Які є вакансії на Тернопільщині і скільки готові платити? Ми проаналізували

Які є  вакансії на Тернопільщині і скільки готові платити? Ми проаналізували
  • Попри війну та скорочення робочих місць, деякі підприємства Тернопільщини все ж мають вакансії і потребують кваліфікованих кадрів.
  • Які професії наразі актуальні в області і скільки підприємці готові платити – ми дізнавалися.

На початок січня актуальними є 315 вакансій, що надсилають як з приватних підприємств, так і державних установ. У Тернопільському обласному центрі зайнятості надають нам перелік ТОП-10 найбільш потрібних професій.

— У десятку найбільше потрібних роботодавцям Тернопільщини працівників увійшли: водій, електромонтер, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, продавець, швачка, майстер виробничого навчання, вчитель, головний бухгалтер, перукар. Постійно є потреба у лікарях та медсестрах різних спеціалізацій, — каже директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук.

Відео дня

Важливо! Вакансії, що роботодавці подають у службу зайнятості області, не мають вимог щодо статі. Згідно з діючим законодавством у вакансіях заборонено зазначати стать потенційного працівника, окрім випадків, коли виконувана робота вимагає обмежень за статтю. Тож, перукарем чи продавцем цілком може бути чоловік, а ось слюсарем чи майстром виробничого навчання – жінка.

Що пропонують в інтернеті?

Все частіше оголошення про пошук працівників на підприємство, польові роботи, у салони чи магазини можна знайти в інтернеті. Свої оголошення роботодавці розміщують як в соціальних мережах, так і на спеціальних сайтах пошуку роботи.

Ми промоніторили один з таких сайтів Work.ua. Станом на 18 січня, на сайті є 1 194 актуальні вакансії для жителів Тернопільської області. Скільки вакансій у різних населених пунктах, дивіться нижче:

  • Тернопіль — 1042
  • Чортків — 32
  • Кременець — 22
  • Бучач — 8
  • Бережани — 4

Проаналізуємо вакансії по кожному населеному пункту окремо.

Тернопіль

Якщо аналізувати вакансії Тернополя, то найбільша кількість саме у сфері обслуговування – 196. До них відносяться кур’єри, бармени, прибиральниці, няні, швачки тощо.

184 вакансії доступні для бажаючих працювати у сфері продажу та закупівель. Знайдеться робота і для тих, хто хоче працювати на виробництві або бути звичайний робітничим.

Трохи більше 100 нових працівників шукають для роботу у готельно-ресторанному бізнесі, туризмі, а також транспортній справі. Зокрема, потрібні обвалювальники м’яса, кухар перших страв, сушист, кухар для приготування сухпаїв та кальянщики. А ось у транспортній справі – водії різних категорій.

Куди складніше буде знайти роботу тим, хто хоче присвятити себе культурі, музиці або шоу-бізнесу. Наразі актуальна лише одна вакансія у цій сфері – фотомодель. Не густо і з вакансіями в юриспруденції – всього три. І п’ять вакансій у страхуванні.

У 1 022 вакансіях вказали, що робота потребує повної зайнятості. Це стосується економістів, продавців, вантажників, лаборантів, кухарів та касирів. Якщо ж ви хочете працювати неповний день, тоді для вас є вільних 111 вакансій – викладач ПДР, прибиральниця, перекладач, монтажник систем вентиляції, фінансовий консультант тощо.

Чортків

У цьому населеному пункті шукають працівників для роботи в роздрібній торгівлі10 вільних вакансій. Також потребують шість працівників у сфері адміністрації (заступник керуючого магазином, керівник автозаправного комплексу, завідувач навчально-консультаційного пункту цивільного захисту тощо).

Є чотири вільні вакансії і для роботи у сфері обслуговування. Якщо ви хочете працювати в освіті чи медицині, то лише можуть запропонувати вакансії хореографа чи фармацевта.

Кременець

А ось у Кременці найбільше потребують людей для роботи у сфері медицини. Наразі 10 вільних вакансій. Також можна працевлаштуватися у роздрібну торгівлю, сферу обслуговування та сільське господарство. Якщо маєте досвід чи відповідну освіту, то як варіант – вакансія директора або адміністратора магазину.

Бучач

По одній вакансії для різних спеціалістів доступні і в Бучачі. Зокрема, шукають сімейного лікаря на зарплату 7 000 гривень, а ось вже керуючому роздрібної мережі пропонують 10 000 гривень на місяць.

6 700 гривень готові платити оператору поштового відділення. Також є варіанти вакансій: начальник відділення банку, монтажник з підключення ТБ та інтернету, керуючий магазином, продавець-консультант та бухгалтер з виробництва. Зарплата в оголошеннях відсутня.

Бережани

У Бережанах зараз шукають керуючого магазином. Пропонують заробітну плату у розмірі – від 15000 до 20 000 гривень. Гарну зарплату пропонують і продавцю магазину – від 10 000 до 15 000 гривень на місяць. Доступна лише одна вакансія.

Також є вільне місце у Міжнародній школі програмування для дітей. Їм потрібен менеджер по роботі з клієнтами. Готові платити від 6 600 до 10 000 гривень на місяць.

Якщо маєте медичну освіту, то національна мережа медичних лабораторій шукає медестру. Інформація про заробітну плату відсутня.

Скільки готові платити на Тернопільщині?

У 2023 року мінімальна заробітна плата в Україні – 6700 гривень, але здебільшого люди відмовляються працювати за такі «копійки». Тож, скільки саме готові платити роботодавці Тернопільщини? За інформацією центру зайнятості, суми коливаються від 13 500 гривень до 20 000 гривень.

20 000 гривень пропонують лікарям різних спеціалізацій, водіям тролейбуса та начальникам підрозділів. На 18 000 гривень можуть розраховувати начальники дільниці. Ще по 15 000 гривень готові платити керуючому відділенням банку, медичному директору, логістам, лікарям-лаборантам, інженерам-енергетикам і інженерам з метрології.

Якщо ви претендуєте на посаду головного бухгалтера чи тракториста, то вам можуть запропонувати зарплату у розмірі 14 000 гривень. Всього на 500 гривень менше готові платити щомісяця за виконану роботу слюсарям-електрикам, рентгенолаборантам, асистентам ерготерапевта та фізтерапевта, медсестрам з масажу.

— Середня зарплата у вільних вакансіях – 9384 гривень. Більшість вакансій, якими оперує служба зайнятості Тернопільської області, — у переробній промисловості, охороні здоров'я та наданні соціальної допомоги, транспорті, освіті, торгівлі. З них – 12,9% із заробітною платою вищою від середньої по області, — додає Василь Олещук.

На сайті Work.ua повідомляють, середня зарплата у Тернополі – 13 500 гривень. Це інформація заробітних плат за даними вакансій, розміщених на Work.ua у Тернополі за останні 3 місяці.

Так, найбільшу зарплату у розмірі 42 500 гривень готові платити водію-міжнароднику, а 35 000 гривеньдиректору з продажу. На 30 000 гривень щомісяця можуть розраховувати супервайзери та диспетчер. Зарплата 27 500 гривень вказана у вакансіях регіональних менеджерів, менеджерів з продажу запасних частин. Інформацію щодо інших професій можна побачити на фото нижче.

Найменшу зарплату пропонують за роботу прибиральниці – 7 800 гривень, охоронця – 9 000 гривень та оператора АЗС – 10 000 гривень. У межах 10 000 гривень на місяць готові платити офіціантам, баристам та кондитерам.

Якщо робити аналіз не за вакансіями, а резюме, то середня зарплата – 12 000 гривень.

Тернополяни, а яку зарплату бажаєте отримувати ви? Як гадаєте, чи гідно оцінює вашу роботу керівництво? 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • Танюшка Дудун

    Між "готові платити" і "готівка на руки" є велика різниця. Готові платити 14 000,а в реальності 300гр в день +процент від продажу. А процентів там заледве "накапає" на мінімальну 6700. - за офіційне,- за крадіжки і недостачі,і добре як хоч 5000 "на руки"((

    Polina Daineha reply Танюшка Дудун

    Доброго ранку.  Можливо бувають різні ситуації. Але такі суми роботодавці подають в оголошеннях. Тому додумувати нічого не можемо.
  • Євген Арт

    звичайно щоб взяли на роботу  фахівця в освітній заклад потрібно заплатити...
  • Maryna Wojnowa

    Масло масляне...

    Maryna Wojnowa reply Maryna Wojnowa

    Наталка Андрушко зайняті вакансії ся скінчили, лишились тіко вільні

    Наталка Колтун reply Maryna Wojnowa

    Maryna Wojnowa , вільні вакансії, ніц ти не розумієш)

    Polina Daineha reply Наталка Колтун

    Доброго ранку. Виправили. Хотіли написати вільна посада. Гарного Вам дня
  • Ирина

    "Вільна вакансія" - це тавтологія)

    Словник української мови: ВАКА́НСІЯ, ї, жін. Вільна посада в штаті установи.

    Polina Daineha reply Ирина

    доброго ранку. Дякую, виправили. Хотіла написати вільна посада. Гарного вам дня

    Ирина reply Polina Daineha

    Навзаєм)

keyboard_arrow_up