П`ятирічного Рената не пустили у дитсадок, бо немає прописки

П`ятирічного Рената не пустили у дитсадок, бо немає прописки
  • Мама дитини стверджує, що приносила в садок довідку з роботи, проте у закладі її не можуть знайти. В адміністрації наполягають, що мама такої довідки не приносила. 
  • Платити 1215 грн жінка не має змоги через низькі доходи.
  • Активісти закликають мам, які стикаються з подібною ситуацією, об'єднуватися і звертатися до суду

П`ятирічний Ренат Хасан через те, що не зареєстрований у Тернополі, сьогодні зранку не міг зайти до садочка №20, що на бульварі Данила Галицького, 1а. Вихователі не погодились навіть на день взяти дитину, поки з`ясовуються деталі справи. До обіду Ренат був голодним.

- Я не маю з ким залишити дитину, бо виховую Рената сама, - розповідає мати хлопчика Анна Хасан.  – Зараз ми живемо в родичів, я працюю в Тернополі, отримую мінімальну зарплату, якої навіть у повному розмірі не вистачить, щоб оплатити дитячий садочок разом з харчуванням.

Відео дня

За наказом міського управління освіти № 211, підписаного головною освітянкою міста Ольгою Похиляк, їй потрібно з 1 червня оплатити 1215 грн, оскільки вона не зареєстрована у Тернополі.

Місце реєстрації мами – Теребовлянський район. Жінка стверджує, що довідку із місця роботи в Тернополі вона вже приносила до садочка, але її чомусь там не знаходять.

Анна Хасан викликала патрульних та розповіла, що привела дитину як завжди, але вихователь групи, куди ходить Ренат, сказала, що за наказом завідувача дошкільним закладом, там не можуть прийняти дитину, бо мати не зробила додаткову плату, яка передбачена наказом.

Методист садочку Зінаїда Левицька, яка зараз є в.о. завідувача, каже, що ніякої довідки їм не давали.

- Ми не пускаємо дитину до садочка, бо мати не оплатила 1215 грн. Нам сказали, що якщо не оплатять батьки – то платити будуть вихователі. Я своїх грошей давати не буду, - каже Зінаїда Левицька.

Посадовиця каже, що це лише одна дитина, яка не може відвідувати садочок через відсутність прописки. Мовляв, батьки інших дітей заплатили по 1215 грн або принесли довідку з роботи.

Допомогають у справі активісти Тернопільського осередку ВО "Автомайдан". Представниця організації Юлія Гесюк каже, що справа не залишиться поза увагою громадськості та закликає матусь, які зіштовхуються із подібним об'єднуватись та звертатись до організації.

Днями "20 хвилин" писали про те, що скандальний наказ №211 навіть не оприлюднений на сайті міського управління освіти. Натомість з міської ради через три дні прокоментували, що діють в правовому полі.

Ольга Турчак

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (49)
  • Катя Бабій

    Зрозумійте, що це не вихователь і навіть не дирекція садочку винна в тому, що дитина не може відвідувати ЗДО, а вищі структури, які впровадили цей закон в дію!!!

    Вихователька лише виконує накази, які їй дають «зверху» і точно не бере собі тих 1215 гривень

    Марія reply Катя Бабій

    Так само, як і не винен Надал, бо також отримав вказівку зверху
  • Anonymous

    як на мене справедливо

    Марія reply Anonymous

    Справедливо! Погоджуюсь!  ЦЕ НЕ НАДАЛ ВИНЕН! ЗАКОН ДІЄ ПО ВСІЙ УКРАЇНІ!!!!!!

    Для чого Тернопіль повинен платити за ваших дітей, якщо ви тепер об'єднані в ОТГ? Хотіли села - йдіть в сільські садочки. Ви хотіли обєднатись з селом, а користуватись інфраструктурою міста?! Нє, то так не буде!!!!

    Andrey reply Марія

    ЗГІДНИЙ Сумки до села збирайте наглі вкрай.

    Anonymous reply Марія

    Скотино, в такому випадку, якщо на території Тернополя не діє Конституція України, міська рада має звернутись до ВР чи кабміну, щоб вирішити це питання, а не забороняти 5-річній дитині садок відвідувати. Ти що, настільки придуркувате,, що не розумієш, що завтра і до тебе будуть порушуватись норми Конституції, і твоїх дітей в лікарню не пустять, чи до школи. Про таке, ідіотко, не задумуєшся. Де ж ви, така наволоч, беретесь?

    Марія reply Anonymous

    Ти мене тут сучаро не гноби, а до Порошенка йди з такими словами! Я тут погоди не роблю! Просто ми дуже "Конституційні" тоді коли це нас стосується, а коли ні то тоді нам до сраки та Україна. Самі це все робимо, а зараз маємо до когось притензії, але продовжуємо сидіти на диванах опустивши голову.

    Anonymous reply Марія

    Мало того, що ти гнида, ти ще й тупа гнида
  • Nataliia Melnyk

    Це повний капец, що робиться в Тернополі !!!!

    Марія reply Nataliia Melnyk

    Прикинь, але це по всій Україні таке робиться! Ще з часів нашої держави той безпорядок!
  • Наталія Слободян

    Шановні не прописані в тернополі тепер для вас плюс оплата медичних послуг  це огляди лікарів іобстеження

    Ollya Dovhan reply Наталія Слободян

    Безкоштовно, якщо підписати декларацію з лікарем в Тернополі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up