Все про перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам

Все про перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам
  • Виплата перерахованих пенсій буде проведена у червні з урахуванням доплати за квітень та травень.
  • Процес перерахунку здійснюється в автоматизованому режимі, звертатись за його проведенням до органів Пенсійного фонду пенсіонерам області не потрібно.

Пенсіонери, які після призначення пенсії офіційно працювали, тобто за них сплачено або вони самостійно сплатили єдиний соціальний внесок, кожні два роки набувають право на перерахунок пенсії. Такий перерахунок проводиться за зверненням пенсіонера або автоматично з 1 квітня. Про це повідомили в головному управлінні Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

Пенсію перерахують автоматично

— Право на автоматичний перерахунок визначається  за страховим стажем, набутим по лютий поточного року, — повідомили  прес-службі головного управління Пенсійного фонду. — Процес перерахунку здійснюється в автоматизованому режимі, звертатись за його проведенням до органів Пенсійного фонду пенсіонерам області не потрібно.

З урахуванням того, що страхувальники подають звіти за І квартал 2022 року до Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування до 10 травня, перерахунок працюючим пенсіонерам проведено у травні місяці, зазначили у Пенсійному фонді. А виплата перерахованих пенсій буде проведена у червні з урахуванням доплати за квітень та травень.

Відео дня

Як впливатиме дохід на перерахунок

— Перерахунок проведено з урахуванням лише страхового стажу, набутого після призначення або попереднього перерахунку пенсії, — повідомили у прес-службі головного управління Пенсійного фонду в області. — Або —  у разі доцільності, — з урахуванням стажу та заробітної плати, набутих після призначення чи попереднього перерахунку пенсії.

При цьому заробітна плата враховується за періоди страхового стажу, визначені  в частині першій статті 40 цього Закону, із застосуванням показника середньої заробітної плати чи доходу, який враховувався під час призначення або  попереднього перерахунку пенсії.

Цифра

З 1 квітня 2022 року в Тернопільській області перераховано пенсії 24 739 особам, в тому числі 21 742 особам – з урахуванням лише страхового стажу та 2 997 особам – з урахуванням страхового стажу та заробітної плати.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вася Сосін

    Брехня ніякого перерахунку немае моїй мамі ніфіга не перахували як було так іе нашо людей пенсіонерів дурити аферисти

keyboard_arrow_up