Збираєтесь на санки? Де їх купити і за скільки

Збираєтесь на санки? Де їх купити і за скільки

Випав сніг, і тернополяни почали активно купувати дітям санки. На ринку та в магазинах їх десятки видів. Ціни теж різняться. Є санки і по 300 грн, а є і за  1500 грн. 

Продавці санок кажуть, що до покупки потрібно відноситися серйозно, як і до вибору будь-якого засобу пересування. Оскільки є багато чинників, від яких залежить безпека дитини. 

- Не було снігу, тому купувати санки для сина ми не поспішали, - розповідає тернополянин Віталій Теслюк. - А нещодавно пройшлися з дружиною по магазинах, здивувались величезному вибору, який пропонують продавці. Ціни на санки також різняться. Є 300 грн, а є і по 1500 грн. Як на мене, вони всі одинакові.

Чоловіка цікавить, чому так різняться ціни на сани та як обрати кращі.

Відео дня

Купують сани, тоді коли випаде сніг

Придбати санчата для дітей можна як на Центральному ринку, так і в магазинах. Найбільше купують санки, коли випаде сніг, а також - перед Миколаєм та Новим роком, розповідають продавці. 

- Насамперед сани потрібно підбирати під ріст та вагу дитини, - коментує продавець Роман, який кілька років торгує зимовим інвентарем. - Є санки на одну дитину є на дві дитини. В основному вони всі металеві, але є і пластикові та алюмінієві. Також бувають дерев’яні сани ручної роботи, є плетені з лози. Такі сани  дорогі, їх люди майже не купують. Загалом, ціновий діапазон також різний, є сани і за 300 грн є і за - 1500 грн. Середня ціна за санчата 600-800 грн. 

- Є санки для маленьких діток з додатковою ручкою для батьків, - продовжує пан Роман. - Також є сани і для підлітків та дорослих для самостійного катання, без спинок. Крім того є сани, що мають кермо. Це також для самостійного катання. Як правило вони для дітей середнього віку та дорослих. Максимальна вага, яку можуть взяти сани - 120 кг.

Додатково - чохол з хутра

Як розповідає продавець, сани мають різні лижі.

- На деяких моделях саней є широка плоска лижа, а на інших кругла, - продовжує фахівець. - Обидві в мороз їдуть добре, однак якщо сніг свіжий, всетаки сани з плоскою лижою на снігу тримаються краще.

Є також аксесуари на сани, часто вони по ціні, як і самі сани. Зокрема, чохли зі штучного хутра коштують близько 500 грн, з натурального до 1000 грн. 

Як обрати?

Якщо купуєте санки для маленьких діток, то важливо, щоб вони мали зручну і високу спинку, ремінь безпеки, підніжку, перекидну ручку-штовхач, яка дозволяє везти малюка попереду себе. Важливо, щоб лижі обраної моделі були розташовані широко, а самі санки були високими - це гарантує їх стійкість і безпеки.

Значення також має матеріал виготовлення саней. Від нього залежить довговічність санок і їх вага, ретельність догляду, можливості використання і маневреність, які дає кожна окрема модель. Також значення має можливість трансформації санок. Адже деякі моделі при зніманні окремих комплектуючих можуть прослужити ще кілька років, тобто санки будуть “рости” разом з дитиною. А це - економія сімейного бюджету і часу на підбір нових санок.

Значення має і компактність санок. До прикладу, якщо місця в будинку мало, а санки доводиться постійно носити по сходах або перевозити в тісному ліфті, то треба шукати не габаритну модель, і можливо, навіть таку, що складається.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up