Скільки "по білому" заробляють чиновники у міськраді

Скільки "по білому" заробляють чиновники у міськраді

Цикл публікацій про доходи тернопільських посадовців розпочала редакція “RIA плюс”. Аналізуємо нові е-декларації за 2017 рік представників виконавчих органів Тернопільської міської ради.

Загалом у структуру виконавчих органів Тернопільської міськради входить 11 відділів, 18 управлінь та одна служба у справах неповнолітніх та дітей. Аналізувати е-декларації посадовців будемо у послідовності розміщення їх на сайті міськради.

Першою розглядаємо декларацію начальника відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Мар'яни Зварич.

Пані Зварич на зазначеній посаді працює з червня 2017 року. Декларант за 2017 рік зафіксував у е-документі 137595 грн доходів за основним місцем роботи. Також дві земельні ділянки у с. Сировари Зборівського району та квартиру, що у Тернополі, яка знаходиться у спільній власності та має загальну площу майже 51 кв. м. Мар’яна Зварич має також стосунок до двох громадських організацій, а саме ГО ”Культурно” та ГО “Тернопіль Фест”.

Відео дня

Уся нерухомість на матері

Наступною аналізуємо декларацію начальника патронатного відділу Катерини Калуш. Її річний дохід минулого року у грошах склав 166219 грн. Декларантка також фіксує автомобіль Chery QQ 2010 року випуску вартістю усього 18 тис грн на дату набуття у власність ще у 2016 році. Сьогодні ж за даним ресурсу auto.ria.com вартість цього авто в середньому становить 80 тис грн. Більша частина нерухомості сім’ї посадовця є у власності її матері. Зокрема, одна земельна ділянка площею в 6,3 сотих, та дачний будинок в 45 кв. м, що у селі Ступки. Гараж площею понад 22 кв. м та квартира площею в 62,1 кв. м, яка знаходиться у спільній власності, частка декларантки усього 20%. Нерухомість знаходиться у Тернополі.

Окрім зазначеного, посадовець входить у чотири громадські об’єднання, а саме: ВО "Свобода", Товариство "ВЕРТЕП", Національну спілку журналістів та ТОГО "Українці допомагають українцям". До слова, одним із співзасновників останньої організації є міський голова Тернополя Сергій Надал.

Квартира у понад 115 кв. м

У е-документі начальник управління стратегічного розвитку міста Юрій Дейнека зазначає минулорічний сукупний річний дохід своєї сім’ї понад 661 тис. грн, з яких: 387 тис. грн - дохід дружини від заняття підприємницькою діяльністю та понад 259 тис. грн - зарплата декларанта, отримана за основним місцем роботи - на посаді керівника управління.

Тобто зарплата у чиновника становить майже 22 тис грн на місяць. Окрім цього, у власності сім’ї посадовця є певний готівковий актив та два автомобіля: Skoda Superb 2008 та Folkswagen Passat 1991 року. На сьогодні, за даним ресурсу auto.ria.com, вартість першого авто в середньому становить 220 тис. грн, а другого - 80 тис. грн.

Щодо нерухомості, то у власності декларанта земельна ділянка у Байківцях, що біля Тернополя, квартира у місті площею 115,7 кв. м. та ще одна квартира, що у спільній власності. Частка у останній сім’ї посадовця - 33,3% від 65,6 кв. м загальної площі.

Пан Дейнека фіксує стосунок до двох громадських об’єднань, а саме: "Асоціація захисників безпритульних тварин "Ноїв Ковчег" та "Друзі Хатіко".

Зарплата – 14 тисяч

Наступна декларація - начальника відділу внутрішнього контролю Надії Ходорівської. Пані Ходорівська на зазначеній посаді у міськраді працює з лютого 2011 року. Посадовець зазначає право власності на квартиру, майже 174 тис. грн сукупного доходу з яких 172 785 грн зарплата, отримана за основним місцем роботи. Також у посадовця є певна сума коштів розміщена на різних банківських рахунках.

Зарплата в 24 тис. грн

Дещо “насиченіша” декларація в начальника управління з надзвичайних ситуацій Івана Коваля, який обіймає зазначену посаду ще з 2003 року. Посадовець у е-документі задекларував право власності на одну квартиру в Тернополі, дві земельні ділянки в селі Копачівка Волочиського району, що у Хмельницькій області. Щоправда земельні наділи посадовцю належать усього на 75%. Ще одна земельна ділянка площею в 1,69 га знаходиться у селі Сороцьке Теребовлянського району. У декларації зазначено, що що право власності на неї має дружина посадовця. Окрім цього, у власності дружини пана Коваля є автомобіль Daewoo Lanos. Тепер, за даним ресурсу auto.ria.com, вартість авто в середньому становить 100 тис. грн.

Щодо фінансів, то загальний дохід сім’ї посадовця минулого року становив 883599 грн в тому числі: дохід дружини 185279 грн дохід дружини посадовця, 72129 грн - пенсія посадовця, 321060 грн - дохід від відчуження нерухомого майна та 290317 грн заплата за основним місцем роботи у міськраді, інше. Знову ж таки, якщо провести елементарні розрахунки, то можна побачити що місячна зарплата посадовця у міськраді понад 24 тис грн. (290317:12 = 24193, - прим. ред.). Окрім зазначених сум сім’я посадовця володіє чималими готівковими ресурсами.

У е-декларації Іван Коваль також зазначає причетність своєї дружини до ряду підприємств. Зокрема Надія Коваль є засновником та керівником ПП "Вікторія-М", ПП "Вікторія-1" та ПП "Аляска".

До слова, у прес-службі міськради наголошують, що усі декларанти зафіксували свої доходи за повний 2017 рік, відповідно і зарплата за рік зазначена, незалежно на якій посаді працював декларант. Крім того, у зазначенні суми по зарплаті, що наведені, включені всі податки, які сплачуються, тому і такі суми зазначені.

Довідка

Нагадаємо, що починаючи з е-декларацій за 2015 рік, за приховування власності посадовцям можуть присудити 51000 грн штрафу, громадські роботи, позбавлення волі до двох років із позбавленням права обіймати державні посади. Відповідно до Конституції України та чинного законодавства до виконавчих органів сільських, селищних та міських рад належать створені цими радами виконавчі комітети, відділи, управління, служби та інші створювані радами виконавчі органи. Всі вони безпосередньо відповідальні, підзвітні і підконтрольні раді, яка їх утворила, виконавчому комітету та голові ради. Керівники відділів, управлінь та інших виконавчих органів ради призначаються і звільняються з посади головою ради.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Алла Чемна

    Якщо врахувати що пенсія скажімо інвалідів 1-ї групи ~ 1500 грн/міс. в принципі таку  пенсію в Україні отримують  ~ 7 млн.людей ,то скадається враження  що чиновники живуть в іншому вимірі (надто велика прірва між бідними та чиновниками).
  • Oleg Nykoruk

    в Харкові організували державні змагання Чемпіонат України з плавання для всіх обласних команд в категорії Мастерс, команда є але щоб бажаючим прийняти участь в змаганнях , дорога і проживання 2 дні за сімейний бюджет не звучить що команда з Тернополя прийме участь.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up