Починається сезон шашликів. Що вигідніше: купити маринований чи готувати самим

- Погожі дні кличуть тернополян відпочити на природі. Але який же відпочинок без смачного, соковитого, ароматного шашличка?
- Скільки вартує в Тернополі кілограм м'яса та що вигідніше: купити уже маринований шашлик чи готувати самим, дізнавалась журналістка "20 хвилин".
У м'ясних відділах трьох мережевих магазинів у Тернополі ми запитали продавців, який шашлик найпопулярніший та яка його вартість.
-В обід 30 квітня весь шашлик уже розкупили, - каже продавчиня у магазині "Родинна ковбаска". - Зараз сезон. Особливо беруть класичний, ніжний без майонезу. Нині дуже великий вибір маринованого м'яса. У нас залишився лише шашлик у вакуумованих пакетах, вагового немає.
За кілограм маринованої свинини потрібно заплатити 161 грн, за курятину - 120 грн, курячі крила обійдуться у 65 грн.
Частіше тернополяни запитують про шашлик зі свинини. Часто купують і мариновані курячі крильця для грилю.
- Маринований шашлик дорожчий, - каже продавчиня пані Наталя. - У нас зараз акція - 112 гривень за кілограм класичного шашлика зі свинини. Зазвичай він коштує 140 грн. Тут м'ясо мариноване з сіллю, перцем, цибулею і оцтом. Кілограм курятини коштує 127 грн.
Щоб маринувати м'ясо самим, каже продавчиня, тернополяни купують м'ясо із шиї свині, яке коштує 120 грн за кілограм або лопатку за 114 грн.
- Якщо ви готуєте шашлик - вам треба ще цибулю, яка коштує від 30 гривень за кілограм, спеції або майонез. Це все гроші і час, - говорить жінка.
У мережевому супермаркеті "Новус" нам також розказали, що для гарного шашлика потрібне м'ясо зі свинячої шиї. На момент візиту журналістки на прилавках магазину його не було.
- Якщо брати м'ясо шиї, то вигідніше маринувати самим, якщо лопатку, то краще готовий купувати, - каже продавчиня пані Тетяна. - Зараз не можу сказати, що масово розкуповують м'ясо на шашлик, бо ще Пасха, люди мають якісь запаси. А вже після свят стане зрозуміло.
Свинячий ошийок, який теж інколи беруть для шашлика у цьому магазині вартує 159 грн за кг, лопатка - 109 грн.
Маринований шашлик можна обрати до смаку: є зі свіжими травами, є зі спеціями, новинка - "Грузинський". За кілограм маринованої свинини потрібно заплатити 169 грн, за кілограм курятики - 129 грн. Ціни залежать і від маринаду, який оберете.
А ви купуєте готове м'ясо чи маринуєте вдома? Відповідь та рецепти власних маринадів залишайте у коментарях.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
-
LuhomankaТа тут справа не в тому, що вигідніше, а в тому, що краще. Звісно самому і тільки самому. Тиждень тому купили в Сільпо готовий, бо не планували йти на шашлик,то це їсти НЕМОЖЛИВО, викинули гроші і потратили нерви, зіпсувавши собі відпочминок. На смак це був звичайний оцет. На скільки то мало бути не свіже м"ясо, щоб його так залили кислотою, навіть боюсь подумати!!!!!!
-
Юра К.Вибачте мене, але самому замаринувати шашлик то вже не так і довго, і не треба там багато цибулі і часу, а той маринований 100% із не свіжого мяса
-
Ігорну-ну, хтось ще не розуміє куди йде не продане свіже мясо в супермаркетах і т.д.?ihor babey reply ІгорА не продане?