Ціна на газ у листопаді зросте. Скільки будемо платити та що зробити, аби зекономити взимку

Ціна на газ у листопаді зросте. Скільки будемо платити та що зробити, аби зекономити взимку
  • «Нафтогаз» встановив ціну на природний газ для населення у розмірі 6,33 грн за м3 з ПДВ, але без урахування вартості розподілу.
  • Скільки тепер платитимуть тернополяни та як економити, цікавилися «20 хвилин».

До 31 жовтня включно користувачі сплачуватимуть за газ 5,24 грн за кубометр. 

Зауважимо, що з першого серпня ціни на природний газ регулює ринок, а не держава. Крім того, «Нафтогаз» пропонує підключити місячні та річні тарифи. Тим самим, можна сплачувати увесь рік однаковий тариф на газ. Однак терміни підключення тарифів обмежені. Як це зробити, щоб зекономити?

Чи можна сплачувати меншу ціну

НАК «Нафтогаз» пропонує сплачувати 4,70 грн за кубометр при підключенні тарифу- «Місячний», або ж 5,24 грн при підключенні тарифу «Річний» до 31 жовтня.

Відео дня

Та чи вигідно підписувати договір на весь рік? Адже коливання ціни на газ відбувається щомісячно, а найменша ціна – у літні місяці, адже попит на природний газ зменшується. Тоді вона може бути навіть меншою за 5,24 грн.

Як пояснив перший заступник голови правління ПрАТ «Тернопільгаз» Володимир Караванський, навіть через місяць не можна точно сказати, якою точно буде ціна на природний газ.

– Ціну на природний газ через півроку спрогнозувати нереально, – каже він.

Так змінювалася ціна на газ для населення протягом останніх двох років. Як бачимо, вона зростала ближче до опалювального періоду та спадала після його завершення.

Також пан Караванський радить уважно читати умови договору, зокрема, у яких випадках його можна розірвати.

На сайті «Нафтогаз» в описі тарифу зазначається, що термін дії тарифу “Річний” може бути припинений клієнтом достроково шляхом переходу на інший тариф (допускається одноразово протягом терміну дії тарифу).

Скільки платитимуть тернополяни у листопаді?

Ціна на природний газ для побутових споживачів  з 01.11.2020 року по 30.11.2020 року складає 7,920 грн., з ПДВ за один м.куб., що дорівнює 0,7457 грн. за кВт/год, йдеться на сайті ДП «Газпостач» ТОВ «Тернопільміськгаз».

- Ми споживаємо в місяць 150 кубометрів газу, іноді 200, в холодні місяці, - розповідає тернополянка Наталя.

У листопаді за спожиті 150 кубометрів газу доведеться заплатити 1 188 гривень, або ж 1 584 гривні за 200 кубометрів.

Ціна на природний газ у вересні та жовтні складала 5,376 грн., з ПДВ за один м.куб.

Тариф на послугу з розподілу природного газу потрібно сплачувати за окремою квитанцією.

Дізнатися про те, як сплачувати послугу з розподілу природного газу, ви можете за посиланням.

А скільки за користування газом у вересні та жовтні сплатили ви? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Larysa Veretelnyk

    Перестріляти падлів! Як вже дістало бля, чим платити?
  • Михайло Гнатович

    Ще одне покращення, дійсно, навіщо розвивати економіку, коли можна просто постійно підвищувати ціни.
  • Volodymyr Kovalyk

    треба вила в руки брати і пиздити то всьо ,бо по іншому діла не буде
  • Nata Koko

    Все вірно, пройшли вибори. Треба відбити потрачені гроші
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up