Тернополянам пропонують придбати фальшиві гроші, які неможливо відрізнити від справжніх

Тернополянам пропонують придбати фальшиві гроші, які неможливо відрізнити від справжніх
  • У стрічці новин соціальної мережі Facebook з’явилася реклама магазину фальшивих банкнот. Усім охочим пропонують придбати якісну підробку.
  • Чи були випадки фальшивомонетництва у Тернополі та яка відповідальність передбачена для покупців такого «добра», дізнавався журналіст «20 хвилин».

Рекламу магазину фальшивомонетників помітив журналіст «20 хвилин» у Фейсбук. При натисканні на рекламу відкривається магазин у телеграмі. Саме цей месенджер обирають зловмисники для розповсюдження заборонених товарів, оскільки він є одним з найбільш надійних та гарантує конфіденційність, тому зловмисники почувають себе в безпеці. Однак, як модератори Фейсбук пропустили таку рекламу, – незрозуміло.  

Підробку, як каже продавець, неможливо відрізнити від справжньої банкноти. Її приймають платіжні термінали, а під ультрафіолетом помітно захисні знаки. За 700 справжніх гривень можна придбати 2500 фальшивих. Злочинці продають банкноти номіналом 200 та 500 гривень.  

Відео дня

Як вказали злочинці на своєму телеграм-каналі, придбати підробку можуть і жителі Тернополя. У регіони фальшивомонетники відправляють свій товар під виглядом документів поштою.

Як розповів начальник відділу комунікації ГУНП в Тернопільській області Андрій Василик, у Тернополі останнім часом не було випадків фальшивомонетництва. Також, ніхто з тернополян ще не звертався в поліцію стосовно реклами підробних банкнот у фейсбук.

Однак чи справді можна придбати підробку – невідомо. Це може бути звичайна шахрайська схема. Якщо людина відправить кошти на вказаний гаманець – продавець просто блокує легковажного покупця. Обдурені звернутися в поліцію не зможуть, адже і для них передбачена відповідальність за спробу придбати фальшиві банкноти.

Відповідно до статті 199 Кримінального кодексу України, за виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. За повторне порушення передбачено покарання у вигляді від п’яти до десяти років. Об'єктивна сторона злочину полягає у: виготовленні, зберіганні, придбанні, перевезенні, пересиланні, ввезенні в Україну або у збуті зазначених вище предметів.

Правоохоронці застерігають тернополян та просять не спокушатися на легкі гроші, адже в кращому випадку вас можуть обманути, а в гіршому – ви можете понести кримінальну відповідальність за спробу придбати або збути фальшиві гроші.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Петро Беріт

    Брехня! Якби їх приймали термінали вони б їх кинули їх на картку, а потім декілька разів перевели, переконвертували і т.д і хрін би хто їх знайшов. Думаю не присилають взагалі їх.

    Kostya Fedchenko reply Петро Беріт

    нафіга термінали 200 ка вже як розхідний матеріал, простіше скинути комусь на руки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up