Партнер рубрики Події

Серпневі зміни: що чекає на тернополян з нового місяця? Аналізуємо

Серпневі зміни: що чекає на тернополян з нового місяця? Аналізуємо
  • Головні зміни серпня з’ясували та підсумували журналісти «20 хвилин».
  • Які нові правила перетину державного кордону для громадян та іноземців? 
  • Доплати школярам по 2 тисячі гривень для підготовки до навчального року: хто отримає?
  • Скільки тернополяни відпочиватимуть у серпні? Та що з тарифами на газ та електроенергію?
  • Авторизуйтесь, або підпишіться, і завдяки Вашій підтримці ми зможемо готувати більше цікавих матеріалів.

Нові правила в’їзду

На Урядовому порталі з’явилася постанова від 28 липня 2021 р. № 787 Київ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. №1236», якою вводяться обмежувальні протиепідемічні заходи з метою запобігання поширенню коронавірусу вже з 5 серпня. Відповідно до цієї постанови в Україні посилюються правила в'їзду.

Правила перетину кордону громадянами та іноземцями з 5 серпня такі:

  • Відео дня
    /li>

Серпневі доплати школярам

На брифінгу 27 липня прес секретар Президента Володимира Зеленського – Сергій Никифоров поінформував, що 150 тисяч українських дітей отримають виплати по 2000 грн для підготовки до навчального року. 

Гроші, за його словами, планують виділити дітям до 1 вересня – у серпні. 

"За ініціативою Володимира Зеленського уряд зараз готує постанову до 1 вересня про виділення допомоги малозабезпеченим багатодітним родинам. Зрозуміло, що таким сім’ям найскладніше готувати дітей до 1 вересня. І щоб полегшити їм підготовку до навчання, уряд готовий виділити їм допомогу – по 2 тисячі гривень на дитину. Наші міністерства порахували, що отримувачів такої допомоги, саме дітей, а не родин, є до 150 тисяч. А тому для цього передбачили близько 300 мільйонів гривень. Постанова зараз проходить останнє узгодження та приготування, але вона має з’явитись дуже швидко, щоб до вересня гроші встигли витратити на підготовку дітей", - сказав Сергій Никифоров. 

До слова, як повідомив «20 хвилин» начальник Управління соціальної політики Тернопільської міської ради Володимир Сулима, у Тернополі нараховується 612 малозабезпечених сімей. 

Серпневі вихідні

У вівторок, 24 серпня, святковий день – День незалежності України, це державний вихідний. 

Розпорядженням Кабміну "Про перенесення робочих днів у 2021 році" від 30 вересня 2020 р. № 1191-р рекомендовано керівникам підприємств, установ та організацій перенести робочий день з понеділка 23 серпня на суботу 28 серпня з метою створення сприятливих умов для святкування 24 серпня – Дня незалежності України.

Тобто тернополяни зможуть відпочити одразу чотири дні поспіль з 21 по 24 серпня. Робочий день – субота, 28 серпня.

Нацбанк постановою від 22.06.2021 №56 визначив порядок роботи банківської системи України у зв’язку з перенесенням робочих днів у серпні 2021 року: дні роботи банківської системи України у серпні 2021 року переносяться з понеділка 23 серпня на суботу 28 серпня.

Що залишиться незмінним у серпні?

Ціна на газ

На офіційному сайті ДП «Газпостач» ТОВ «Тернопільміськгаз» ще немає оновлень ціни на газ для населення на серпень. Хоча за п’ять днів до кінця поточного місяця, газопостачальники повинні оприлюднювати тарифи на наступний місяць. Операторка компанії повідомила, що ціна та ж сама і, за її словами, не буде мінятися до травня 2022 року. 

Наразі обидва газові тарифи і «Місячний» і «Річний» мають єдину ставку – 8,99 грн за 1 м.куб.

Тарифи на електроенергію

Кабінет Міністрів України все ж зберіг діючу ціну на електроенергію для побутових споживачів у розмірі 1,68 грн/ кВт-год.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль 28 липня у своєму Телеграмі.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up