Україна почала імпортувати картоплю з РФ

Україна почала імпортувати картоплю з РФ

У листопаді Україна, як і раніше, імпортувала картоплю з Білорусі, а також почала імпорт продукту з Росії.

Загалом імпорт коренеплоду з РФ з початку 2019 року перевищив 1,6 млн доларів. Про це УНН повідомляє із посиланням на митну статистику.

Імпорт з Білорусі продовжує бути найбільшим – 76,08% від загального імпорту картоплі. Протягом листопада в Україну з сусідньої держави завезено картоплі на суму понад 6,3 млн доларів США, загалом же обсяг імпорту з Білорусі з початку року перевищив 30,5 млн доларів, йдеться у повідомленні.

Читайте також Бабуся накопала майже 240 кг чужої картоплі на «кримінал» і вирок 

Відео дня

Водночас протягом листопада Україна імпортувала російської картоплі на суму трохи більше одного мільйона доларів, а загалом імпорт коренеплоду з РФ з початку 2019 року перевищив 1,6 млн доларів.

Примітно, що зі списку основних імпортерів картоплі до України взагалі зник Єгипет, імпорт з якого припинився ще у вересні.

Крім того, Україна у листопаді практично не завозила картоплю з Нідерландів.

Експорт картоплі з України до Туреччини та Білорусі припинився у листопаді взагалі, а ось до Молдови з України відправили картоплі на 21 тисячу доларів.

До слова, Асоціація постачальників торговельних мереж дослідила динаміку цін на продукти з початку року за власним моніторингом і порівняла їх з даними статистики. Про це на своїй сторінці у facebook повідомив її керівник Олексій Дорошенко. Зокрема "картопля, яка здивувала всіх українців своєю вартістю цього року, за даними постачальників торговельних мереж, подорожчали на 90,2%, а за даними статистики – на 91,3%".

За даними "Інфляційного барометра" Міністерства економічного розвитку і торгівлі України regulation.gov.ua, який моніторить онлайн-ціни на соціально значущі товари, картопля за рік подорожчала на 31,77%.

Опитування

Де ви купляєте картоплю?

Читайте також Чи знизяться ціни на картоплю та що чекати до Нового року
Що і куди найбільше експортує та імпортує Тернопільщина
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • ібупрофен

    ось вам ціни на продукти у Ленінграді. порівнюйте! http://tknarodniy.ru/catalog/

  • Elena Prekrasnaya

    Якісь захмарні мільйони $ за картоплю...
    Це часом не новина з розряду: "а тепер нашим дітям  будуть розказувати в школі про бісексуальні пари???", які нещодавно розривали простір ФБ)
  • Анонім

  • Анонім

    Ось хто до влади прийшов і замість того щоб думати як вирощувати свою картоплю та іншу городину щоб не купляти в окупанта ці дов...... в раді квитки на концерт 95 -го кварталу продають .

    Андрій reply Анонім

    А тоєнвчого, що картоплю на цей врожай садили ще при поросі? Так лиж би триндіти. Йдіть самі картоплю садіть

    Анонім reply Андрій

    Амя і вирощую картоплю . Це ти говори тим трутням ,що зараз при владі ,які навіть шлюх не вміють нормально зняти , а вони хочуть країною управляти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля за 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up