовку до Великодня у Тернополі змінили графік сільськогосподарських ярмарків. Замість традиційної суботи їх провели у четвер, 17 квітня. Журналісти «20 хвилин» побували на локації – перехрестя Миру-Дружби.
Скільки коштують смаколики
Цього разу господині привезли більше смаколиків, випічки. Є різноманітні паски, шоколадний декор, пляцки, печиво з начинками та горішки зі згущеним молоком.
– Є пляцки «Пані Валевська» та шоколадний «Ромашка». За кілограм прошу 320-350 гривень. Також маю домашні горішки – 300 грн/кг, печиво з вишнею коштує 250 грн/кг. Маю ще декор на вершечок паски – 30 гривень за дві штуки. Якщо хочете паски, то можу запропонувати класичні з родзинками, вартість яких – 65 та 80 грн. Були ще за 50 грн, але вже розібрали люди, – говорить продавчиня.
Класичні варіанти великодньої випічки помічаємо і в інших продавців. Ціни коливаються від 40 до 65 грн. Все залежить від ваги, наповнення та декору. Наприклад, за 40 грн можна придбати 230-грамовий смаколик.
– Якщо хочете, класичну паску, з традиційним білим вершечком та посипкою, то буде 40 грн, а якщо з курчам – 50 грн. Вага незмінна, – розповідає продавець.
А для тих, хто планує випікати великодні смаколики самостійно, на ярмарку підготували сухофрукти, цукати, горіхи. Детальніше ціни дивіться на світлинах нижче.
Що пропонують з овочів, фруктів та зелені
Є трохи овочів на ринку. Зокрема, ціни на картоплю коливаються від 18 до 20 грн. Все залежить від сортів та розміру, але це ще не молода. Кілограм моркви обійдеться у 25-45 грн, буряка – 20-30 грн, а ось за цибулі – 15-30 грн/кг.
Потрохи мають продавці вже молоді помідори та огірки. Кажуть, що це привезли з-за кордону. Ціни на помідори від 90 грн/кг, а ось огірки – 130 грн/кг.
За пучечок редиски просять 25 грн, за кріп – 10 гривень, щавель та зелена цибуля – 20 грн, а шпинат продають на вагу. Можна придбати і хрін – 15-20 грн/штука.
Є на ринку ще і яблука. Пропонують різні на смак, колір та сорт. Розраховуйте, що кілограм обійдеться у 20-45 грн.
Можна обрати м’ясо та молочку
Тернополянам пропонують купувати м’ясні вироби як свіжі, так і приготовані. Полядвиця, шинка, ребра, сало – частина того, що можна було побачити на прилавках. Ціни на м’ясо трохи підвищилися, а ось на сало – навпаки, говорить продавець.
– Якщо хочете яловичину, то реберця віддам за 140 грн/кг, передня шинка – 250 грн/кг, а задня – 270 грн/кг. Якщо свинина, то задня шинка – 200 грн/кг, а шия – 220 грн/кг. Якщо хочете сало на шкварки, то можу дати за 15 грн/кг, є ще за 40 грн, а на соління – орієнтовно 100 грн, – додав чоловік.
Щодо курятини, то є лише кілька тушок – 135 грн/кг. З приготованої м’ясної продукції є домашня кровянка – 135 грн/кг, бочок та ковбаска – 300 грн/кг, а шинка – 380 грн/кг.
Привезли господині ще й молочну продукцію. За 1.5л коров’ячого молока просять 50 грн, за 0.5л сметани – 70 грн, а домашній сир – 140 грн/кг. Можна ще придбати бринзу – 250 грн/кг. Привезли зі Зборівської громади.
Також тернополяни можуть придбати яйця. Вартість на домашні коливається від 5 до 6,50 грн, а з птахофабрики – 4,50 грн.
Натомість свіжої, печеної чи маринованої риби на ярмарку не було.
Читайте також:
Розклад богослужінь та графік освячення великодніх кошиків у церквах Тернополя
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
-
PetroВ магазині 50+ гр за 870 грам 2,6% жирності а домашнє 50 гр за 1,5 літра і де спавидливість і звідки заводи беруть молоко
-
maryТак,то тільки у нас піднімають ціни перед святами,бо знають,що люди будуть купувати,мука дорожча стала,хоч в магазин завезли ще по старій ціні а на сьогодні здорожчала ,так і все решту
-
Ivan DymanskuyСмішно то всьо
-
Неля Хомаціни захмарні і весь непотріб вивезли що на базарі непродали