Тернополяни кажуть, що продукти таки подорожчали (огляд цін)

Тернополяни кажуть, що продукти таки подорожчали (огляд цін)

З 1 жовтня тимчасово призупинене регулювання цін на продукти соціального вжитку. Чи подорожчали продукти на центральному ринку з’ясовували "20 хвилин".  Редакція і надалі слідкуватимуть за цінами на продукти кожного місяця.

 

Нагадаємо, в департаменті економічного розвитку та торгівлі ОДА кажуть, що завдяки нововведенням ціни на продукти соціального вжитку можуть не змінитись, або й узагалі впасти, через конкуренцію.

Журналіст поцікавилась цінами на центральному тернопільському ринку на соціальні продукти станом на 5 жовтня.

Назва продукту

Відео дня

Ціна

молоко жирністю 2,5%

15 грн за л

сметана (15%)

13,20 грн за 400 г

сир (9%)

45-60 грн за кг

масло вершкове (72%)

21 грн за 200 г

олія соняшникова

24-30 грн за л

яловичина 1 категорії

60-70 грн за кг

свинина 1 категорії (з кістками),

50-60 грн за кг

ковбаса варена 1 сорту

від 40( хоча можна знайти і за 36) за кг

птиця (тушки)

45 грн за шт. (магазинна), 50-60 грн (домашня)

хліб житній та житньо-пшеничний

8 грн за шт.

борошно пшеничне вищого сорту

6-8 грн за кг

 

макарони з борошна 1 сорту

12-15 грн за кг
 

гречка

25 грн за кг

рис

20-40 грн за кг

 

яйця (1 та 2 сорт)

2 і 1,8 грн за шт.

 

цукор

13,5 грн за кг

картопля

3-4 грн за кг

 

капуста свіжа

4,5 грн за кг

 

цибуля

5 грн за кг

буряк

4 грн за кг

морква

4 грн за кг

- Хліб, який я ще нещодавно купувала за 7 гривень 50 копійок тепер по 8 гривень, - бідкається пенсіонерка біля хлібного прилавку. – Це що, вони вирішили заокруглити, щоб на здачу копійки не шукати. Ще й яйця, які купувала за 1 гривню 80 копійок тепер в тому ж магазині по 2,20. Мені тепер і від цих продуктів відмовитись?

Варто зазначити, що ми цікавились найнижчими цінами на продукти. Продавці про подорожчання говорять неохоче, мовляв ціни як у всіх.

- Якщо нещодавно свинину можна було взяти за 50 гривень, то тепер за ці гроші мало що вибрати, - каже продавець у м’ясному відділі. Зате гарна полядвиця 90 гривень. М'ясо на осінь завжди дорожчає, нема чому дивуватись.

До слова, масло вершкове та олія соняшникова в Тернопільській області найдешевші в Україні, повідомив директор департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА Галина Воляник. Ціна на молоко жирне – 2-ге місце в рейтингу найнижчих цін, свинина на 3-му місці, сир м’який 4-те. Зате хліб житньо-пшеничний чи не найдорожчий - на 20-му місці.

«20 хвилин» і надалі слідкуватимуть за цінами на продукти кожного місяця.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Як тільки відпустили ціни у вільне плавання, то Тернопільський молокозавод першим відразу підняв ціни на деяку свою продукцію і це ще не кінець. Попереду ще одне підвищення. То як вірити "Нагадаємо, в департаменті економічного розвитку та торгівлі ОДА кажуть, що завдяки нововведенням ціни на продукти соціального вжитку можуть не змінитись, або й узагалі впасти, через конкуренцію."?
  • Діонісій

    то ще буде, перед святами взагалі ціни будуть космічні ! але з такими цінами треба до тих свят дожити.

    Piter Savka reply Діонісій

    Бо треба вже зараз закуплятись а не перед свєтами!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up