Серед ночі вантажівки з польськими номерами звозять будматеріали в парк

Серед ночі вантажівки з польськими номерами звозять будматеріали в парк

На місце, де мав бути екоготель в парку "Нацвідродження", вантажівки з польськими номерами вночі звозять будматеріали. Чиновники міської ради кажуть, що вперше чують про це.

В редакцію «20 хвилин» звернулися читачі, мовляв у парку “Нацвідродження” весь день та вечір у п'ятницю 7 липня, вантажівки на польській реєстрації звозили будматеріали.

Про керівників та власників зазначених організацій у статті ми дізналися з ресурсу  YouControl.

- На майданчик у парку “Національного відродження” минулої п'ятниці розпочали звозили щебінь, - розповідають люди. - Люди заблокували вигрузку будматеріалу. Вантажівки були від “Брук Тон”. 

Відео дня

Як кажуть активісти, пані,  яка спілкувалася по телефону з ними, опів на одинадцяту вечора сказала, що поскаржиться міському голові за перешкоджання їхній роботі. 

- Товаро-транспортної накладної водії не мали, - продовжують вони. - Проекту на вкладання у парку бруківки та реконструкцію фонтану теж. Звідки щебінь і для чого невідомо?

В управлінні житлово-комунального господарства міськради кажуть, що вперше чують про вечірні роботи в парку .

- Ми до цього об’єкту не маємо жодного відношення, - коментує ситуацію Олег Соколовський. - В нашу компетенцію входить лише ремонт доріг та житлових об’єктів. 

Також в управлінні ЖКГ зсилаються на комунальне підприємство «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя», мовляв це частина парку, вони мають знати, що там відбувається.

Проте, як ми вже раніше писали, 0,6 га паркової землі міськрада ще у 2013 році вивела з парку Нацвідродження та передала в розпорядження комунальному підприємству «Тернопільбудінвестзамовник» для будівництва еко-готелю.

Після декількох невдалих спроб розпочати будівництво готелю у 2014 році, розгорівся скандал і міський голова повідомив, що виконком на позачерговому засіданні вирішив скасувати містобудівні умови на початок будівництва цього готелю.

Тернополяни заспокоїлись. Втім, через два роки виявилось, що міськрада не облишила наміру забудувати ділянку. І вже восени 2016 р. у Тернополі знову заговорили про будівництво на цьому місці, але вже соціально-спортивного центру «Вулична академія». 

Ми також звернулися за роз'ясненнями до КП «Тернопільбудінвестзамовник», оскільки саме їм підпорядкований шмат зелі, що у парку. Проте і там не знають, що відбувається серед парку "Нацвідродження".

- Я не вкурсі хто там, що звозить на цю земельну ділянку, - коментує заступник директора КП «Тернопільбудінвестзамовник» Василь Кушельовський. - Це в мою компетенцію не входить. 

Разом з тим у парку "Нацвідродження" проводять реконструкцію фонтану “Олімпіада”. Згідно з інформацією ресурсу держзакупівель ProZorro замовником усіх робіт виступає управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради. Початок торгів на виконання робіт має розпочатися 14 липня 2017 року. Очікувана вартість робіт - майже 7,5 млн грн.

Станом на сьогодні відбувається демонтаж зазначеного фонтану. Згідно укладеному договору вартість цих робіт по демонтажу становить - 199 754 грн, а виконавець робіт ТОВ “ТОМ-ІнвестБуд”. Саме цьому підприємству підпорядкована торгова марка “Брук Тон”, яка, за словами читачів, і звозила минулої п'ятниці весь день та вечір будматеріали на територію у парку Націвідродження, що підпорядкована КП «Тернопільбудінвестзамовник».

- Товариство “ТОМ-ІнвстБуд” проводить роботи в парку “Національного відродження” з демонтажу фонтану “Олімпіада”, у звязку з цим, що після демонтажних робіт місце треба буде упорядкувати та засипати щебінь. І оскільки великогабаритні машини до фонтану не можуть доїхати, щебінь цей зсипають на площадки, після чого меншими машинами будуть довозити до фонтану, - зазначили у фірмі-виконавиці робіт.

Аналогічно нам відповіли і у мерії.

- На територію у парку, що на вул. 15 Квітня, великоваговим транспортом завезено щебінь, який згодом меншими машинами буде використаний для реконструкції фонтану. Це все робиться для того аби не зруйнувати в парку пішохідні доріжки, - повідомили у прес-службі Тернопільської міської ради.

До речі, ТОВ “ТОМ-ІнвестБуд” - підрядник, який часто виграє чималі тендери у нашому місті. Зокрема, сьогодні він проводить капітальний ремонт входу у парк ім. Т. Шевченка біля пам’ятника Степану Бандери в Тернополі. На площі обіцяли викласти бруківкою візерунок-вишиванку. В результаті тут можна побачити зовсім іншу картину, яка здивувала тернополян.

Також у “Парку Слави” зазначене підприємство влаштовує тренажерний і дитячий майданчики, на загальну суму в понад один млн. грн. 

Нагадаємо, ми не одноразово писали, що Тернопіль відзначився укладанням сумнівних інвестугод, коли  виділяв землю своєму комунальному підприємству. А воно, у свою чергу, віддавало її у приватні руки. З такої співпраці найменше вигоди отримувало місто. Кількома такими угодами цікавляться правоохоронці. Серед скандальних КП, які фігурують у справі, і КП «Тернопільбудінвестзамовник». 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • СОКОЛОВСЬКИЙ ХУЙЛО!

    СОКОЛОВСЬКИЙ ХУЙЛО, ЛАЛАЛАЛАЛАЛА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Герасимчук Ростислав

    Задовбали, коли ж ви вже нажеретесь, привладні ссуки?
  • тойво

    то все паперєднікі винуваті.

    і рука кремля тоже.



    а наші патрійоти тут взагалі ніпричому.
  • Ігор Содомора

    Усе розкрадуть, перезапишуть на братів сватів, тай не буде з кого спитати маю свій власній приклад судимось і досі. Кримінальні справи щодо КП «Тернопільбудінвестзамовник» за те що ухвала суду так і невиконана закрили не бачачи в тому криміналу.А суди за відшкодування збитків відкладаються по пів року.

    https://te.20minut.ua/Podii/pid-zabudovu-viddali-dilyanku-z-zaselenim-budinkom-10425352.html

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up