Тернопільські депутати перевірять, чи законно передали Почаївську лавру Московському патріархату

Тернопільські депутати перевірять, чи законно передали Почаївську лавру Московському патріархату

Рішення створити комісію для перевірки законності передачі Почаївського храмового комплексу в руки УПЦ Московського патріархату прийняли депутати на черговій сесії облради, яка відбулася 20 липня.

На пленарному засіданні обласної ради депутати підтримали проект рішення про утворення та обрання тимчасової контрольної комісії Тернопільської облради щодо перевірки законності передачі храмового комплексу в Почаєві УПЦ Московського патріархату.

До складу комісії пропонують включити представників від всіх депутатських фракцій Тернопільської облради. Комісія повинна подати висновки до 25 серпня.  

Також депутати облради звернулись до Президента України Петра Порошенка та Кабінету Міністрів України з вимогою повернути Почаївській лаврі статус державного заповідника. За відповідне рішення під час засідання облради 12 травня проголосували всі 54 депутати.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Анонім

    Гнати псів щоб сліду не було,все що з ними звязано
  • Анонім

    Нажаль так воно і є !!! Не освідченні люди які не знають нічого завжди роблять багато лиха !!! Це страшно ! Вже до Почаєва добралися! Це єдина православна церква! Всі остальні це церкви розколу - історію читайте!!! Вчіться люди хоть чогось!!! Читайте не 20 хв тільки !!!

    Анонім reply Анонім

    Це не церква, це - СЕКТА! А можеш пояснити, чому попи почаївські своїх прихожан, які загинули в АТО (за Україну), не хочуть хоронити? Бог забороняє це робити, чи може московія? Не місце бородатим зрадникам на вільній землі! Хай своїм рабам в кацапстані мозги промивають! Якщо піп вмішується в політичні справи країни, то йому потрібно проголосити анафему, а козломорді йому руки цілують. А в ідеалі, зрадників, потрібно знищувати. Коли в Криму московити почали знищувати українські церкви, чому ти не казав, що так що так не можна?

    David Starr reply Анонім

    Неосвічені люди якраз ходять до РПЦ і свято вірять у казки, що їм там сплітають. А потім це ще й "історією" називають.
  • Анонім

    Шкода Вас зомбованих євреями людей.

    Подивіться Льоню Ройтмана,про терерішню патріотичну владу ,і це лиш 1% правди.

    І забудьте, що влада теперішня об'єднає людей,вона ще більше їх розїднає.

    Чим бідніші люди,тим агресивніші.
  • Анонім

    А бабтисти,єговісти,сатаністи,свідки хз якого дня,і ще більше 200 сект,вам не мішають?то ваші брати?

    Анонім reply Анонім

    А "бабтисти-сатаністи-свідки хз якого дня" не агресивно настроєні до України, на відмінно від кацапської нечисті.

    Анонім reply Анонім

    московський патріархат - це не віра, а секта. ЇЇ потрібно заборонити на території України, також треба подумати як вигнати чортів з ще двох лавр. Не місце козлопиким в Україні, тим більше взахідний частині.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:03 Нажились на авто для ЗСУ: кременчанин втратив 280 тисяч гривень при покупці транспорту з-за кордону 13:02 Як рухаються справи з ремонтом моста в Теребовлі (ФОТО) photo_camera 12:03 Як прикрасили Тернопіль до Великодня: підбірка локацій для фото photo_camera 11:01 На Симоненка горів балкон у багатоповерхівці. Як вберегтись від пожежі під час свят Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 10:02 Легко, а кольори неймовірні: 7 натуральних барвників, якими можна розфарбувати яйця 09:02 Соковитий лаваш з червоною рибою: корисний варіант шаурми за 10 хвилин 22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up