Недешеве хобі: скільки грошей потрібно витратити новачку, щоб купити все для рибальства (ЦІНИ)

Недешеве хобі: скільки грошей потрібно витратити новачку, щоб купити все для рибальства (ЦІНИ)
  • Традиційно другої неділі липня в Україні відзначають День рибалки. Цього року свято припало на 11 липня.
  • Журналіст «20 хвилин» дізнався, що потрібно придбати початківцю, щоб зайнятися рибальством та скільки це буде коштувати.

У Тернополі придбати рибальське спорядження можна як в магазинах, так і на ринку. Вибір є чималий. Однак не завжди рибалці потрібно все оснащення. На Тернопільскому ставі є багато рибалок, які обходяться лише мінімальним комплектом: вудкою або спінінгом, риболовними снастями, спеціальним прикормом та наживкою.

- Я пенсіонер і займаюся рибальством близько п’яти років, – розповідає тернополянин Михайло. – У мене є спінінг, який я купив кілька років тому за 600 гривень, кілька котушок, набір гачків та блешні. Приманку я зазвичай купую. Більше мені нічого не треба. Сісти біля ставу є де, улов кладу у звичайний пакет. Для мене це відпочинок.

Відео дня

Спорядження в ціні може значно відрізнятися, тому ми вирішили порахувати два набори рибака – бюджетний та максимально укомплектований.

Ціни на вудки починаються в середньому від 250 гривень. Спінінг дорожчий – від 350 гривен. Для спінінга також знадобиться котушка, ціна на яку близько 150 – 200 гривень.

– Для звичайного рибацтва на нашому ставі багато не треба, – розповідає продавець спорядження пан Степан. – Треба спінінг, гачки, волосінь та приманка. В основному, люди "полюють" відразу з кількома вудками або спінінгами. Звичайно, для зручності ще бажано мати сумку та спеціальну сітку. Рибаки беруть і складні стільці, бо сидіти на камінні не зручно. Треба і приманка з наживкою. Багато хто бере звичайну макуху чи крупи, але спеціальна наживка та приманка більш приваблива для риби.

Мінімальний набір новачка для рибальства буде такий:

Спінінг – 400 грн;

Котушка – 200 грн;

Волосінь – 90 грн;

Поплавок – 20 грн;

Набір гачків – 100 грн;

Рибальська сумка – 300 грн;

Розкладний стілець – 300 грн.

Таким чином, для новачка мінімальний набір спорядження буде коштувати близько 1410 гривень. Ще потрібно врахувати вартість прикорму та приманки – близько 150 гривень.

– Рибалки часто виїжджають за місто на кілька днів, тому тут вже треба значно більше спорядження, – розповідає подавець. – По собі знаю, що це недешеве задоволення. Тут вже треба буде більш міцний спінінг, а краще кілька, контейнери для зберігання речей, сумки та намет, сітка та одяг. ТАкож не забуваємо вартість пального на дорогу та їжу. Виїзд на рибалку не дешевий.  

Для того щоб ловити рибу на водоймах далеко за містом та більш професійно – треба мати значно більше спорядження:

Спінінг – 700 грн;

Котушка –  300 грн;

Волосінь – 90 грн;

Поплавок – 20 грн;

Набір гачків – 100 грн;

Контейнер для снастей – 300 грн;

Сітка для риби – 400 грн;

Туристична сумка для спорядження – 600 грн;

Гумові чоботи – 400 грн;

Рибацький прогумований костюм – 500 грн;

Розкладний стілець – 200 грн;

Панама від сонця – 150 грн;

Ліхтарик – 150 грн;

Палатка – 1500 грн.

Так набір для рибальтва за містом буде коштувати близько 5410 гривень. Однак не треба забувати, що можуть знадобитися і інші речі – туристичний посуд, набір інструментів, прикорм, наживка, засоби для боротьби з каомахами та багато чого іншого. Треба врахувати і витрати на саму поїздку. Тому бути рибалкою – не так уже й дешево. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Саша

    Пізд$*ж і провокація. Достатньо лише палки з волосінню, якийсь гачок... і пляшка оковитої. Хотя, якщо у вас є останній елемент з цього списку, його буде досить.

keyboard_arrow_up