Усі українці отримають по 900 гривень на придбання книжок. Президент підписав закон

Усі українці отримають по 900 гривень на придбання книжок. Президент підписав закон

Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо уточнення діяльності Українського інституту книги з підтримки розповсюджувачів видавничої продукції та надання державної допомоги на придбання книг.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проект закону №11251.

Згідно з законом, допомога надається: протягом року з дня досягнення громадянином України 18- річного віку; при народженні дитини — одному з батьків або інших законних представників дитини протягом року з дня народження дитини.

— Отже, вже цього року українці, яким з 1 січня 2024 року виповнилось 18 років, отримають сертифікат в «Дії» на суму 908 грн на електронні / паперові / аудіальні / для осіб з порушенням зору книжки, — прокоментувала заступниця голови Комітету Євгенія Кравчук.

Відео дня

За її словами, виділенні гроші з рахунків нашої молоді перейдуть на підтримку українських видавців.

— Видавництва, за попередніми підрахунками, зможуть за ці гроші видати додатково 1,5 - 2 млн примірників, — додала вона.

У законі прописано порядок надання субсидій. Державна субсидія надається у розмірі орендної плати, сплаченої за квартал, але при цьому розмір державної субсидії не може перевищувати: 20 відсотків загальної вартості книговидавничої продукції, реалізованої розповсюджувачем книговидавничої продукції через спеціалізований магазин для торгівлі книгами, що розміщений в об’єкті оренди.

Нагадаємо, чому припиняються виплати для внутрішньо переміщених осіб та як їх поновити, як отримати статус «дитина війни» та як отримати допомогу від міжнародних організацій. На ці та низку інших запитань відповіла перша заступниця Міністра соціальної політики України Дарія Марчак під час «гарячої лінії».

Читайте також:

Субсидії, іпотека та гуманітарна допомога для ВПО: у Мінсоцполітики відповіли на поширенні питання

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • вася бик

    Це ганьба, знову крадуть гроші! В час цифрових технологій вони втюхують паперові варіанти, злодії!

    Ігор Буда reply вася бик

    не бикуйте, сер! дехто й папір читає.

keyboard_arrow_up