Що можна купити на тернопільському ярмарку та скільки це вартує (РЕПОРТАЖ)

Що можна купити на тернопільському ярмарку та скільки це вартує (РЕПОРТАЖ)
  • У Тернополі вже четвертий тиждень проводять сільськогосподарські ярмарки. Без плати за місце продажу та інших стягнень фермери і місцеві підприємці продають свою продукцію.
  • Ми дізналися більше, що можна придбати на ярмарку та скільки це вартує.

Такі ярмарки у Тернополі проводять щосуботи на перехресті вулиць Миру-Дружби та на вулиці Лесі Українки, 39.

Продавці кажуть, що привозять свою продукцію з самого ранку – о восьмій годині або й раніше і працюють до післяобідньої пори. Дехто менше, якщо вдається розпродати товари раніше.

На перехресті вулиць Миру-Дружби о десятій годині було чимало людей. Вони цікавилися, обирали, купували. Коли ми тільки підходили до ярмарки, на зустріч нам йшло двоє чоловіків. Один ніс три десятки яєць, другий – мішок картоплі.

Відео дня

Поцікавилися в них, чи вигідно купувати на ярмарку.

– Самі бачите, людей багато. От я, наприклад, живу на вулиці Карпенка. В супермаркетах поблизу картопля вартує десь до 10 гривень за кіло. Тут купив за 4. Чим не вигода? А мій кум курячі яйця купив за 3,50, – каже чоловік, який представився Володимиром.

На ярмарку черги були практично до усіх точок продажу. Там, де продають м’ясо, ковбаси, мед, яблука, картоплю, тощо.

Так, яблука на ярмарку можна придбати за ціною від 3 до 12 гривень за кілограм, залежно від сорту. Квасоля – по 15 гривень за склянку.

Біля автомобілів з домашнім печеним хлібом та консервацією великі черги.

– Все домашнє, не куплене. Маємо ось грузинські приправи – гостру аджику та аджику з горіхами. Хліб домашній печений – цибульковий, висівковий, калачі, – каже одна з продавчинь.

Кілька продавців продавали олію по 55 гривень за літр, а також домашні м’ясні консерви. Свинна тушкованка – по 70 гривень за півлітрову банку, свинні ребра – по 50 гривень за банку місткістю 0,7 літра.

Чимало продавців приїхали з домашньою продукцією. Наприклад, пан Петро та пані Любов. Вони приїхали з Озерної. Продають м’ясні вироби: ковбаси, копчене м’ясо, ребра.

– Ковбаса по 210 гривень. М’ясні вироби – по 240 гривень за кілограм. Все домашнє, робимо самі, – каже Петро.

Торгує чоловік у Тернополі вже вісім років поспіль.

– Ой, на ярмарку в нас усе на розхват. Ми тут приїжджаємо і люди одразу підходять, купують, – додає його дружина Любов. – Бо то є своє, домашнє. Самі робимо, коптимо, як батьки наші робили, ніякої хімії. Ми взагалі за екологічно чисті продукти.

Домашні яйця на ринку можна придбати за ціною 3-3,50 гривень. Сметану – по 40 гривень.

Кілограм свіжого курячого філе тут вартує 112 гривень, свинних ребер – 75 гривень, свинного філе – 135 гривень.

З іншої продукції тут можна придбати польські товари, одяг, розсаду, саджанці, цукор. Наприклад, саджанець яблуні вартує 70 гривень. Десять кілограмів цукру – 270 грн.

– А що ж, тому й беремо, – каже тернополянка Марія. – Та й домашнє все, ми до такого звикли.

Також продавці кажуть, що вже четвертий тиждень покупців на ринку не меншає, а навпаки – прибавляється.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Віталій Кочмарук

    ЗАРА БАГАТО ГУМОНЕТАРКИ ПРОДАЮТ НАВІТЬ У ВТБ. НА ПОЛЬСКІ КОНЦЕРВИ І МАКАРОНИ Я ПОПРОСИВ ДОКУМЕНТИ А ЇХ НЕМА!!!! НА ЛОХАХ ДАЛЬШЕ НАЖИВАЮЦЯ.
  • Света Гром

    Сподіваюся , що це не та гуманітарка , яку люди збирають на війну

    Оля Білоус reply Света Гром

    Света Гром не судіть всіх
  • Елена Федкевич

    Цены приятно удивили. В Херсоне все гораздо дороже, да и ассортимент поскромнее...

keyboard_arrow_up