Як вибрати велосипед та скільки вони коштують у Тернополі

Як вибрати велосипед та скільки вони коштують у Тернополі

Із приходом спекотних днів тернополяни почали їздити на велосипедах. А як його вибрати та скільки коштів потрібно витратити на придбання велосипеду, дізнавалася журналістка “20 хвилин”.

Велосипед останнім часом стає популярнішим. Бо це модно, корисно та екологічно. Особливо, коли набридли переповнені маршрутки. Як придбати двоколісного друга журналістці порадили продавці велосипедів на тернопільському ринку та у веломагазинах.

- Щоб правильно підібрати велик, потрібно звертати увагу на зріст, - каже продавець велосипедів на ринку пан Андрій. - Від цього залежатиме розмір рами і тип велосипеду.

А взагалі, як радять фахівці, потрібно зрозуміти, для чого вам велосипед. Є різні види транспорту: міські, шосейні, гірські та гібриди. Також велосипеди поділяються на дитячі та дорослі.

Відео дня

  - Вартість велосипеда залежить від виробника та матеріалів,із яких він виготовлений, - каже продавець. - Ну, звісно, якість має відповідати ціні. Якщо робити велосипед під замовлення, індивідуально під ріст, то коштуватиме він приблизно 15 тисяч гривень.

Найдешевші міські велосипеди на ринку можна придбати за 2000 гривень. А звичайний велосипед "Україна" можна купити за 700 гривень. 

- Гарний велосипед менше, ніж за 5000 гривень ви не знайдете, - кажуть продавці. - Найчастіше тернополяни купують велосипеди для їзди в місті, ціни на них коливаються від 2000 до 8000 гривень. Дитячі велосипеди коштують від 800 до 3000 гривень.

Продавці пояснюють, що залежно від моделі, ціна дуже різниться. Моделі велосипедів для їзди по шосе можу швидко їздити, але і коштують вони немало. Круїзний і гібридний велосипед також дорожчий за звичайний.

- Для горбистого ландшафту потрібно купувати велосипед із механізмом перемикання швидкостей, - каже продавець у одному із веломагазинів міста. - Якщо ж, використовуватиметься велосипед для їзди по вулиці, то підійде з фіксованою передачею. Висота сидіння – теж важливий чинник. Занадто низька посадка ускладнюватиме рухи педалями, а занадто висока заважатиме сідати і злізати з велосипеда.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up