Сім сільських хат не дорожчих 100 тисяч гривень на Тернопільщині

Сім сільських хат не дорожчих 100 тисяч гривень на Тернопільщині
  • Одні переїжджають із села до міста, іншим — набридла міська метушня.
  • Чи можна купити добротну сільську хатину в області за невеликі гроші? А з городом, садом чи виноградником?
  • Ми роздивились актуальні і дешеві варіанти заміського житла, яке продають.

 

Деякі будинки продають терміново, інші — ладні поміняти на машину. Деякі пишуть — потрібен капремонт, інші кажуть — заходь і живи. Журналісти «20 хвилин» зібрали будинки, які на нашу думку, перебувають у найкращому стані зі всіх пропозицій. Принаймні на фото. 

До слова, ми взяли офіційний курс гривні щодо долара станом на 16 грудня — 27,19.

Будинок з городом у Скалі-Подільській

Відео дня

Вартість: 3000 $ (81 507 грн)

Де знаходиться: селище Скала-Подільська Чортківського району

Відстань до Тернополя: 107 км

До будинку підведений газ. Стоять конвектори. На подвір'ї є літня кухня з цегли на дві кімнати. В будинку та літній кухні є грубки, можна опалювати дровами. Є стайня та курник. Також город 5 сотих, насаджено декілька видів яблунь.

Скала-Подільська (до 1939 — Скала-над-Збручем) — селище міського типу, розташоване на правому березі річки Збруч, за 37 км від районного центру, є залізнична станція.

Від вересня 2015 року — центр Скала-Подільської селищної громади.

Будинок у Борсуках з вигідним розташуванням

Вартість: 100 000 грн

Де знаходиться: село Борсуки колишнього Лановецького, тепер Кременецького району

Відстань до Тернополя: 65 км

Будинок в центрі села, чотири кімнати. Є літня кухня, новий хлів, льох, своя криниця, город. 2 хвилини до зупинки автобуса, магазинів, селищної ради, поліклініки, пошти, банкомату, дитячого саду, 5 хвилин до школи. Менше кілометра до водойми.

Борсуки — село Кременецького району Тернопільської області.

Було адміністративним центром Борсуківської сільської ради, якій також підпорядковувалися села Нападівка та Синівці. Від вересня 2016 — центр Борсуківської сільської громади, до складу якої увійшли села Борщівка, Великі Кусківці, Нападівка, Передмірка та Синівці. Розташоване на правому березі річки Горинь, на півдні району.

Біля села є великий став площею 400 га.

Цікаво, що поблизу Борсуків виявлено археологічні пам'ятки підкарпатської культури шнурової кераміки та черняхівської культури. 

Будинок із садом

Вартість: 2999 $ (81 560 грн)

Де знаходиться: село Ободівка колишнього Підволочиського, тепер Тернопільського району.

Відстань до Тернополя: 46 км

Будинок, у якому 4 кімнати, кухня, веранда, підвал, два входи в хату. Опалення пічне. Хлів, гараж, два льохи, городи, сад. Площа ділянки — 10 соток.

Село підпорядковувалося Терпилівській сільраді. Від вересня 2015 року ввійшло у склад Скориківської сільської громади. Розташоване на сході району. Перша письмова згадка про село датується 1544 роком.

Будинок з надвірними спорудами у Коропці

Вартість: 81 000 грн

Де знаходиться: смт.Коропець Чортківського району.

Відстань до Тернополя: 91 км

Житлова площа 60.4 м.кв., три кімнати. Є присадибна ділянка і підсобні приміщення. Будинок газифікований. Є колодязь. Близько річка Дністер, церква. До будинку прокладена асфальтована дорога. Відстань до Івано-Франківська — 40 км, до Тернополя — 90 км. Потребує капітального ремонту.

Коропець — селище в Чортківському районі Тернопільської області, розташоване у місці впадання річки Коропець у Дністер. Центр селищної ради, якій підпорядковані села Світле та Стигла. До Коропця приєднано хутори Діброва і Додатки. Від вересня 2015 року — центр Коропецької селищної громади. Містечко відоме своїм пам'ятками — дендропарком, дерев'яними церквою Успіння Пресвятої Богородиці та дзвіницею, палацом графів Бадені та костелом святого Миколая, також фестивалем «Коропфест». 

Хатинка у Грибовій

Вартість: 60 000 грн

Де знаходиться: село Грибова Кременецького району. 

Відстань до Тернополя: 62 км

Будинок 60 кв.м. із земельною ділянкою більше 15 сотих. Три кімнати без меблів. Продавець може поміняти будинок на авто. До будинку підведені електрика, газ, є скважина. Близько школа, магазин і річка. 

Грибова — село Лановецької міської громади Кременецького району Тернопільської області. Розташоване на сході району на правому березі ріки Горинь в місці впадіння в неї річки Жирак, вище по течії на протилежному березі річки Жирак розташовані Ланівці, нижче по течії на відстані 4,5 км розташоване село В'язовець (Білогірський район), на протилежному березі — село Юськівці. 

Будинок  з виноградником

Вартість: 3000 $ (81 507 грн)

Де знаходиться: село Шидлівці Чортківського району

Відстань до Тернополя: 99 км

Продається будинок з літньою кухнею в с. Шидлівці Тернопільської області. Є хліви, ділянка під город, криниця, садок та невеликий виноградник. Проведені електроенергія та газ. Є можливість топити дровами.
Навкруги гарна природа, р. Збруч, ліси. Можна використовувати під дачу.

Шидлівці — село Гусятинської селищної громади Чортківського району Тернопільської області. Розташоване на річці Збруч, на північному сході району. Підпорядковане Сидорівській сільраді. Поблизу села виявлено археологічні пам'ятки трипільської культури і ран. залізн. доби. 

Будинок під лісом 

Вартість: 3000 $ (76 148 грн)

Де знаходиться: село Вербовець Кременецького району

Відстань до Тернополя: 50 км

Продається будинок, загальною площею 63,3 кв.м.У будинку є 3 кімнати, кухня, комора, веранда.Прибудинкова територія 46 соток. Сюди входить сад і город.На подвір'ї є хлів і погріб.За городом є декілька ставів і великий ліс.
Основна дорога асфальтована.

Село знаходиться біля витоків річки Жирак, на заході району. Нижче за течією на відстані 1 км розташоване село Мартишківці. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Nastia

    Для чого ви показуєте це все,якщо нема куди позвонити
  • David Starr

    Та кому те село треба, люди масово виїжджають з сіл, з того болота і ніхто назад вертатись не збирається..

    Марія reply David Starr

    Як платіжки за обігрів під‘їздів і воду прийшли, то задумуються знову повертатись у села.
  • Оксана Соколик-Щур

    Теребовлянський р-н. с. Соснів. Придатний для проживання.
  • Лариса Тигач

    Продається будинок у Чортківському районі село росохач тел.0972466741

keyboard_arrow_up