Що буде з курсом долара в травні: прогнози експертів

Що буде з курсом долара в травні: прогнози експертів

Курс долара залежатиме від тривалості карантину в Україні, відновленню ділової активності і грошей заробітчан.

Фінансовий аналітик Володимир Мазуренко дав прогноз щодо того, яким буде курс долара в Україні в травні 2020 року, відомляє Главред.

За словами аналітика, курс долара до гривні в травні буде коливатися між відміток у 27,5 і 27,9 гривні за один долар".

Експерт вважає, що курс долара буде залежати від того, скільки ще триватиме карантин в Україні.

Відео дня

"Ми в будь-якому випадку побачимо поетапну девальвацію, яка вже закладена в бюджеті країни. Думаю, що найближчим часом курс гривні по відношенню до долара перебуватиме у стабільному діапазоні, але вже в травні може перейти до позначок 27,5-27,9 грн/дол", – сказав Мазуренко в коментарі виданню "Обозреватель".

При цьому різкої девальвації гривні також не варто очікувати, зазначив він.

Щодо прогнозу курсу долара в травні експерти не сумніваються, повідомляє РБК-Україна.

Експерти мають прогноз курсу долара в Україні навіть на червень . Вони розповіли, що буде впливати на курс найбільше, а також поділилися припущеннями щодо ситуації в майбутньому.

Голова Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський вважає, що девальвація буде невеликою, так як ми отримаємо транш від МВФ, який зміцнить гривню і утримає її в коридорі 26,9-27,5 грн/долар. Про це інформує видання "Сьогодні".

Забловський додав: "Цьому сприятиме також поступова активізація ділової активності в країні на тлі очікуваного поетапного пом'якшення карантинних обмежень для економіки, починаючи з травня".

У свою чергу член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін прогнозує більш глибоке падіння нацвалюти до 28-28,5 грн/долар. Він стверджує, що на динаміку курсу будуть впливати: скорочення надходжень валюти від трудових мігрантів, швидкість виведення нерезидентами спекулятивного капіталу з ринку ОВДП і глибина світової економічної кризи.

Керівник відділу аналітики ГК Forex Club Андрій Шевчишин очікує 28-29 грн за долар. "Курс гривні виявиться під тиском через зниження надходження валюти в країну, як з боку експортерів, так і заробітчан", - зазначив експерт.

Раніше РБК-Україна повідомляла, що валютні виплати уряду України і Національного банку в 2020 - 2022 роках разом з відсотками перевищать 24 млрд доларів.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up