ТОП-5 найдорожчих та найдешевших дач поблизу Тернополя: що пропонують власники?

ТОП-5 найдорожчих та найдешевших дач поблизу Тернополя: що пропонують власники?
  • Про власну дачу мріє якщо не кожен, то чимало міських жителів. Та часто ціни на таку розкіш просто захмарні. 

  • Що ж пропонують власники за таку розкіш? Ми зібрали п’ять найдорожчих та найдешевших пропозицій з продажу дач у Тернополі та селах поблизу.

За даними сайту DOM.RIA в січні 2022 року у Тернополі та наближених селах є 78 пропозицій з продажу дач. Ціни коливаються від кількох до сотні тисяч доларів.

Найдешевші дачі 

У даному ТОПі пропозиції ми помістили у порядку спадання ціни. Якщо вартість дач була однаковою, вище розміщувалася та, площа будівлі якої більша.

5 місце

Відео дня

На п’ятому місці за дешевизною розташувалася дача у селі Буцнів. Її загальна площа – 60 метрів квадратних, а площа всієї дачної ділянки становить шість соток. Це двоповерхова будівля на частково обжитій вулиці, недалеко від автобусної зупинки.

Комунікації: вода, електрика, газ.

Що одним плюсом в даній дачній ділянці господар називає те, що вона розташована на горбочку, тобто взимку її не буде засипати снігом.

Вартість: 6 500 доларів.

4 місце

Однією з найдешевших дач поблизу Тернополя, за тою ж ціною, що і дача у Буцневі є будівля у селі Лозова, загальною площею 30 метрів квадратних. Площа всієї дачної ділянки становить сім соток. Дача одноповерхова на дві кімнати та кухню.

Комунікації дійсно для тих, хто звик жити у сільській місцевості. Індивідуальне опалення – пічка на дрова, вода з башні. Чи проведений газ господар не зазначив 

Вартість: 6 500 доларів.

3 місце

Ще одна дача, що продають в селі Буцнів. Також двоповерхова будівля загальною площею 58,4 метрів квадратних на три кімнати. Площа дачної ділянки – шість соток. Також в даній будівлі є і гараж. Сама будівля не обжита.

Обладнана індивідуальним опаленням.

Вартість: 6 000 доларів.

2 місце

Невелику однокімнатну дачу продають у селі Лозова. Її загальна площа 20 метрів квадратних, а площа дачної ділянки – шість соток. 

Як зазначає власник, будівля знаходиться за п’ять хвилин ходьби до зупинки і за сім кілометрів від Тернополя. Сам будинок дерев’яний з централізованим опаленням.

Вартість: 4 500 доларів.

1 місце

Найдешевшу дачу, яку нам вдалося знайти, продають у селі Лозова. Це однокімнатна будівля загальною площею 15 метрів квадратних, житлова – 7,5 метрів квадратних. Площа дачної ділянки – шість соток. 

Власник також зазначив, що всі комунікації – на подвір’ї: електрика та вода. Також у цю невелику будівлю помістили сарай, горище та коридор.

Вартість: 4 500 доларів.

Найдорожчі дачі

У даному ТОПі позиції розташувалися в порядку зростання ціни. Якщо ціна однакова, вищу позицію отримала дача, яка має більшу площу, або більшу кількість поверхів.

5 місце

Двоповерхову дачу на чотири кімнати продають у Березовиці. Її загальна площа становить 158 метрів квадратних, з яких житлова – 81 метр квадратний. Площа земельної ділянки – шість соток.

В будівлі є індивідуальне опалення, газ та світло. На першому поверсі знаходиться кухня-їдальня та сан вузол, на другому – житлові кімнати.

Вартість: 48 000 доларів

4 місце

У селі Підгороднє продають дачу, передбачену для двох сімей. Її загальна площа становить 160 метрів квадратних, а площа земельної ділянки – шість соток. Це двоповверхова будівля на п’ять кімнат з мансардою.

Як зазначає власник, в одній половині будинку встановили індивідуальне опалення. 

Є гараж, підвали, курник, вольєр для курей і собаки, 20 вуликів, пасічна кімната. Свердловина на воду, септик. Все подвір'я виклали бруківкою.

Вартість: 60 000 доларів.

3 місце

Двокімнатну дачу з мансардним поверхом продають у Смиківцях. Її загальна площа становить 113 метрів квадратних, а площа земельної ділянки – шість соток. 

Власник зазначає, що у будинку є вода, газ та світло. Крім того, тут є гараж та підвал. Сам будинок з ремонтом, що робили «як для себе».

Вартість: 65 000 доларів.

2 місце

Майже за сотню тисяч доларів продають будівлю у селі Перші Львівські дачі. Загалом у ній дев’ять кімнат, гараж та цокольний поверх. Загальна площа – 295 метрів квадратних. Площа земельної ділянки – шість соток.

Дача не обжита. Її збудували у 2019 році. В середині стяжки і штукатурка, розведено труби під індивідуальне опалення.

Вартість: 99 000 доларів.

1 місце

Найдорожчу дачу продають у селі Івачів Долішній. Серед всіх позицій у топі в неї найбільша земельна ділянка – 16 соток. Житлова площа становить 160 метрів квадратних. 

Серед переваг, що і сформували таку ціну власник вказує межування з Івачівським ставом, наявність гаражу, двох господарських будівель, двох альтанок, двох альтанок та власного зарибленого ставка.

Вартість: 140 000 доларів.

Як приватизувати дачну ділянку?

Згідно із Земельним кодексом, кожен громадянин має право на отримання землі у власність на безоплатній основі. Це стосується і дачних ділянок.

Щоб приватизувати ділянку, що уже перебуває у власності, необхідно подати заяву до місцевої сільської чи селищної ради, або в управління Держгеокадастру.

Будь-які місцеві органи влади повинні протягом одного місяця дати відповідь (рішення, розпорядження, наказ), або дозволити розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у приватну власність, або мотивовано дати відмову в його видачі. Повідомлення про прийняття даного рішення надсилається заявнику в письмовій формі або вручається особисто протягом 3-х робочих днів з моменту його прийняття. Підставою для відмови у видачі даного рішення може бути лише невідповідність розташування земельної ділянки вимогам законодавства України.

Які потрібні документи

На першому етапі оформлення приватизації до заяви, поданої в органи місцевого самоврядування, необхідно додати:

– копію паспорта та ідентифікаційного коду заявника;

– довідку з управління кооперативу із викопіюванням зі схеми організації території кооперативу, на якій зазначено місце розташування дачної ділянки, документи, що підтверджують участь у дачному кооперативі та видачі ділянки з певним номером;

– документ про користування ділянкою, виданий територіальним органом самоврядування;

– акт про погодження меж ділянки землі.

У ході приватизації, заявнику потрібно буде оплатити послуги організацій, що займаються проведенням землевпорядних робіт у даному районі. Ціна на приватизацію землі в Україні залежить від конкретної ситуації (розташування, розміри ділянки тощо), кажуть експерти. Розміри витрат на оформлення становлять від трьох до десяти тисяч гривень.

Правила безпечних продажів

1.Не розголошуйте особисту інформацію Якщо шахраї потребують копії ваших документів: паспорта, ідентифікаційного коду, — не погоджуйтеся їх передавати.

2. Зберігайте в таємниці дані карти банку:

PIN-код, CVV2-код, термін дії картки, а також паролі з СМС.

Ви можете назвати покупцям тільки 16-ти значний номер картки.

3. Перевіряйте стан рахунку вашої картки перед передачею покупцю товару.

Переконайтеся, що оплата товару отримана, звернувшись до співробітника банку або через інтернет-банкінг.

4. Відкрийте спеціальну карту для продажів і покупок в інтернеті

Так ви зможете максимально захистити вашу основну карту, адже її номер та інші реквізити ніде не вказуються. 

Правила безпечних покупок

1.Уважно вивчайте оголошення

2. Ви можете довіряти:

А ви хотіли б мати власну дачу? Скільки готові заплатити за неї? Пишіть в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валентина Вівчар

    Задовбали зі своєю авторизацією.Половину людей це просто ігнорують.

keyboard_arrow_up