Ціни на тепло та гарячу воду можуть зменшити: чи чекають тернополяни зниження тарифів (опитування)

Ціни на тепло та гарячу воду можуть зменшити: чи чекають тернополяни зниження тарифів (опитування)
  • Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв знизити тарифи на тепло та гарячу воду на 15 – 20% з наступного опалюваного сезону.
  • Прем’єр дав доручення Мінрегіону та Мін’юсту щодо того, щоб винести на засідання Кабміну рішення щодо встановлення економічно обгрунтованого обмеження цін на тепло і гарячу воду в країні.
  • Чи вистачає пенсії та зарплати для життя тернополянам – запитували журналісти «20 хвилин».

За словами прем’єра, тарифи на тепло та гарячу воду у різних містах України відрізняються близько у 2 рази. Ухвалення даного рішення, яке запропонував Гройсман, дозволить зменшити вартість тепла у платіжках у деяких містах України на 15-20%. Гройсман заявив, що різниця у тарифах у різних містах України так сильно відрізняється через різний стан тепломереж. Так, у містах, у яких інвестували в оновлення тепломереж, тарифи на теплопостачання та подачу гарячої води, є набагато меншими. У разі ухвалення запропонованого Гройсманом рішення, у теплопостачальників буде близько 6 місяців для того, аби провести інвентаризацію мереж та здійснити заходи щодо їхнього удосконалення.

Ми запитали у тернополян чи вірять вони вони у зниження тарифів, що думають про це та в скільки їм обходиться комуналка. 

Всі опитані тернополяни сподіваються, що тарифи дійсно зменшать. Особливо складно платити за комунальні послуги пенсіонерам та сім’ям з маленькими дітьми. Якщо влітку ще можна впоратись з рахунками, то зимою, під час опалювального сезону, доводиться економити фактично на всьому.

Відео дня

Однак всупереч заявам прем’єра, згідно з прогнозом Мінекономрозвитку на 2019-2022 роки, зростання тарифів на гарячу воду і опалення у 2019 році складе 20%, а у 2020-му – 15%. Не всі опитані вірять обіцянкам, вважаючи, що це лише популістські заяви перед дочасними виборами до парламенту.

 

Анна (74 р.), пенсіонерка:

- Дуже добре, що хоч трохи знизять тарифи. Сподіваюсь, що це правда. В мене пенсія всього 1990 гривень. Її просто не вистачає на життя. Пенсії вистачає лише на ліки та їжу, як тут вижити? Але дочка допомагає з оплатою комуналки. Майже вся пенсія витрачається на ліки та їжу. Але хоч змогли добитися субсидії і вже трохи легше.   

 

 

Володимир (50 р.), працівник ОДА:

- Перед виборами звичайно влада намагається показати, що щось робить. Потрібно реально оцінювати ситуацію в країні. Після того як влада зміниться, можуть і змінитися ціни на комунальні послуги. В мене 2-х кімнатна квартира і зимою витрачаю по 2,5 тисяч гривень на оплату послуг за воду, газ та електрику.

 

 

Оксана (33 р.), в декреті:

- Якщо це справді зроблять, то буде дуже добре, бо важко з комунальними послугами. Ми нещодавно змогли придбали квартиру і подали документи на пільги. Маємо трьох маленьких діток і величезні витрати йдуть на дітей. На третю дитину отримуємо допомогу 1700 гривень. Цього мало, але хоч якась підтримка. Поки я в декреті з дітьми, можемо жити лише на заробітну плату чоловіка та соціальну допомогу на дітей.

 

Лілія (63 р.), пенсіонерка:

- З пенсією в 2,5 тисячі гривень важко жити. На оплату комуналки витрачається близько половини моєї пенсії, а зимою то взагалі жах. Ледве справляюся. Хотілось би вірити, що людям підуть на зустріч і хоч трохи знизять тарифи. Планую оформити субсидію, бо нещодавно розрахувалася з роботи. Добре було б, якби плата за комуналку не перевищувала певної частини доходу.

 

Галина (64 р.), пенсіонерка:
- А що робили увесь цей час урядовці? Це однозначно популізм перед виборами. Знизити ціни потрібно однозначно, але це треба  було робити раніше. Дуже тяжко молодим людям, пенсіонерам, сім’ям. В мене йде на оплату комунальних послуг йде більше половини доходу взимку. Зараз ще можна вижити, але під час опалювального сезону треба дуже економити. А субсидію оформити не можемо, бо дочка живе зі мною і тимчасово не працює, бо має доглядати дитину.

 

Марія (62 р.), пенсіонерка:
- Я особисто в ці заяви не вірю. В мене однокімнатна квартира і зимою пенсії не вистачає на проживання. Дуже багато доводиться платити за тепло і воду. Не вийшло оформити субсидію. Добре, що діти хоч допомагають.

 

 

 

Опитування

Чи вистачає вам коштів на сплату комунальних послуг?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (22)
  • Анонім

    Оля Мельник,якби не підпис під вашим "коментарем",що вказує на Вашу стать...,можна було б подумати що його "висрав "якійсь розумово відсталий гопнік.з освітою 7 класів ...
  • Ната Ли

    Якща ціна на газ буде реальна,а не захмарна,як зараз,тоді тарифи впадуть на 50-60%,а не на 20%..Надати всім бадаючим опалювати своє приміщенея індивідуально,або побудинкрво,і компослуги будуть значно дешевщі, ніж при цій радянській примусівці (централізоване опалення).
  • Оля Мельник

    Лучше не будет лучше уж Било запийте водою хочете холодною хочете гарячою хочете дистильованою,а то гірше почалося зі скачка долара,і з корупціонера президента якщо його можна назвати президентом бо то га..ндоном порошенко був для мене і ган..доном залишився тільки тепер використаним об..дро..ченим заштопаним
  • Оля Мельник

    Підняли бо шакал параша виє..баний томосом в ср..аку хотів красти і брав кредити від МВФ,і Європа вірила тлустому безмозглому ідіотові порошенку.То здолій коли воно нажереться в тюрму на нари бугая порошенка.Оборонпром обікрав людей мало за дураків ,25 % які проголосували за йоб...ка можете і дальше со..сати зал..упу свому бугайови вам тарифи не знижуть нехай вам ваш цукровий діабет під.ерас порошенко знижує.І нехай вас пойо..бує і ви будете задоволені є..бав вас 5 років ше вам мало.Тлуста ж..опа вонюча шапки здирало людям з голів ,а як приїхало в Тернопіль то хоть би ту вонючу с..раку підотерло воняло від нього на кілометр і ше навалилося як свиня
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up