Щоб недорого та ситно: де у Тернополі можна смачно поїсти. Що можна купити? (ФОТО)

Щоб недорого та ситно: де у Тернополі можна смачно поїсти. Що можна купити? (ФОТО)
  • У місті є чимало невеликих закладів, кафе та МАФів, де можна ситно поїсти, навіть якщо в кишені всього 50 гривень.
  • Дивіться асортимент та ціни у невеликих кафе та МАФах з вуличною їжею.

Чимало тернополян харчуються у невеликих кафе або купують перекус у кіосках та МАФах. Також у місті є чимало переселенців, які ще погано знайомі з Тернополем. Тож ми зібрали для вас ціни та асортимент закладів громадського харчування де можна поїсти за невеликі гроші. У деяких навіть за 50 гривень можна замовити повноцінний обід.

Пиріжкова

Кафе знаходиться на бульварі Тараса Шевченка у самому центрі міста. Тут можна купити гарячі страви, салати, гарніри, пиріжки.

Відео дня

До прикладу, порція борщу коштує 18 гривень, суп з фрикадельками – 23 грн, смажена картопля – 16 грн, рис з овочами – 18 грн. Відбивна зі свинини – 43 грн, котлета «Галицька» – 33 грн. Салат «Олів’є» коштує 25 гривень, «Шуба» – 23 грн.

Меню з цінами дивіться нижче:

Бістро

Кафе «Бістро» знаходиться на вулиці Танцорова біля будівлі водоканалу. Тут також можна недорого та ситно поїсти.

Ціни на прилавку вказано за 100 грамів. Картопляне пюре та картопля по–селянські коштують по 14 грн. Рис з овочами – 16 грн. Тюфтелі – 22 грн за штуку, котлета – 20 грн за штуку. Порція «Олів’є» – 18 грн, «Шуби» – 18 грн. Морква по–корейські та бурячок – по 15 грн.

Стара піцерія

Це один з культових найстаріших закладів міста. Піцу тут продають з 1984 року. Цей заклад популярний серед місцевих, адже тут можна ситно та недорого поїсти.

В меню всього кілька позицій. Головна страва – піца з ковбасою по 22 грн. Також можна купити порцію спагетті за 38 гривень або бульйон за 20 гривень.

Добра піца

Заклади мережі «Добра піца» є у різних мікрорайонах міста. Тут піца з ковбасою коштує 24 грн. Є спагетті за 39 грн та бульйон за 24. Як і в «Старій піцерії», тут можна купити «з собою». Упаковка коштує 1 гривню.

Франс.уа

Також у місті є кілька кав’ярень–пекарень «Франс.уа». Одна з них на Театральному майдані. Тут можна придбати круасани, паніні, хот–доги та бургери. Круасан куркою або салямі коштує 40 грн. Паніні шпинатний з куркою – 40 грн. Гамбургер – 35 грн, шпіцбургер з куркою – 35 грн. Французький хот–дог тут коштує 32 грн, баварський – 36.

Merci  

У місті також э чимало МАФів Merci. Один з них – на Театральному майдані. Тут Французький хот–дог тут коштує 38 грн, баварський – 43 грн, паніні з куркою чи шинкою –   по 46 грн, з салямі – 45 грн, капрезе – 47 грн. Найдешевше паніні – «Студентське» за 39 грн.

MoBurger

Ще одна мережа фаст-фуду у Тернополі. Гамбургер тут коштує 35 грн, чізбургер – 40 грн, класичне паніні – 40 грн, паніні з куркою, шинкою або салямі з моцарелою – по 46 грн. Класичний хот–дог коштує 32 грн. Найдорожчий – «Козацький» – за 50 грн.

Бабусині пиріжки

Кіоск з випічкою працює біля Українського дому «Перемога». Печені пиріжки з капустою, горохом, картоплею та грибами, яблуками, корицею, родзинками – коштують по 13 грн. Пиріжок з сиром, вишнею, смородиною, бананом, полуницею, шоколадом, абрикосом, маком, зеленою цибулею з яйцем коштують по 14 гривень. Сосиска, котлета чи сулугуні в тісті – 23 гривні. Біляш – 23 грн.

Увесь асортимент та ціни дивіться на фото:

Грузинське хачапурі

Кіоск з хачапурі розташований біля зупинки «Філармонія» на вулиці Князя Острозького. Грузинська випічка коштує по 30 гривень. Є хачапурі з сиром, бринзою, м’ясом, шинкою, куркою.

А які місця, де можна недорого та ситно перекусити знаєте ви? Пишіть у коментарях!

Коментар експерта

Ігор Яросевич, представник програми харчування «Гемокод» в Тернопільській області:

– Особливості харчування молодих людей полягає в тому, що організм росте, формується, завершується статеве дозрівання. Відповідно, у раціоні має бути  калорійна  їжа, кількість білків на одиницю маси тіла більша, ніж у дорослих, належна кількість природних вітамінів і мікроелементів, особливо йоду, цинку, кальцію, фосфору та інших. Студенти звикли до швидкого харчування. Проте потрібно завжди намагатися  знайти час для мінімально доступного обіду. Це може бути: салат з капусти на олії, скибка чорного хлібу, проста перша страва чи каша гречана або пшоняна, по можливості – шматочок м'яса. Можна пройтися по їдальнях, прорахувати вартість простого обіду, порівняйте із вартістю кількох прийомів іншої некорисної їжі, яка не наситить, а лише приблизить до виникнення небезпечних хронічних захворювань.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Олександра Матусяк

    Дуже бідні,ці страви їхні ,несмачні і шкідливі.
  • Паша Пашинський

    Бидлана заставного конюшні не згадали
  • Читач93

    Завжди свіжі  і смачні страви.Кафе Ескулап вул.Майдан волі 1.В приміщенні медуніверситету.Ціни вас приємно здивують.              Картопля. 9грн рис  7гречка9грн борщ 9'50         відбина22. Тефтелі 22.  пельмені 27  сирники 30.      Салат з буряка 5грн капуста з кукурудзою 10грн і ще багато інших страв.Будемо раді Вас обслужити.
  • Volodia Kramar

    Органічна їжа пропала!

    Igor Oliyovskiy reply Volodia Kramar

    ...НЕ ПРОПАЛА,А ЗМІНИЛА СПОЖИВАЧА...ПОТРІБНО ГОРОД САДИТИ!

keyboard_arrow_up