За воду тернополяни платитимуть більше вже з січня. А яка ціна в інших регіонах?

За воду тернополяни платитимуть більше вже з січня. А яка ціна в інших регіонах?
  • У КП «Тернопільводоканал» підняли тариф на централізоване водопостачання та водовідведення. З 21 січня тернополяни будуть платити за централізоване водопостачання — 13, 89 грн  (з ПДВ), централізоване водовідведення — 16,13 грн (з ПДВ). Разом  — 30,02 грн. Нові тарифи затвердила НКРЕКП.
  • Ми порівняли тарифи у Тернополі та інших обласних центрах. Хто платить більше?

На карті відзначимо, скільки платять жителі обласних центрів у Західній Україні за централізоване водопостачання та водовідведення.

Тарифи на централізоване водовідведення (з ПДВ):

Відео дня

Як бачимо, у порівнянні з іншими містами у тернополян тариф на централізоване водовідведення найбільший.

Тарифи на централізоване водопостачання (з ПДВ):

Ситуація з водопостачанням значно ліпша. Тернополяни платять порівняно середню плату за користування даною послугою.

Раніше, начальник планово-економічного відділу Володимир Водовіз зазначив, що серед основних чинників впливу на розмір тарифів — збільшення витрат на оплату електричної енергії (на 21,03 % з централізованого водопостачання й на 18,86 % з централізованого водовідведення) у зв’язку зі зростанням її вартості (на 24,7 % з централізованого водопостачання та на 28,1 % з централізованого водовідведення).

Зауважимо. тільки нещодавно КП "Тернопільводоканал" запропонували зростання тарифу.

Опитування

Скільки кубів води щомісяця використовуєте ви?

А скільки за комунальні послуги сплачуєте ви? Діліться в коментарях.

Читайте також

Скільки за комуналку платитимуть з січня жителі Тернополя та сусідніх обласних центрів. Ми порівняли

На станцію знезалізнення витратить понад 8 млн євро. Як це впливає на тариф і яка користь для нас?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Петро Черкас

    А як вони будуть рахувати ?
  • Юрка Інтенс

    То не вода...
  • Юрій Гаврилюк

    Одним словом ВО"Сволота",за підняття тарифів на газ і світло рвуть на собі сорочки,а самі тишком нишком піднімають ціну воду.
  • Ольга Романська

    Та ви вже успокоєтеся з тими тарифами, люди вже так ледь виживають, та вода шо золота вже.?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up