Уряд встановив доплату у 70 тисяч гривень для військових та поліцейських, які воюють на першій лінії

Уряд встановив доплату у 70 тисяч гривень для військових та поліцейських, які воюють на першій лінії

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, держава й надалі буде допомагати українським воїнам, які захищають рідну землю.

Кабінет міністрів України встановив доплату в розмірі 70 тисяч гривень для військовослужбовців та поліцейських, які виконують бойові завдання на першій лінії.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

Він зазначає, що продовжується підтримка Сил оборони.

Відео дня

— На виконання спільної ініціативи Верховної Ради й Уряду сьогодні встановили доплату в розмірі 70 тис. гривень для військовослужбовців та поліцейських, які виконують бойові завдання на першій лінії, — зазначає Шмигаль.

При цьому додає, що одноразова винагорода нараховуватиметься за кожні 30 днів виконання таких завдань.

Очільник уряду обіцяє й надалі піклуватися про наших воїнів, які захищають країну та домівки мільйонів українців.

Що цьому передувало

Як повідомляв УНІАН, 12 квітня, Верховна Рада України ухвалила постанову, яка зобовʼязує Кабінет міністрів України внести до парламенту законопроєкт про ротацію.

Також йшлося про необхідність ухвалення урядом постанови про виплату 70 тис. грн для тих, хто на передовій. За це рішення проголосував 321 народний депутат.

Зазначалося, що уряд має розробити та ухвалити нормативно-правові акти щодо умов, розмірів та порядку виплат винагород військовослужбовцям на період дії воєнного стану, зокрема щодо одноразової винагороди в розмірі 70 тис. грн військовослужбовцям під час дії воєнного стану, які виконують бойові (спеціальні) завдання під час ведення бойових (спеціальних) дій на лінії бойового зіткнення з противником на відстані виконання бойових (спеціальних) завдань військовою частиною (підрозділом, зокрема зведеним) першого ешелону оборони або наступу (контрнаступу, контратаки) до ротного опорного пункту включно, а також на території противника (у тому числі на території між позиціями військ противника та своїх військ в районах ведення воєнних (бойових) дій, на тимчасово окупованій росією території України), за кожні 30 днів (сумарно обчислених) виконання таких завдань.

 

Читайте також:

Сильні духом і тілом: як у Тернополі відновлюються воїни після ампутації кінцівки

Рада ухвалила закон про мобілізацію: коли почнуть діяти нові правила

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Жінка з власним іменем Марія

    Значить починають піджимати хвостики тих то на місцях працює і не їде в гарячі точки,раз знаходять гроші на доплати.
  • Лора Сенькі

    За шо тим мусарам зарплату піднімають краще би пораненим без рук без ніг підняли

    Robert Carlson reply Лора Сенькі

    Лора Сенькі Привіт, ти справді дуже красива та приваблива жінка, і я дуже вражений твоєю публікацією. Я вірю, що жоден чоловік, який знає справжнє значення краси, не встоїть перед тобою. Я був би радий, якби ми могли бути друзями, я намагався надіслати вам запит про дружбу, але це не пройшло, я сподіваюся, ви не проти надіслати мені запит про дружбу або можете додати мене до свого списку друзів. Дякую
  • Василь

    А тих блядів що сидять в верховній раді хуярити і відправляти на передову блять 😡😡😡😡😡
  • Василь

    А мінтам за що

keyboard_arrow_up