У Тернополі конфлікт між головами виборчих дільниць та ОВК

У Тернополі конфлікт між головами виборчих дільниць та ОВК
  • Між головами виборчих дільниць Тернополя та головою ОВК виникли суперечки через вимоги закрити дільниці.
  • Як кажуть голови дільниць, так хотіли зекономити на зарплатах за серпень для працівників.
  • Голова ОВК запевняє, що нікого не примушував припиняти роботу і зарплати усі отримають.

Біля ПК «Березіль», де розташоване ОВК, у четвер, 1 липня, зібралися працівники та голови виборчих дільниць. Вони вимагали не припиняти роботу дільниць та виплатити їм зарплати. Суперечки тривали близько години.   

- Я телефонував у Чортків, в інші виборчі комісії в області і вони усі працюють, – каже голова 109 дільниці Борис Маланюк. – Це тільки в Тернополі хочуть закрити дільниці і вимагають, щоб ми добровільно примусово відмовились від роботи. Нам ще закидають, що ми нічого не робимо. Але у нас забрали печатки, документи, сейф, навіть таблички. Це нам аргументували тим, що таким чином вдасться зекономити кошти з бюджету, але ці кошти уже виділені на зарплати працівників. Куди вони потім підуть ми знаємо.

Відео дня

Однак голова ОВК Юрій Гумен запевняє, що нікого не змушував припиняти роботу дільниць.

- Через те що вибори були позачерговими, довелося поспіхом збирати виборчі комісії, – каже Юрій Гумен. – Багато людей хотіли поїхати у відпустку або мають свої справи. Я пропонував головам дільниць на добровільній основі припинити роботу дільниць, але нікого не змушував це робити. Гроші, які вдалося б зекономити на зарплатах повернулися б до бюджету України. Вони по закону мають бути на дільницях вісім годин. Але багато хто цього не робить. Працівники на виборчих дільницях просто хочуть нічого не робити і отримати за це зарплату.

Як пояснив голова ОВК, печатки у голів дільниць забрали для того, щоб вони їх не загубили.

- Нам телефонували і вимагали принести постанови про припинення повноважень членів дільничної комісії які працюють платній основі, хоча ми згідно з законом ми маємо право працювати ще п’ять днів після оголошення результатів виборів, – розповідає голова 119 дільниці Валентина Лещишин. – Постанови про припинення діяльності приймали без підписів, що є незаконно.

Головам дільниць дозволили забрати постанови з бухгалтерії. Як запевнив голова ОВК, зарплати та премії зможуть отримати всі працівники.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Валим Савка

    Чи правильно я розумію: голови окремих ДВК прийшли сваритись через те, що їм не дають змоги  ще попрацювати тиждень-другий (читати: отримувати гроші за сидіння і нічого не робіння) після того як вибори відбулись)? Народ, серйозно?
  • Людмила Флиста

    Який слуга бюджету!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up