Підприємцям Тернопільщини допомагатимуть у Дія.Бізнес. Ми дізналися, що конкретно там робитимуть

Підприємцям Тернопільщини допомагатимуть у Дія.Бізнес. Ми дізналися, що конкретно там робитимуть

Технічне відкриття центру підтримки підприємців Дія.Бізнес провели у Тернополі 25 листопада. Як саме допомагатимуть підприємцям та тим, хто хоче розпочати власну справу, детально дізнавалися «20 хвилин».

Дія.Бізнес у Тернополі став дев’ятим центром підтримки підприємців, відкритим за ініціативи Міністерства цифрової трансформації України. Про те, як він працюватиме, нам розповіла керівниця центру підтримки підприємців Дія.Бізнес у Тернополі Ксенія Качурівська.

— Офіційне відкриття центру відбудеться у січні 2022 року, — пояснює Ксенія, — Орієнтовно з понеділка, 6 грудня, працівники центру будуть надавати онлайн консультації підприємцям, або тим, хто хоче відкрити власну справу. Дія.Бізнес знаходиться за адресою: вулиця 15 Квітня, 2м.

Відео дня

Як працюватиме центр

Центр Дія.Бізнес орієнтований на допомогу та підтримку малого та середнього бізнесу в Україні. У самому центрі підприємці зможуть отримати офлайн-консультації, спрямовані на підтримку їхнього бізнесу.

– Всі консультації надаватимуть на безкоштовній основі, – каже керівниця центру. – Крім того, центр розроблятиме низку освітніх заходів для підприємців, молоді та школярів. Передбачено, що вони проходитимуть як на безкоштовній основі, так і на комерційній.

Крім того, локації центру можна буде орендувати як платформу для проведення власних заходів. У Дія.Бізнес діятиме територія, де кожен підприємець зможе протестувати свій продукт серед відвідувачів центру.

– Ми збиратимемо відгуки щодо ціни, якості, упаковки тощо. Це буде своєрідне дослідження перед виходом на ринок. Тестування буде безкоштовним протягом кількох днів, якщо продукція, що тестуватиметься, буде в центрі більше двох-трьох днів, послуга платна. Щодо вартості – поки не готова сказати, але можу запевнити, що цінова політика буде абсолютно доступною, – продовжує Ксенія Качурівська.

Дія.Бізнес орієнтований на підприємців малого та середнього бізнесу, оскільки часто вони не мають значних коштів, щоб найняти в штат маркетолога чи юриста, тому щодо таких запитань вони і зможуть звернутися в центр підтримки підприємців.

Консультації юристів

Спочатку, підприємці пройдуть первинну консультацію у працівника центру, який допоможе їм визначитися з проблематикою та сформувати проблему, з якою зіткнувся той чи інший підприємець. На таку консультацію можна записатися як в центрі, так і онлайн.

– Після проходження первинної консультації підприємець отримає так звану «дорожню карту» подальших кроків, які йому потрібно зробити. До прикладу, рекомендації щодо літератури чи спеціальних курсів. Якщо ж такої консультації недостатньо, ми проведемо для підприємця вторинну консультацію, виключно онлайн зі спеціалістами з інших міст, – каже керівниця.

Також ви зможете отримати консультацію щодо того, як розпочати власну справу. А спеціалісти розкажуть про сучасні ідеї розвитку бізнесу.

Буде багато заходів

Усі заходи центрів Дія.Бізнес у інших областях будуть доступні і для жителів Тернопільщини в онлайн режимі. 

Одним з перших курсів, які планують провести в Тернополі – курси фінансової грамотності для молоді. 

– Також ми будемо проводити форуми жіночого підприємництва, збори різних асоціацій підтримки бізнесу, лекторії для підприємців на різноманітну тематику, наприклад, оподаткування, створення та розвиток бізнесу в Тернополі. Окрім того, регулярно влаштовуватимемо зустрічі з успішними підприємцями регіону, аби вони розповіли не тільки про свій успіх, але й невдачі та розказали, як їх подолати. Впевнена, буде цікаво, – підсумувала Ксенія Качурівська.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up