Сільськогосподарські ярмарки у Тернополі: що можете купити наступної суботи

Сільськогосподарські ярмарки у Тернополі: що можете купити наступної суботи

Щосуботи  на двох локаціях міста Тернопіль проходять сільськогосподарські ярмарки, на яких тернополяни можуть придбати для себе продукцію на будь-який смак. 

Що і за скільки продають? Чи вигідно це брати? Розповідаємо, аби ви підготувалися до наступного ярмарку. 

На локації, що на вулиці Лесі Українки, можна придбати не тільки домашню продукцію а і фігурки з гіпсу. Їх виготовляють у спеціальній майстерні, а потім продають на ярмарках. Розмалювати таку гіпсову фігурку можна будь-якими фарбами, але головне дати фарбі добре підсохнути, щоб візерунок був чітким. 

Відео дня

Три таких невеликих фігурки можна придбати за 10 грн. 

Для любителів смачних напоїв на ярмарку можна придбати домашній сік, який везуть із Кременця. Сергій, продавець соку, розповідає, що має свій великий сад та спеціальне обладнання для виготовлення напою. Займається чоловік цим вже близько 20 років та розповідає, що свою справу дуже любить. Бажаючі можуть замовити собі сік із доставкою додому, так як це можливо по місту Тернопіль та на його околицях. 

Літер вартує 20 грн, а пляшка 120 грн. 

Також є велике різноманіття сирів, які виготовляють у Гаях-Гречинських. Ціни коливаються від 250 до 350 грн. 

Щодо локації на перетині вулиць Миру та Дружби, то товари практично одні і теж. 

Зараз закінчується сезон свіжих фруктів і тому дуже актуальними стають сухофрукти, які можна прибрати на ярмарці. Їх виготовляють у Тернополі на вулиці Тролейбусна, 3. Продавець розповідає, що у будні їх  продають на «Гуртовні спецій», а по суботах їздять на ярмарки. 

Помідори городні або з теплиці можна придбати за ціну від 30 до 55 грн. 

Смачні яблука із Плотичі можна теж тут придбати. Ціни коливаються від 10 до 13 грн, але смак виправдовує цю ціну. Привітний продавець з радістю розповідає про саджанці та правильний догляд за ними, а також запрошує відвідати його сад у Козівському районі. 

Обурення на ярмарку викликали ціни на часник, які на думку тернополян, були надто високими і становили 180-200 грн за кілограм. 

Якщо ж порівнювати ціни, то вони на різних ярмарках  відрізняються на 1-2 грн, проте є товари, де різниця складає і 20 грн. До прикладу, пляшка соку на вулиці Лесі Українки вартує 120 грн, а на перетині вулиць Миру та Дружби – 100.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up