Стало відомо, на що діти зможуть витратити "ковідну тисячу". Перелік сфер

Стало відомо, на що діти зможуть витратити "ковідну тисячу". Перелік сфер

Президент поставив уряду завдання розробити програму виплати 1 тис. грн неповнолітнім, які вакцинувалися від COVID-19

На сьогодні в Україні дозволена вакцинація дітей старше 12 років. Але на першому етапі гроші зможуть отримати вакциновані підлітки у віці від 14 до 17 років, передає РБК Україна.

Коли саме будуть виплачувати кошти, поки невідомо.

На що можна буде їх витратити

За словами заступника міністра економіки Тараса Качки, попередньо перелік сфер, на які діти віком від 14 до 17 років зможуть витратити "ковідну тисячу", буде виглядати наступним чином:

Відео дня
  • послуги у сфері освіти (курси, гуртки і так далі);
  • харчування в закладах освіти;
  • проживання в студентських гуртожитках;
  • додаткові предмети на ЗНО;
  • книги та періодичні видання;
  • товари спортивного призначення;
  • шкільне приладдя та канцелярські вироби.

Нагадаємо, пенсіонери зможуть купити ліки за "ковідну" тисячу.

На 1000 грн від єПідтримки можна буде придбати ліки уже з 24 січня. Скористатись послугою можуть українці, які досягли 60 років. 

Це можливість подбати про своє здоров’я, що особливо актуально під час пандемії. Наразі вже всі банки готові технічно до запуску цього оновлення. Сьогодні провели брифінг спільно з Мінекономіки, повідомив Михайло Федоров на своїй сторінці у Фейсбук.

Як це працюватиме? Банки перевірятимуть вік людини у момент проведення платежу. Коли саме ви оформили картку — не важливо, головне, щоб на момент купівлі ліків вам вже виповнилося 60 років. Нагадаю, що головною умовою участі у програмі єПідтримка є «зелений» COVID-сертифікат у Дії. Витратити 1 000 грн можна впродовж 4 місяців.

Загалом за час проєкту було подано 7,2 заявок, оформлено 8,4 млн карток та витрачено 1,5 млрд гривень. Найбільше витрачали кошти на книги, кіно та квитки на внутрішні перевезення.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up