Як підготувати взуття до осіннього сезону та скільки це коштує

Як підготувати взуття до осіннього сезону та скільки це коштує
  • Перед настанням дощів та холоду варто підготувати до цього своє взуття. Дехто кожного сезону купує нову пару, а хтось намагається використовувати різні засоби, щоб якомога довше тримати взуття в хорошому стані.
  • Як правильно готуватися до осіннього сезону, які засоби для цього потрібні та скільки вони коштують, дізнавався журналіст «20 хвилин».

Для того, щоб тримати взуття у належному стані, необхідно не тільки чистити його, а і використовувати спеціальні засоби. Часто доводиться звертатися у майстерні.

Скільки коштує ремонт у майстерні

У Тернополі є кілька десятків майстерень, де можна відремонтувати взуття. Як розповів майстер Степан, найчастіше люди приносять взуття для ремонту саме восени.

- Люди зазвичай відкладають ремонт і приходять уже тоді, коли починаються дощі та холод, – розповідає майстер. – Найчастіше приносять чоботи, де треба замінити застібку або укріпити підошву.

Відео дня

Замінити застібку недорого. Це коштує від 30 до 80 гривень. Усе залежить від складності роботи та ціни на застібку (від 5 до 20 гривень). Підклейка підошви також обходиться не дорого – близько 50 гривень. Однак ціни на одну і ту ж послугу можуть відрізнятися. Усе залежить ще й від самого взуття.

- Часто люди приносять чоботи, щоб пофарбувати їх, – розповідає пан Степан. – Це можна робити і вдома самому, головне – правильно вибрати тип фарб. Але багато людей бояться зіпсувати, або просто не мають на те часу і приносять в майстерню.

Середня вартість послуг ремонту взуття у майстернях

Заміна повзунка

30 – 80 грн

Заміна блискавки

90 – 200 грн

Заміна гумового каблука

60 – 80 грн

Заміна підошви

200 – 500 грн

Підклейка підошви

50 – 100 грн

Фарбування взуття

150 – 200 грн

Прошивка взуття  

70 – 90 грн

Заміна пряжки

20 – 40 грн

 

Також тернополяни несуть своє взуття, щоб замінити блискавку, пряжку, або укріпити підошву, підшити черевики. Краще робити це заздалегідь, бо восени до майстрів звертається багато людей і доведеться чекати на ремонт кілька днів.

Які засоби потрібні для догляду за взуттям

Щоб взуття «пережило» сезон, необхідно доглядати за ним. Для кожного матеріалу догляд та засоби мають бути індивідуальні. Як розповіли журналісту в одному з магазинів, потрібно одразу запитувати про догляд за взуттям під час покупки.

- Шкіряне взуття потрібно періодично обробляти спеціальним кремом, бо шкіра має властивість пересихати, – розповідає продавець-консультант Лілія. – Якщо ви промочили шкіряне взуття, то вдома його потрібно протерти від вологи та просушити, але не можна ставити його на батарею, щоб шкіра не пересихала. Після цього можна обробити черевики кремом. Є спеціальні водовідштовхуючі креми. Обробку потрібно проводити раз в кілька тижнів.

Взуття може бути виконано з гуми, велюру, нубука та інших матеріалів. Деякі черевики оздоблені хутром. За ними доглядати важко, тому таке взуття краще не одягати в дощ. Зазвичай його вистачає на один сезон.

Гумове взуття найбільш стійке та не потребує особливого догляду. Дехто купує гумові чобітки для дітей. Дорослі гумові чоботи купують рідко. В основному – для того щоб поратися по господарству вдома.

Ціни на спеціальні креми для шкіряного взуття починаються від 20 гривень. Спеціальна губка – 13 гривень. Водовідштовхуючі креми коштують в середньому 60 гривень. Спеціальні водовідштовхуючі спреї для взуття з нубука, велюра та замші – близько 100 гривень. Одного такого балончика вистачає на 10 – 15 обробок. Цього цілком вистачить на осінь та зиму.

Як пофарбувати черевики самому

Дехто підфарбовує взуття з замші та нубука перед новим сезоном. Для цього потрібно придбати спеціальну фарбу. Її продають у вигляді спрею. Потрібно правильно вибрати фарбу для конкретного матеріалу. Також ,потрібно обрати колір фарби.

- Перед тим як пофарбувати взуття, потрібно його добре очистити від бруду, – радить продавець Ольга. – Треба знежирити поверхню взуття і добре висушити. Все те, що не має бути зафарбоване, потрібно заклеїти. Можна використати звичайний скотч.

Фарбувати та обробляти взуття аерозолями краще на вулиці, а не в приміщенні, бо спреї мають різкий та стійкий запах.

Фарба коштує в середньому 120 гривень. Її вистачить на 3 – 4 фарбування.

Обробка взуття всередині

Окрім зовнішньої обробки, потрібно пам’ятати про догляд взуття зсередини. Потрібно не допускати промокання взуття. Якщо вода все ж потрапила всередину – потрібно його добре висушити. Є спеціальні сушки для взуття. Вони коштують близько 200 гривень.

Щоб позбутися або запобігти неприємному запаху – можна використовувати спеціальний антисептичний дезодорант. Він коштує близько 80 гривень. Його потрібно використовувати періодично. Такий спрей підійде для будь-якого взуття.

А як ви доглядаєте за своїм взуттям? Скільки доводиться витрачати на різні засоби?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up