Які автомобілі найчастіше купують тернополяни

Які автомобілі найчастіше купують тернополяни

Не дивлячись на кризу і війну, тернополяни все більше купують авто. Найпопулярнішими є Opel Astra, Renault Mеgane, Volkswagen Passat та Ford Focus

Фінансова криза в державі все сильніша, однак бажання купувати авто в наших громадян вона не відбиває. Ринок легкових автомобілів, що були в експлуатації, продовжує планомірне зростання, кажуть в асоціації «Укравтопром». 

Зокрема згідно з даними тієї ж організації протягом 2017 року ринок авто щомісяця, крім серпня, демонстрував зростання до попереднього місяця, в результаті було поставлено на український облік 56 тис. 744 імпортних легкових автомобілів з пробігом. Це перевищило показник 2016 року в 3,3 рази.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити Renault в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Про чималі цифри зареєстрованих авто розповідають в сервісному центрі МВС в Тернопільській області. Зокрема у 2017 році в Тернопільській області проведено 33 922 реєстраційних операцій транспортних засобів, в тому числі - 21 281 операцій у Тернополі. Такі статистичні дані наводить спеціаліст сектору кадрового забезпечення та зв'язків з громадськістю регіонального сервісного центру МВС в Тернопільській області Василь Барановський.

Відео дня

- Найбільше було зареєстровано в області автомобілів Renault, Volkswagen, Skoda, Peugeot та Opel, - зауважує співрозмовник. - Саме ці марки авто і мають попит у тернополян.

Згідно з аналітичними даними ресурсу аuto.ria, 45% обласного авторинку, займають такі марки як: ВАЗ, Volkswagen, Mercedes-Benz, Renaut та Opel.

- Жигулі перейшли нам в спадок від Радянського Союзу, - коментує ситуацію автоексперт Ігор Кораль. - За тих часів особливо і не було що купувати. Сьогодні ж, ВАЗів ще достатньо. Основна маса авто знаходиться в селах та районах. В обласному центрі їх залишилося небагато.

Фахівець каже, що придбати ВАЗ можна і за 500-1000 доларів. Багато людей зараз поприїжджали із заробітків, відповідно намагаються просто позбутися старих ВАЗів, тому ринок завалений цією маркою авто.

Сьогодні ж серед тернополян найбільш популярні Opel Astra, Renault Mеgane, Volkswagen Passat та Ford Focus. Крім того купують часто Chevrolet та Daewoo Lanos, розповідає пан Кораль. Останні дві марки авто можна придбати за три тисячі доларів, як кажуть, повний фулл, тобто із кондиціонером, гідропідсилювачем та склопіднімачами, зауважує співрозмовник. Проте, потрібно бути обачними, ці авто часто купують таксопарки. 

- Власники таксі встановлюють на авто старе, дешеве газобалонне обладнання і після 150-200 тис км авто продають, тому що ресурс авто вичерпаний, - каже експерт. - Тому придбавши таке автовласник на ньому довго не поїздить.

На місцевому ринку можна придбати авто, яким майже 70 років. Зокрема ГАЗ М 20 1952 року випуску, вартість його 80 444 грн. Подібних авто є кілька в області. 

А найдешевша “колимага” на ходу коштує дещо більше ніж 7 тис. грн, це ВАЗ 2105 1986 року випуску. Тому, тернополяни, які не бажають їздити на роботу громадським транспортом і вважають, що авто їм не по кишені, можуть без проблем накопичити на дешеве авто, яке вартує усього кілька мінімалок.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Lybomir Aliskevych

    Саме страшніше авто навіть якщо його купувати нижче ціни ринку ніякому разі то машину двойнік тобто ви маєте приставимо гольфна 2 а інша людина такого самого тільки без дукоментів тільки по тех пасторту
  • petpo

    Фольво теж барахло....

    Lybomir Aliskevych reply petpo

    Залежить як яке вольво
  • David Starr

    Ніколи не купляй все, що на "Ф": фольксваген, форд, фіат і французів :) Хоча доля істини у цьому є, технічно дуже слабенькі авто.

    Vadim Yasinskiy reply David Starr

    Вольксваген? Форд не поганий, пане експерте....

    David Starr reply Vadim Yasinskiy

    З якого боку форд хороший? У новому фокусі місця як в ланосі, стидоба, мотори непогані, але рідні, не французькі.

keyboard_arrow_up