Скільки коштує підготовка до іспитів на Тернопільщині? Ціни та безоплатні онлайн-сервіси

Скільки коштує підготовка до іспитів на Тернопільщині? Ціни та безоплатні онлайн-сервіси
  • Основна сесія національного мультипредметного тесту розпочинається п’ятого червня. Тож, одинадцятикласники мають мало часу, аби надолужити проґавлений матеріал.
  • Аби покращити знання, діти можуть звернутися до репетитора. Скільки зараз коштує одне заняття і чи реально вкластися у 1000 гривень на тиждень – ми дізнавалися. 

Через повномасштабне вторгнення українські одинадцятикласники вже другий рік поспіль складатимуть національний мультипредметний тест (НМТ) замість зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО). Цьогоріч тестування проходитиме у дві сесії. Основна: 5 червня – 23 червня, а додаткова: 11–24 липня.

Зареєструвалися 6000

Журналісти «20 хвилин» поцікавилися в директорки департаменту освіти і науки Тернопільської ОВА Ольги Хоми, чи готуються до проведення іспитів та яка кількість дітей вже зареєструвалася.

– Цьогоріч 6000 дітей складатимуть основну сесію НМТ у пунктах тестування Тернопільщини. Варто враховувати, що це не лише діти з Тернополя та області, а й інших регіонів. Це можуть бути випускники Запорізької, Херсонської, Донецької областей. Ймовірно через війну вони переїхали до нас і вже тут складатимуть іспити. Також варто враховувати, що не всі випускники Тернопільщини складатимуть НМТ, бо планують навчатися в європейських університетах та інститутах, – пояснила пані Ольга.

Відео дня

Щодо кількості та місць розташування пунктів тестування на Тернопільщині, то поки жодної інформації не розголошують. Ольга Хома додає, це пов’язано з безпековою ситуацією в Україні. Адже всі ми бачимо, як ворог знищує інфраструктуру та намагається дестабілізувати всі життєві процеси.

У 2023 році НМТ містить завдання з трьох предметів. Українська мова та математика – два обов'язкових предмети, а третій – на вибір учня: історія України, іноземна мова (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, фізика, хімія.

Які предмети актуальні серед репетиторства?

За даними сервісу «Асоціація репетиторів України», до рейтингу ТОП-3 популярних предмети потрапляють англійська мова, математика та українська мова. Кількість репетиторів, готових надати знання, коливається від 10 500 до 4 300 пропозицій. Далі вже йдуть алгебра, геометрія, німецька мова та інші предмети. Детальніше дивіться на фото.

А ось найменша кількість репетиторів з таких предметів, як: фізика – 1095 пропозицій, французька мова – 927 пропозицій та польська мова – 910 пропозицій. Варто звернути увагу, що ще в січні 2023 року на сайті було 911 репетиторів, які готові були навчити вас правильно писати та говорити російською. Станом на 18 травня поточного року, репетитори з російської на сайті відсутні.

Журналісти «20 хвилин» промоніторили найбільшу в Україні база репетиторів Buki та дізналися, скільки коштує підготовка до НМТ у викладачів Тернопільщини.

Ми розділили предмети на три блоки: гуманітарний, математичний та природничий. І розкажемо про кожен окремо.

Гуманітарні предмети

До гуманітарних предметів відносяться українська література та мова, історія України, іноземні мови. Якщо ви бажаєте покращити свої знання з української мови, то розраховуйте сплачувати за один урок від 100 до 300 гривень. Один урок триває годину.

Репетитори з позначкою 100-120 гривень за одне заняття переважно з досвідом один чи два роки. А також не мають відгуків на сайті. Репетитори, які за надані знання просять від 150 і до 300 гривень мають понад три, а то і всі 20 років досвіду.

Педагоги пропонують займатися як онлайн, так і офлайн. Вчителі обіцяють допомогти дітям подолати страх, сумніви та невпевненість. А за допомогою сучасних методик запам'ятовування перетворити підготовку на цікаву та веселу пригоду.

Додаткові заняття з історії України обійдуться вам від 100 до 298 гривень. Ціна вказана за одну годину. За найвищу ціну до НМТ готові підготувати випускника не лише педагоги з багаторічним досвідом, а й ті, хто викладає лише два роки.

Деякі педагоги обіцяють навіть безоплатний пробний урок. У своїх описах молоді спеціалісти переконують, що після навчання з ними, є великий шанс скласти НМТ на всі 190, а то і 195 балів. Натомість наголошують, що багато чого залежить від дітей.

Щодо англійської мови, то ціни за одне заняття куди вищі. Максимальна вартість уроку – 500 гривень. Таку ціну переважно встановлюють викладачі, які мають досвід понад 10 років. Або іноземні жителі Тернополя, які є носіями англійської мови.

За 120-150 гривень з вами готові займатися вчителі-початківці, студенти тернопільських вищих навчальних закладів. Ціна вказана за годину заняття.

В описах репетитори наголошують, працюють за сучасними підручниками, вільно спілкуються за кордоном та використовують креативний підхід до навчання.

Природничі предмети

До цього розділу відносяться: біологія, хімія, географія та фізика. Відповідні предмети для іспитів найчастіше обирають майбутні лікарі, фармацевти, вчителі та працівники вузькопрофільних підприємств.

Одна година заняття з репетитором фізики вам обійдеться від 170 до 400 гривень. Репетиторів з фізики на сайті лише сім, у своїх описах вони вказують що мають досвід роботи від п’яти років і більше. Педагоги обіцяють сучасний підхід, чітке та зрозуміле пояснення, а за умови великого бажання учня, ще й гарні результати на іспиті.

Репетиторство з хімії коштує дешевше. Якщо хочете підготуватися до НМТ, то розраховуйте на 100-300 гривень за одне заняття. Переважно одне заняття триває годину. Педагоги готові займатися як онлайн, так і офлайн. 

Одні репетитори залишають у власному профілі заздалегідь підготовлені презентації, де ви можете детальніше ознайомитися з їх кваліфікацією, а інші – запрошують на безоплатні пробні заняття.

Якщо необхідно підтягнути біологію, проте не бажаєте витрачати багато коштів, то в такому випадку можете звернутися до студентів вищих навчальних закладів, бо вчителів початківців. Вони готові підготувати вас до НМТ за 100-120 гривень/година. За 150-270 гривень додаткові заняття готові проводити вчителі з досвідом від п’яти й більше років.

На заняттях обіцяють видати роздатковий матеріал та підготувати серію відео, фільмів для кращого сприйняття та засвоєння матеріалу. Для перевірки знань використовую тестові питання, можливе усне опитування.

Від 100 до 500 гривень коливаються і ціни на одне додаткове заняття з географії. За ці гроші вчителі обіцяють підтягнути всі прогалини у тій чи іншій темі.

В описах до своїх оголошень вказують, що застосовують інтерактивні методи та приділити особливу увагу кожній теми, в якій учень відчуває невпевненість та не може чітко відповідати на питання. Переважно репетитори бажають займатися з учнями офлайн.

Математика

Вже кілька років поспіль математика є одним з обов’язкових предметів на випускних іспитах. Тому оминути її вам не вдасться, а якщо відчуваєте, що можете не скласти іспит, тоді варто звернутися до репетитора.

Студенти магістратури та вчителі початківці готові пояснити вам математику за 100-120 гривень за одне заняття. А ось вчителі, які мають досвід роботи від п’яти років, бажають отримувати за годину роз’яснень від 170 до 400 гривень.

На додаткових заняттях обіцяють застосовувати сучасні технології, зокрема віртуальну дошку, графічний планшет. Це дозволить зберігати всю інформацію для учнів в електронному форматі. Інколи навіть пропонують приходити на заняття з репетитором в парах, це дешевше на 50 чи 100 гривень за заняття.

Тож, як бачимо, якщо дитина займатиметься хоча б по годині на тиждень з трьома досвідченими репетиторами (українська мова, математика та історія України), то доведеться віддавати не менше 800 гривень, а інколи й понад 1000 гривень. Якщо ж бажаєте займатися по кілька годин, то це вдвічі дорожче.

Чи можна підготуватися безоплатно?

Міністерство освіти і науки України вчергове нагадує випускникам шкіл про те, що підготуватися до іспитів цілком можливо безплатно.

Першочергово увагу дітей акцентують на платформі Всеукраїнська школа онлайн, де зібрали теми зі шкільних предметів. Навчальний матеріал можна поступово повторювати, починаючи з п’ятого класу.

Також на онлайн-платформі iLearn відбудеться серія безплатних вебінарів для підготовки абітурієнтів до НМТ-2023. Ознайомитися з розкладом та вебінарами можна на сайті платформи. Онлайн-заняття проводять з таких предметів: українська мова, історія України, математика, англійська мова, фізика, хімія та біологія.

На фото ви можете ознайомитися з розкладом вебінарів на поточний та наступний тижні.

Крім того, на онлайн-платформі ви можете знайти й демонстраційні варіанти національного мультипредметного тесту. Це допоможе ознайомитися з порядком питань та зрозуміти, на що під час сесії потрібно більше часу, а що можете вирішити за кілька хвилин.

Тернополяни, а ви вже підготувалися до НМТ? Чи залучали під час підготовки репетиторів і в яку вартість вони вам обійшлися? Свої відповіді пишіть у коментарях.

Читайте також:

Відомо, коли закінчиться навчальний рік у школах Тернополя

Випускниця школи №18 з Тернополя отримає премію за підсумками Національного мультипредметного тесту

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Гаврило Петровський

    дешевше не вчитись, а просто жити за ті гроші

keyboard_arrow_up