Скільки тернополяни платитимуть за газ у листопаді

Скільки тернополяни платитимуть за газ у листопаді

Про зниження ціни на природний газ у листопаді для населення у тарифі "Річний" повідомили в ДП "Газпостач" ТОВ "Тернопільміськгаз".

— Ціну на природний газ для побутових споживачів знижено, — йдеться у повідомленні на сайті підприємства.

Тариф «Річний»

Ціна природного газу становить - 7,99 грн. за 1 м куб. Раніше було 8,99 грн. за 1 м. куб.

Відео дня

Термін  дії пропозиції – з 01 листопада 2021 по 30 квітня 2022 року.

Обсяг постачання визначається відповідно до даних оператора ГРМ.

Тариф «Місячний» залишився на попередньому рівні.

Ціна природного газу становить - 8,99  грн. за 1 м. куб.

Термін дії пропозиції – з 01 липня 2021 року.

Обсяг постачання визначається відповідно до даних оператора ГРМ.

По 7,96 грн за м. куб. продає газ для населення ТОВ “Тернопільоблгаз збут”. Базовий річний тариф змінили ще з 1 жовтня .цього року Ціна зберігатиметься до 30 квітня 2022 року.

Ще один постачальник газу - ТОВ "Тернопільоблгаз" — не змінив ціни на листопад. На його сайті йдеться, що базова річна ціна на природний газ за 1 кубічний метр для побутових споживачів встановлена з 01.05.2021 року по 30.04.2022 року і складає: 8,99 грн з ПДВ.

7,96 грн: уряд знизив ціну газу для клієнтів ПОН

Як повідомляє "Газ Правда" , побутові споживачі, що залишилися без постачальника газу та перейшли до постачальника «останньої надії» (ПОН), у жовтні-листопаді сплачуватимуть за блакитне паливо по 7,96 грн за кубометр.

Про це йдеться в постанові уряду від 25 жовтня 2021 р. № 1102 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2015 р. № 809 і від 9 грудня 2020 р. № 1236».

«Для побутових споживачів постачання природного газу з 1 жовтня по 30 листопада 2021 р. здійснюється постачальником «останньої надії» за ціною, що не може перевищувати 7,96 гривні за 1 кубометр з урахуванням податку на додану вартість», - йдеться у документі.

Також ціна знизиться й для бюджетних установ, закладів охорони здоров’я державної та комунальної власності, що потрапили на ПОН. Зазначені заклади сплачуватимуть ПОНу 16,8 гривні за кубометр з ПДВ.

Нагадаємо, постачальник газу «останньої надії» надає послуги споживачам, які раптово втратили газопостачальника. За результатами конкурсу, функції ПОН виконує «Нафтогаз України».

НКРЕКП спростувала інформацію про стрімке підвищення тарифів на розподіл газу

Енергетичний регулятор спростував інформацію про стрімке підвищення тарифів на розподіл природного газу, які останнім часом з'являються у засобах масової інформації. Крім того, НКРЕКП перевірить заяви облгазів на предмет маніпуляцій, повідомляє "ГазПравда".

Позиція Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), розміщена на офіційному сайті регулятора.

"Наявні у ЗМІ повідомлення про нібито зростання тарифів на розподіл природного газу є неправдивими", - зазначили у НКРЕКП.

Комісія нагадує, що згідно з чинним законодавством, тарифи на послуги розподілу природного газу на наступний рік затверджуються НКРЕКП щорічно, як правило – у грудні попереднього року.

"Жодних рішень про затвердження таких тарифів на наступний рік не ухвалювалось. А навіть гіпотетичне корегування тарифів на розподіл природного газу на 2022 рік в середньому по Україні не має перевищувати рамки інфляційних процесів", - наголосили у НКРЕКП.

Наміри окремих операторів газорозподільних мереж (облгазів) надзвичайно суттєво підвищити тарифи на розподіл природного газу не означають, що такі наміри можуть бути реалізовані, додали у комісії. Енергетичний регулятор затверджує не бажані тарифи і не наміри окремих компаній, а виключно економічно обґрунтовані тарифи, які відповідають інтересам усіх учасників ринку природного газу, а головне – інтересам споживачів.

"Обґрунтованість усіх проектів розрахунків, наданих до НКРЕКП, буде ретельно перевірена. Досвід минулих років свідчить, що тарифи на розподіл природного газу затверджуються у розмірах, які значно нижче, ніж попередньо розраховані операторами газорозподільчих мереж (облгазів). Немає підстав сумніватися, що так буде і в цьому році", - додали у пресслужбі комісії.

Коли почалися зміни з оплатою

Нагадаємо, 7 квітня цього року на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) була ухвалена постанова, якою запроваджуються річні тарифи на газ (НКРЕКП). Річний тариф діятиме з 1 травня 2021 року по 30 квітня 2022 року. 
Споживачі переведені на річний контракт автоматично, не потрібно витрачати час на укладання нових договорів. Вартість природного газу не буде зростати впродовж 12 місяців.
Умови оплати в рамках базового річного контракту залишилися незмінними, споживач повинен сплачувати рахунки за спожитий природний газ до 25 числа наступного місяця.
Для споживача і держави цей тариф є гарантією. Споживач буде захищений від цінових коливань, тому зможуть надійно і спокійно використовувати газ протягом року.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up