Скільки вартує поїхати потягом та автобусом з Тернополя у туристичні міста на свята? Чи є квитки

Скільки вартує поїхати потягом та автобусом з Тернополя у туристичні міста на свята? Чи є квитки
  • Якщо ви і досі ще не визначилися де відсвяткувати Новий рік та Різдво, пропонуємо вам поїхати в інше місто з друзями чи другою половинкою.
  • Зробити це можна бюджетно потягом чи автобусом. А на чи є квитки на популярні туристичні напрямки, дізнаєтеся в нашому матеріалі.

Журналісти перевірили, яке є сполучення до обласних центрів, куди найчастіше прямують туристи, а також з'ясували, скільки вартує доїхати до них потягом з Тернополя в плацкарті та купе. Зауважимо, що ціна на квиток в той чи інший обласний центр може відрізнятися на 10-15 відсотків в більшу чи меншу сторону, залежно від потяга, який ви обрали.

Скільки вартує подорожувати потягом?

Ми обрали п’ять обласних центрів: Львів, Київ, Ужгород, Чернівці та Вінницю. Та перевірили на сайті з продажу квитків онлайн наявність вільних місць на дані напрямки 31 грудня, а також 7 січня.

Нижче наводимо вартість квитків на потяг до даних обласних центрів 31 грудня:

Відео дня

Обираючи напрямок, ми також орієнтувалися і на час прибуття, аби потяг був у потрібному місті увечері. Так, обраний потяг у Львів прибуде о 17.20 у місто лева. Хоча квитків вдосталь і на раніші години.

А ось на Київ нажаль 31 грудня плацкартних вагонів чи вагонів купе на вечір немає, отож доведеться сідати вночі в Тернополі, аби вранці прибути у столицю України.

В сусідній обласний центр – Чернівці, курсує тільки один потяг 31 грудня. Квитки є, але прибудете ви у це місто вдень. Втім, у вас буде вдосталь часу, аби оглянути найбільші визначні міста.

В Ужгород на останній день року станом на ранок 29 грудня залишилося всього три квитки на плацкарт і три в купе. Вартість бачите в таблиці. Однак, прибудете в це місто ви у це місто вдень.

А ось у Вінницю потяги курсують чи не кожних дві-три години. Квитків вдосталь.

Ціна квитків у обласні центри на Різдво:

У всі обрані міста станом на ранок 29 грудня є квитки, однак, щоб поїхати в Чернівці та Ужгород, доведеться сідати на потяг вночі, або вранці.

Зауважте, ціна на квиток може бути меншою, якщо ви маєте пільги на проїзд. 

Детальніше про те, як не переплачувати за проїзд потягом, читайте в матеріалі.

Додаткові потяги на свята

Цьогоріч Укрзалізниця додатково призначила потяги на дев’ять напрямів для перевезення пасажирів під час зимових свят, йдеться на сайті Укрзалізниці.

З-поміж них, є і потяги, що курсують через Тернопіль:

  • № 235/236 Київ – Ужгород (через Славське);
  • № 211/212 Харків – Львів;
  • № 167/168 Львів – Одеса.

Скільки вартує подорожувати автобусом

Нижче ми наводимо ціни на проїзд автобусом в обласні центри 31 грудня. Зауважимо, що в Ужгород прямого автобуса з Тернополя 31 грудня не буде.

Якщо ви бажаєте подорожувати автобусом на Різдво, то доведеться почекати до п’ятого або шостого січня, адже поки точного розкладу руху автобусів з Тернополя на Різдво немає, про це журналісту «20 хвилин» повідомили в довідковій автовокзалу.

– Ми володіємо інформацією про розклад автобусів на сьогодні та на день вперед, тому якщо пасажири бажають поїхати в інший обласний центр на Різдво і їм необхідно дізнатися розклад та вартість квитків, потрібно звертатися в диспетчерську п’ятого або шостого січня, – повідомили в довідковій.

Дізнатися попередню інформацію про рух автобусів з Центрального автовокзалу Тернополя та ціну квитка ви можете за номером: 0352-23-63-56.

А де ви будете зустрічати Новий рік та Різдво? Пишіть в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up