В Україні змінили склад «пакунка малюка» та підвищили його вартість

В Україні змінили склад «пакунка малюка» та підвищили його вартість

Міністерство соціальної політики своїм наказом змінило вміст «пакунку малюка». Крім того з 1 січня 2024 року змінилася його вартість.

Вартість «пакунка малюка» з 1 січня 2024 року зросла 6 816 до 7689 гривень. Це пов’язано з тим, що розмір прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років збільшився до 2 563 гривень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

Яка зазначили в міністерстві, кожні чотири роки склад «пакунка малюка» має переглядатися. Це відбувається з урахуванням експертної думки чиновників із залученням батьків немовлят, представників ЮНІСЕФ. За результатами обговорень та фокус-групових досліджень вміст «пакунка малюка» коригується, враховуються побажання батьків.

Відео дня

Тому Міністерство соціальної політики своїм наказом змінило вміст «пакунку малюка». У ньому збільшено кількість або додано товарів, які користуються попитом, наприклад, багаторазові вологостійкі пелюшки, теплий одяг для немовлят (шапочки та чоловічки), збільшено розмір пледа-ковдри для зручнішого використання, натомість зменшено кількість одягу найменшого розміру, з якого малята швидко виростають (бодіки, штанці-повзунки) та ін.

Що таке «пакунок малюка»

«Пакунок малюка» — це одноразова натуральна допомога від платників податків сім’ям, у яких народилася дитина. Мета цієї програми — підтримати родину новонародженого та допомогти їй забезпечити належний догляд за немовлям.

Бебі-бокси були запроваджені ще у 2018 році, коли був започаткований пілотний проект, що реалізовувся між урядом України та ЮНІСЕФ (Дитячий фонд ООН) і ЮНОПС (Управління ООН з обслуговування проектів). З того часу видано близько 700 тисяч «пакунків малюка». Можливий варіант й отримання грошової компенсації замість бебі-бокса, проте частина батьків обирає саме «пакунок малюка», щоб отримати до народження дитини набір з 80 речами та засобами.

Вартість «пакунка малюка» становить три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років.

Дивіться архівне відео, що було у «пакунку малюка» в 2023 році.


 

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що як отримати пакунок малюка у час війни.

 

Читайте також:

«Пакунок малюка»: як отримати у час війни. Є зміни

Перші малюки 2024 року: хто народився у Тернополі у новорічну ніч

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up