Вартість газу не зміниться до травня 2024 року. Скільки платитимуть тернополяни?

Вартість газу не зміниться до травня 2024 року. Скільки платитимуть тернополяни?
  • Ціна на газ для населення залишається незмінною.
  • Газ люди отримуватимуть за тарифним планом «Фіксований».
  • Що це означає і на якій позначці зупинилась вартість «блакитного палива»?

 

«Ціна на газ для населення залишається немінною – на рівні 7 грн 96 копійок за 1 кубічний метр. Це рішення було прийняте з урахуванням воєнної ситуації, а також з урахуванням економічної ситуації в країні», – повідомила заступник директора департаменту – начальник управління житлово-комунального господарства та енергозбереження департаменту архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та енергозбереження Тернопільської обласної державної адміністрації Софія Близнюк.

Заступниця директора департаменту ОВА зазначила, що попри складну ситуацію в країні Уряд  утримує вартість палива на довоєнному рівні. А газ населення отримуватиме по тарифному плану «Фіксований».

Відео дня

Це тарифний план, який фіксує тих самих 7,96 грн. Діючим клієнтам цей тариф автоматично продовжено. Це можна побачити в особистому кабінеті, коли ви зайдете на сайт газової компанії «Нафтогаз України», – уточнила Софія Близнюк.

Вона додала, що тарифний план «Фіксований» діятиме з 1-го травня 2023 року по 1 травня 2024 року включно. У Тернопільській ОВА розраховують, що протягом наступного опалювального періоду вартість газу залишиться на рівні 7 грн 96 коп.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, що зміниться для українців з початком травня в питаннях оплати комуналки, призначення пенсій та субсидій. Наші журналісти також розбирались у тому, що антимонопольний комітет виявив порушення законодавства про конкуренцію у діяльності Тернопільської міськради. Там стверджують, що вона зобов’язала Водоканал призупинити підключення сіл, які не входять у громаду, до мереж водопостачання і водовідведення. На чиєму боці правда – дізнаєтесь з нашої публікації за посиланням.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up