Скільки грошей на місяць потрібно відкладати, щоб придбати квартиру в Тернополі. Калькулятор

Скільки грошей на місяць потрібно відкладати, щоб придбати квартиру в Тернополі. Калькулятор
  • Так і марите про власну квартиру в Тернополі, та вже навіть поставили мету назбирати грошей на квартиру за певний термін, але не знаєте, скільки треба відкладати? Ми все порахували за вас.
  • Журналісти «20 хвилин» склали калькулятор, який підрахує ваші щомісячні заощадження на квартиру та визначить, за який термін ви придбаєте омріяне житло.

Назбирати кошти на власну квартиру цілком реально і зробити це можна за шість років та навіть менше. Та все залежить від того, де ви хочете придбати квартиру, яка її площа, поверх тощо. Критеріїв дуже багато. Якщо, наприклад, відкладати 6 000 гривень щомісяця на однокімнатну квартиру, площею 45 квадратних метрів у Промисловому районі, то придбаєте ви її за п’ять з половиною років. На таку ж квартиру, але вже у центрі міста доведеться відкладати понад 13 років.

Як ми рахували?

У різних районах Тернополя житло також коштує по-різному. За даними сайту DOM.РІА, середня вартість одного метра квадратного житла у Файному становить 16 862 гривні, станом на шосте липня.

Найдешевше житло — у Промисловому районі, адже за квадратний метр доведеться заплатити 8 804 гривні. Найдорожче в Центрі — 21 107 гривень за метр квадратний.

Відео дня

На другому місті за вартістю — Старий парк, в цьому районі в середньому житло вартує 19 743 гривні, далі — Новий світ 14 471 гривня в середньому за метр квадратний.

Як це працює?

Для розрахунку ми обрали середні за площею квартири у різних типах нерухомості — брали до уваги як первинне, так і вторинне житло. Щодо площ квартири, то для однокімнатної зважали на 45 метрів квадратний, для двокімнатної – 71, а для трикімнатної – 86 метрів квадратних. Саме такі параметри найчастіше зустрічаються в оголошеннях.

Ми вирахували, скільки потрібно відкладати коштів для придбання квартири в різних районах обласного центру. Також ви можете дізнатися, скільки потрібно відкладати коштів щомісяця, якщо хочете придбати квартиру за певний проміжок часу.

Оберіть квартиру, яку ви хотіли б придбати: одно-, дво- чи трикімнатну. Виберіть район Тернополя, у якому хочете придбати житло. Зазначте суму, яку плануєте відкладати щомісяця. Калькулятор вирахує, скільки вам потрібно відкладати кошти щоб придбати відповідну квартиру.

Що кажуть тернополяни

Напередодні ми поцікавилися в тернополян, скільки на їх думку потрібно відкладати коштів щомісяця та протягом якого часу, щоб придбати одно- чи двокімнатну квартиру в Тернополі.

Найбільша кількість читачів вважає, що менш, ніж за 15 років можна придбати власне житло у Тернополі, якщо відкладати щомісяця понад п’ять тисяч гривень в місяць.

Дехто провів свої підрахунки.

Опитування

Скільки часу ви збирали гроші на своє помешкання?

А скільки років та по скільки коштів потрібно відкладати на відповідну квартиру, що обрали ви? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Andriy Makar

    Очевидно "журналісти" і матиматика живуть на різних планетах. Ціна квартири 42кв. мінімум 15к$. Якщо відкладати по 6000грн то за 5 років буде тільки 13к$.
  • Iruna Valkiv-Kovtsun

    Все життя в Україні!
  • Svitlana Bilous

    по ваших підрахунках-заробляти треба за границею, а квартиру -купляти в Тернополі.Хто може з середнім заробітком  в Тернополі відкладати по 6000 грн?

    Наталия Бурлаку reply Svitlana Bilous

    Ви можете у калькуляторі самі регулювати суму, яку реально відкладати. 6000 грн - це лише для прикладу, а не орієнтир, від якого варто відштовхуватися. Тож кожен тернополянин може розрахувати, виходячи з власних можливостей.

keyboard_arrow_up