Ціни на секонд–хенд виросли! Ми порівняли вартість одягу на вагу у різних магазинах Тернополя (ГРАФІКА)

Ціни на секонд–хенд виросли! Ми порівняли вартість одягу на вагу у різних магазинах Тернополя (ГРАФІКА)
  • Після початку повномасштабної російсько–української війни тернополяни помітили стрімке зростання цін та різні товари та послуги. Дорожчають не лише нові речі, а і секонд–хенд! В деяких магазинах вартість ношеного одягу зросла на 100 гривень за кілограм!
  • Журналісти «20 хвилин» порівняли вартість одягу на вагу та асортимент у різних мережах секонд–хенду Тернополя. Дивіться, коли оновлюють товар та скільки він коштує!

Загалом ми побували у шістьох різних магазинах, де можна купити користований одяг на вагу. У деяких магазинах все продають за сталою ціною, а деякі мають одяг вищої якості з фіксованими цінниками.

Ми також порівняли, як змінилась вартість секонд–хенду від початку війни та порівняли ціни станом на 21 лютого та 3 жовтня. Тож детально про кожен магазин читайте нижче.

А ви купуєте одяг на секонд–хендах? Проголосуйте!

Відео дня

Опитування

Чи купуєте ви одяг у секонд хендах

Obnova Euroshop 

Адреса: Торговиця, 11.

Оновлення товару: Четвер.

Максимальна ціна: 285 грн/кг.

Мінімальна ціна: 25 грн/кг.

У цьому магазині одягу та аксесуарів є два відділи з новим стоковим одягом та на вагу. Вартість кілограму секонд–хенду в день оновлення товару виросла від лютого на 60 гривень. Раніше вартість була 225 гривень, тепер – 285 грн. Вартість в останній день перед оновленням також зросла. Була 19 грн, а стала – 25 грн.

В асортименті є чоловічий, жіночий та дитячий одяг. Деякі речі лежать на спеціальних стелажах. Є різне взуття та багато аксесуарів – паски, краватки, сумки, тощо. У примірочних штори з цупкої тканини, яка не просвічується. Поруч – працівники магазину, які дивляться, зі скількома речами заходять люди.

Вартість секонд-хенду у різних мережах дивіться на графіці:

Економ Клас

Адреса: вул. Князя Острозького, 12.

Оновлення товару: Четвер

Максимальна ціна: 327 грн/кг.

Мінімальна ціна: 27 грн/кг.

Магазин знаходиться у підвальному приміщенні. Тут є звичайний одяг на вагу, асортимент якого оновлюють кожен четвер, та люкс на вагу – одяг у кращому стані. Кілограм «люксу» в день оновлення (п’ятниця) коштує 752 гривні за кілограм. Також тут продають і новий одяг та взуття з фіксованими цінами.

У лютому вартість звичайного одягу на вагу в день оновлення була 265 гривень, тепер – 327. Це на 62 гривні більше. В найдешевший день кілограм речей був 23 грн, тепер – 27.  

У примірочних раніше були напівпрозорі шторки, через які всі в залі бачили, як переодягаються люди. Однак тепер їх замінили на більш цупкий матеріал.

Ексклюзив

Адреса: вул. Митрополита Шептицького, 9.

День оновлення товару: п'ятниця.

Максимальна ціна: 274 грн/кг.

Мінімальна ціна: 29 грн/кг.

У магазині є речі на вагу та стоковий одяг. У ваговому відділі є ковдри, килимки, іграшки, тощо. Також можна купити взуття. Деяке дуже зношене, однак воно чисте.

У відділі з фіксованими цінами на речах є цінники. Товар там оновлюється також в п'ятницю і протягом тижня діють знижки від –10% на другий день до –60% в день, перед оновленням.

Вартість секонд–хенду в день оновлення зросла на 60 грн. Вона була 214 грн, а тепер – 274 грн. В останній день ціна була 15 грн, а стала 29 – зросла майже вдвічі.

Примірочні мають шторки з цупкого матеріалу, тож ніхто не побачить, як ви переодягаєтесь.

Євро секонд хенд

Адреса: вул. Митрополита Шептицького, 2.

День оновлення товару: вівторок.

Максимальна ціна: 329 грн/кг.

Мінімальна ціна: 35 грн/кг.

Магазин знаходиться на другому поверсі торгівельного центру. Там окрім речей є різні ковдри, тюлі, килими, рушники, аксесуари, іграшки, тощо. Є окремий стелаж зі взуттям, однак деяке дуже брудне і в болоті. Є примірочні з цупкими шторками.

Раніше в день оновлення товару кілограм секонд–хенду коштував 249 грн, тепер ціна – 329. Зросла на 80 гривень. В найдешевший день ціна була 29 грн, а стала – 35 грн.

MIX BRAND

Адреса: вул. Митрополита Шептицького 4б.

День оновлення товару: п’ятниця.

Максимальна ціна: 289 грн/кг.

Мінімальна ціна: 19 грн/кг.

Тут є речі на вагу та речі з фіксованими цінниками. На вагу можна купити навіть шкарпетки та нижню білизну. Тут є окремі стелажі з такими речами. Продають різні аксесуари, сумки та навіть валізи на вагу. На одному з стелажів ми побачили упаковку дитячих підгузків, які теж можна купити на вагу.

Речі з фіксованими цінами значно кращої якості. Вони або нові (стокові), або користовані, але мають ідеальний стан. Вартість не висока. До прикладу, чоловічі штани можна купити за 100–300 гривень. Сорочки продають по 100–150 грн, осінні куртки – 300–700 гривень.

Вартість у ваговому відділі зросла найбільше, серед магазинів, де ми побували, – на 100 гривень. Кілограм раніше коштував 189 грн, а тепер – 289 грн. В найдешевший день ціна була 15 грн, тепер – 19 грн.  

Примірочні зі шторками, які не просвічуються.

Секонд Хенд

Адреса: проспект Степана Бандери, 70.

День оновлення товару: четвер.

Максимальна ціна: 327 грн/кг.

Мінімальна ціна: 40 грн/кг.

Тут асортимент речей був не великий. Ми побували в магазині у понеділок. До оновлення асортименту ще три дні, але речей залишилось мало. Ми побачили взуття, сумки, портфелі. Якщо пошукати – можна знайти майже нові речі в хорошому стані. Також був великий вибір осінніх та зимових курток.

Максимальна вартість одягу зросла на 92 гривні. Була 235 грн/кг, а стала – 327 грн/кг. У день перед оновленням ціна була 27 грн, а стала – 40 грн.

А ви купуєте одяг в секонд-хендах? Чи помітили зростання цін? Пишіть у коментарях! 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Олег Хміль

    Добре, що є різні речі,для вибору
  • Андрей Сафта

    Никогда не ходил и не одевал те вонючие вещи
  • Марійка Войнар

    Це має бути взагалі безкоштовно,старі речі
  • Валентина Вівчар

    Беруть худоби безкоштовно,а друть встодорого.Сама захланна нація,ненажерлива і злодійська.

keyboard_arrow_up