У Тернополі вже продають українську полуницю і молоду картоплю: які ціни

У Тернополі вже продають українську полуницю і молоду картоплю: які ціни

Журналісти «20 хвилин» дізналися актуальні ціни на овочі та фрукти на тернопільських ринках. Дивіться інфографіку.

Ми побували на «Овочевому» та «Центральному» ринках у середу, 3 травня. Там вже продають молоді овочі та ягоди. Ціни на деякі товари змінилися у порівнянні з цінами станом на 16 березня. Також з’явилась молода картопля, капуста, деякі овочі подешевшали. 

Є українська полуниця

У багатьох продавців можна купити українську полуницю. Її везуть із Закарпаття. На прилавках вона з березня, однак тоді вона була імпортна і коштувала до 400 гривень за кілограм. Зараз українські ягоди продають від 180 до 250 гривень за кілограм. Продавці кажуть – полуниця ще подешевшає.

Відео дня

– Полуниця із Закарпаття, солодка, велика. Коли буде сезон – ціна знизиться. Також буде місцева ягода з Тернопільщини, – каже продавчиня Ольга.  

На Центральному ринку ми знайшли полуницю по 180 гривень за кілограм. На «Овочевому» вона була дорожча – по 200-250 гривень. 

Продають молоді овочі 

Також уже можете купити молоду картоплю. Ціна за кілограм – 60 гривень. А от минулорічну (стару) розпродують по 6-10 гривень за кілограм. Якщо купувати сіткою – по 4-5 гривень. 

На прилавках ми побачили лише молоду капусту. Вона коштує 45-50 гривень.

Тепличні огірки трохи подорожчали. У березні вони коштували 65-70 гривень. Тепер вартість від 90 гривень.

А от редиска подешевшала. Кілограм вартує 50-65 гривень. У березні її продавали пучками по 25 гривень. Це приблизно 200-250 грамів. 

Подешевшав червоний перець Він коштував 150 гривень, тепер можна знайти і за 120 гривень.

Кабачки можна купити по 70-75 гривень за кілограм. Баклажани – по 150 гривень.

Актуальні ціни дивіться на інфографіці:

А ви купуєте несезонні овочі та фрукти? Пишіть у коментарях!  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Tom Merfy

    Ціни на фрукти та овочі поволі знижуються, але, як на мене, найкращий спосіб зекономити - це купувати товари по знижкам. Ось де можна подивитися які в атб акції тернопіль: https://supermarkets.com.ua/index.php?route=revolution/revblog_blog&revblog_id=70

keyboard_arrow_up