Скільки підприємців оштрафували в Тернополі за продаж алкоголю в недозволений час

Скільки підприємців оштрафували в Тернополі за продаж алкоголю в недозволений час

«20 хвилин» отримали відповідь на інформаційний запит  від Тернопільської міської ради. Чи були порушники режиму торгівлі? Який штраф їм доведеться заплатити?

Нагадаємо, минулого тижня «20 хвилин» проводили експеримент: ми перевіряли чи можливо у Тернополі придбати алкогольні напої в «заборонені» години. Адже від 16 квітня продаж алкогольних напоїв дозволявся тільки з 11.00 до 17.00.

Чи вдалося придбати алкоголь — читайте у цій статті:
Ми перевірили, чи продають алкоголь після 17.00. Як думаєте, варто змінити обмеження? (Опитування)

А що ж відповіли у міській раді? Нас запевнили, що працівниками управління муніципальної інспекції проводяться систематичні перевірки закладів торгівлі щодо дотримання ними вимоги про продаж алкоголю лише визначені години.

Відтак майже за два місяці працівники муніціпальної інспекції змогли зафіксувати тільки три випадки реалізації алкогольних напоїв у заборонений час.  Двічі торговці порушували правила після 17-ї години, ще одного разу порушення було зранку – до 11-ї.

Відео дня

На всіх порушників інспектори оформили протоколи про адміністративне за частиною другою статті «порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними та тютюновими виробами.

Якщо провина порушників буде доведена, то їм доведеться заплатити штраф від 496 200 гривень до 992 400.

Також нагадаємо, що напередодні у Тернополі подовжили час продажу пива. Тепер продавці можуть реалізувати цей напій до 21-ї години.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Nadiia Vovk Vovk

    Не пишіть беліберди....Брехуни...Продавали продають, а ще приватний сектор...В нас вже війна закінчилася ,шановні...Лиш би кишені набити....

keyboard_arrow_up